Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Barážové tažení ukončil Motor na ledě pražské Slavie prohrou v prodloužení

Pouze jednobodovou tečku za velmi úspěšnou sezonou nachystali fanouškům, kteří se vydali do Prahy, hokejisté ČEZ Motor České Budějovice. Na ledě sestupující Slavie Praha sice třikrát vedli, ale v závěru se nepopasovali s tlakem soupeře, který rozhodl o svém vítězství 4:3 v prodloužení.

Slavisté začali dobře a při vyloučení Vaniše chtěli otevřít brankový účet utkání. Nejblíže k tomu měl Bednář, který ve čtvrté minutě svou střelou označil levou tyč klece Motoru.

Mimo početní výhodu následovaly další šance domácích. Nejprve mířil nepřesně z pozice mezi kruhy Poletín, krátce nato mohl skórovat Knot, jenž ztroskotal na betonech Ondřeje Bláhy.

Jihočeši naopak první možností na gól v přesilové hře nepohrdli. Kuchejda hledal vedle levé tyče branky Furcha lépe postaveného spoluhráče, na přihrávku mu sjel Rok Pajič a pohotovou střelou zápěstím nedal Furchovi šanci na přesun. Víc vyrovnaná první třetina nenabídla.

Stejný ráz měl i začátek druhé periody. Slavia byla lepším týmem a bojovala o vyrovnání. To se nejdříve nepovedlo Valachovi, který jen zazvonil na břevno svatyně Bláhy, v šestadvacáté mintuě už se ale dočkal aktivní Jaroslav Bednář. Po zmatcích v obranném pásmu Motoru mu puk přistál na čepeli a zkušený útočník už věděl, jak nejlépe dostat puk mezi betony hostujícího muže s maskou.

Sešívaní, loučící se s extraligou, byli namotivovaní a hnali se za vedením, aby alespoň trochu spravili náladu svým fanouškům. Po nepřesném pokusu Bednáře skončil u Bláhy i těžký pokus Vlasáka, o necelých pět minut později už musel gólmana Motoru zastoupit při dorážce Divíška kolega z obrany.

A tak se přesně za dvě minuty znovu prosadili Budějčáci. Na konci početní výhody vypálil Růžička, jeho střelu vyrazil Furch na druhou stranu k Adamu Přibylovi, jenž v pádu umístil kotouč do poloodkryté klece Slavie. 

Třiatřicet sekund před koncem druhé části se znovu od domácích odklonilo štěstí, to když tečovaný pokus Holce skončil na břevně. 

Ale právě Holec byl tím mužem, který stál ve dvaačtyřicáté minutě u zrodu vyrovnávacího zásahu Pražanů. Do úniku vyslal přihrávkou Miloslava Čermáka, jemuž se povedlo ujet Muchovi, udělat při kličce do bekhendu ze Žovince statického beka a puk poslat nad ležícího Bláhu.

Nedisciplinovanost sešívaných ale znamenala třetí gól v síti Furcha. V rozmezí pětadvaceti sekund se prohřeškem provinili Bednář s Kolářem a Motor dokázal nabídnutou šanci využít. Podruhé se ve střeleckém zápise objevil Rok Pajič, když mu Straka nahrál do pozice, ze které by byl hřích netrefit puk do prázdné branky. 

Následný průběh třetiny byl rozkouskovaný vyloučeními na obou stranách, a tak se především domácím těžko dostávalo do souvislého tlaku. Necelé tři a půl minuty před koncem však dal Semrád svým faulem příležitost k vyrovnání a Slavia se dlouho přemlouvat nenechala. Od modré čáry propálil David Štich vše a na světelné tabuli se rozsvítilo skóre 3:3.

Na konci ještě mohl strhnout Kuchejda vítězství na stranu Českých Budějovic, o pár centimetrů ale nebyl v zakončení úspěšný. Šlo se tak do prodloužení. 

V čase 62:56 rozhodl o osudu posledního barážového duelu Miloslav Čermák, který tak v počtu vstřelených branek vyrovnal Pajiče. Po pasu Valacha si slavistický útočník našel volné místo před Bláhou a vystřelil přesně k tyči, kde hostující gólman nezareagoval.

Prohrou s novým účastníkem první ligy tak skončila vydařená sezona Motoru. Jeho hráči splnili nadmíru očekávání a ve skupině O udržení v extralize nebyli nijak do počtu.

HC Slavia Praha - ČEZ Motor České Budějovice 4:3p (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Bednář, 42. Čermák (Holec, Novák), 58. Štich (Bednář), 63. Čermák (Valach) - 12. Pajič (Kuchejda), 37. Přibyl (D. Růžička, Žovinec), 49. Pajič (Straka, D. Růžička). Rozhodčí: Úlehla, Lacina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:3. Diváci: 2120. 

HC Slavia Praha: Furch (Svoboda) - Štich, A. Růžička, Kolařík, Knot, Šenkeřík, Novák, Šulc, Valach, Drahorád - Kolář, Vlasák, Bednář - Babka, Holec, Čermák - Poletín, Divíšek, Stránský - Veselý. Trenér Josef Beránek.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Žovinec, Punčochář, Vráblík, Suchánek, Kachyňa, Mucha, Semrád, D. Růžička - Přibyl, Pajič, Vaniš - Kuchejda, Straka, Nouza - Švihálek, Rob, Doktor - Pašek, Boháč, Marek. Trenér Petr Rosol.

Konečné pořadí barážové tabulky: 1. Olomouc (23), 2. Chomutov (21), 3. Slavia (19), 4. MOTOR (9)

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, hokej, baráž, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Bednář, Rok Pajič, Ondřej Bláha, Miloslav Čermák, David Štich, HC Olomouc, Piráti Chomutov, Josef Beránek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barážové tažení ukončil Motor na ledě pražské Slavie prohrou v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.