Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Benátky udolaly favorizovaný Motor gólem v oslabení

Poslední mužstvo tabulky 1. ligy ČR v ledním hokeji veze z Budějc všechny body. Motor po třízápasové sérii domácích výher před vlastními fanoušky padl v poměru 1:2. Benátky nad Jizerou rozhodly o svém triumfu v závěrečné třetině, kdy potrestaly neproduktivitu domácích.

Před dosud nejmenší diváckou návštěvou rozehráli Budějčáci prvoligové utkání 21. kola proti posledním Benátkám nad Jizerou. Ještě před úvodním buly vedení klubu předalo dres s gratulací k sobotním padesátým narozeninám bývalému útočníkovi Motoru Romanu Božkovi.

Nebýt dvou přesilovek hostů v úvodu zápasu, téměř všechny útočné akce první třetiny by se odehrály před brankou gólmana Lukáše. Nejblíže ke skórování měli Skuhravý s Melkou, jejich střely se ale otřely jen o benátskou tyčku. Konstrukce za několik okamžiků zvonila i za Kůdelou, který protentokrát v brance vystřídal Dominika Halmošiho. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Ve festival neproměněných šancí domácího celku se proměnila úvodní desetiminutovka prostřední části hry. Motor zasypával brankáře Benátek smrští střel, ani jednou ale na Lukáše nevyzrál. Nepomohla mu ani dlouhá čtyřminutová přesilovka. Vrcholem zmaru byla zahozená šance Kotalíka ve 27. minutě, když domácí kapitán jen těsně minul po přihrávce od Roba odkrytou klec.

Domácí tlak ale nemohl trvat věčně, a tak ve zbytku třetiny mohli díky zvýšené aktivitě skórovat i hosté. Všechny jejich pokusy naštěstí zastavil spolehlivý Kůdela, nebo jej při Havlínově pokusu od modré zastoupila tyč. To byla zatím největší šance hostů v tomto zápase. Na světelné tabuli nad ledem po čtyřiceti minutách stále svítily dvě nuly.

Co nikdo nechtěl, to se stalo nedlouho po začátku poslední periody. Prachbídnou produktivitu domácích střelců potrestaly Benátky nad Jizerou zásluhou Víta Jonáka, který zcela osamocený nadvakrát překoval Hynka Kůdelu - 0:1. V dalším průběhu byla hra rozkouskovaná kvůli častým vyloučením, naštěstí pro domácí početní nevýhoda Budějčákům vyšla na jedničku a Petr Šachl dorážející Chmelířům pokus vyrovnal.

Zbytek zápasu provázely velké emoce. Domácí publikum protestovalo proti některým sporným trestům, kterých muži v pruhovaných dresech nakonec rozdali sedmnáct! Stejně jako Motoru ale vyšlo oslabení i hostům. Jaroslav Vlach tvrdě vypálil z pravé strany, jeho střela se odrazila od horní tyčky do sítě a bylo rozhodnuto. Jihočeši navíc dohrávali zápas pouze s třemi hráči v poli. Poslední tým prvoligové tabulky z Benátek vyhrál na budějckém ledě 1:2.

„Soupeř k nám přijel připravený a pod dojmem vítězství nad Olomoucí si věřil. My jsme měli dát gól už v první třetině, jenže jsme zápas začali dvojnásobným vyloučením a náš tým se nenastartoval. Závěr prakticky korespondoval s úvodními minutami. Kvůli nedisciplinovanosti a spoustě vyloučení jsme se do utkání ani nedostali,“ vypočítal důvody porážky trenér Motoru Radek Bělohlav.

Ještě před dalším utkání v Mostě, které sehrají Budějčáci již tuto středu, zřejmě dojde ke změnám v kádru. Hned po skončení dnešního zápasu totiž do kabiny Motoru zamířilo celé vedení klubu - a dveře jihočeské šatny se uzavřely na dlouhé desítky minut...

HC Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 47. Šachl (Chmelíř, Kuchejda) - 43. Jonák (Bittner), 56. Vlach (Niko). Rozhodčí: Zubzanda - Samuel, Malzer. Vyloučení: 10:7. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 3551.

HC Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Novák, Kříž, Chmelíř, Moravec, Prokop, Pavlíček, Posmyk - Kotalík, Melka, Skuhravý - Ondřej, Šachl, Kuchejda - Ferebauer, Vaniš, Šperger - Třetina, Rob, Bárta - Přibyl. Trenér Radek Bělohlav.

HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Stejskal) - Niko, Pabiška, Vitásek, Havlín, Kajínek, Beránek - Jonák, Plodek, Bárta, Klimt, Skořepa, Krejčík, Bittner, Vlach, Vařecha, Kica, Skalický, Špaček. Trenér Filip Pešán.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 21. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Jihlava, 3. Olomouc, 4. Havlíčkův Brod, 5. Třebíč, 6. Beroun, 7. Kadaň, 8. Litoměřice, 9. Havířov, 10. MOTOR, 11. Šumperk, 12. Ústí nad Labem, 13. Benátky nad Jizerou. 14. Most.

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, 1. liga ČR, 21. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Benátky, Česko, České Budějovice, Petr Šachl, Jaroslav Vlach, Vít Jonák, Dominik Halmoši, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benátky udolaly favorizovaný Motor gólem v oslabení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.