Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bodová ztráta sráží Motor na čtvrté místo. Začátek play-off na domácím ledě není jistý

Prohrané utkání v Prostějově komplikuje hokejistům Motoru před koncem základní části sezony život. Jihočechům patřila dlouhou dobu druhá příčka, několik nepovedených duelů v řadě ale sráží České Budějovice až na čtvrtou příčku tabulky. Ve středu proti Litoměřicím (17:30, Budvar Aréna) musí uspět, jinak se může stát, že začnou čtvrtfinále na hřišti soupeře.

Nyní se ale pojďme věnovat zápasu 51. kola. Jestřáby málem poslal do vedení po minutě hry Kužel, jenž nastřelil břevno. Pak už ale na ledě začali úřadovat hosté. Velkou šanci měl Nouza, Šimboch zneškodnil i pokus kapitána Straky a také střelu Punčocháře. Jihočeši měli více ze hry, Prostějov však úspěšně odolával.

Ve 24. minutě dostal faulovaný Vaniš možnost trestného střílení, proti muži v masce ale exekutor selhal. Rozjetý Motor ve druhé třetině postupně ztrácel otáčky a jeho hráči se nechávali často vylučovat, například nováček Bohunický dostal desetiminutový trest za úder do oblasti hlavy a krku.

Když se utkání přehouplo do své druhé poloviny, Vaniš měl na holi další branku. Ani tentokrát však mladý útočník hostujícího celku neuspěl. Bohužel jeho následný dvouminutový trest nahrál do karet papírově druhému nejhoršímu týmu soutěže. Prostějov totiž zužitkoval svůj tlak a vstřelil krátce před vypršením přesilovky vedoucí gól.

Venkrbec po nahození na Bláhu trefil tyčku, bývalý hráč Motoru Valerij Kňazev byl dobře postavený a bekhendem bez problémů trefil odkrytou klec. Za necelou minutu vedli domácí hokejisté už 2:0, když Radek Meidl vymetl růžek budějcké branky.

Trestné střílení se nepovedlo ani Jestřábům. Ve 44. minutě byl nedovoleně zastaven Meidl, další inkasovaný gól ale Bláha nepřipustil a střelu prostějovského forvarda zastavil betonem.

Zato dobývání branky Moravanů přece jen přineslo své ovoce a Motor necelých devět minut před koncem snížil. Po spolupráci s Vráblíkem se na listinu střelců zapsal Josef Straka.

Na víc se už ale hostující hráči nezmohli ani při závěrečné power-play, během které dokonce Kňazev trefil tyčku prázdné branky, a v Prostějově prohráli 1:2.

V boji o druhé místo tak ztrácí Motor další důležité body. Přitom Kladenským bude s největší pravděpodobností kontumován zápas s Havlíčkovým Brodem, díky čemuž se Budějčáci mohli v případě výhry nad Prostějovem vrátit na stříbrnou příčku. Teď naopak klesli na čtvrté místo a stále ještě nemají jistotu, že budou v play-off začínat doma.

Poslední a současně rozhodující duel základní části první ligy odehrají Jihočeši před vlastními fanoušky tuto středu od 17:30 proti šestým Litoměřicím.

LHK Jestřábi Prostějov - ČEZ Motor České Budějovice 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Kňazev (Venkrbec, Malý), 36. Meidl (Krejčík) - 51. Straka (Vráblík). Rozhodčí: Kubičík - Lukš, Novák. Vyloučení: 8:7, navíc Husák (PRO) 10 minut OT a Bohunický (CEB) 10 minut OT. Využití: 1:1. Diváci: 973.

LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch (Kocián) - Kužel, Látal, Roupec, Husák, Malý, Kolibár, Hawlík - Meidl, Krejčík, Matuš - Luňák, Venkrbec, Kňazev - Moučka, Duba, Indra - Kajaba, Stejskal. Trenér Zdeněk Čech.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Vráblík, Mucha, Žovinec, Chmelíř, Bohunický, Suchánek - Nouza, Straka, Švihálek - Kuchejda, Přibyl, Boháč - Marek, Rob, Vaniš - Trummer, Bárta, Pašek. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po 51. kole: 1. Chomutov (116 bodů), 2. Kladno (95), 3. Jihlava (93), 4. MOTOR (92), 5. Třebíč (91), 6. Litoměřice (81), 7. Havířov (79), 8. Kadaň (78), 9. Benátky nad Jizerou (75), 10. Ústí nad Labem (75), 11. Šumperk (70), 12. Most (49), 13. Prostějov (40), 14. Havlíčkův Brod (37).

Štítky hokej, LHK Jestřábi Prostějov, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 51. kolo, Madeta Motor České Budějovice, HC Stadion Litoměřice, Budvar aréna, Josef Straka, Radek Meidl, playoff, Havlíčkův Brod, Rytíři Kladno, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bodová ztráta sráží Motor na čtvrté místo. Začátek play-off na domácím ledě není jistý  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.