Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chtějí si zahrát play off, do sezony ale jdou s pokorou

Už tento pátek odstartuje nová sezona Tipsport extraligy ledního hokeje 2012/2013. Do nejvyšší tuzemské soutěže nastoupí budějcký HC Mountfield s řadou změn nejen v hráčském kádru. O novinkách v týmu i ambicích na konečné umístění hovořili představitelé klubu v úterý po obědě na předsezonní tiskové konferenci.

Rozpočet klubu se musel ztenčit

Pro nadcházející extraligovou sezonu se rozpočet jihočeského oddílu oproti loňsku zúžil řádově o osm milionů korun. „Počítáme s částkou kolem 85 nebo 86 milionů. Doufejme, že se nám rozpočet podaří naplnit. Jednotlivé platby totiž přichází až v průběhu roku,“ řekl novinářům generální manažer HC Mountfield Zdeněk Blažek.

Kromě soukromých subjektů bude vrcholový hokej v Českých Budějovicích i nadále podporovat město. „Na zastupitelstvu bylo řečeno, že s podporou můžeme počítat i v následujících sezonách,“ zmínil Blažek s tím, že město letos nejspíš poskytne částku opět kolem pěti milionů korun. „Kvůli současnému stavu ekonomiky se musíme snažit, aby nám partneři zůstali věrni a byli přesvědčeni, že dávají peníze na správnou věc,“ má jasno nejvyšší představitel klubu.

Mladí dostanou šanci, uvažuje se také o posilách z NHL

Od příchodu nové trenérské trojice Peter Draisaitl, Radek Bělohlav a Roman Turek si klub slibuje změnu herního projevu mužstva. „Všechny očekávané přestupy se nám vydařily. Chceme proto hrát atraktivní hokej s mladými kluky a našimi odchovanci. Přestože start sezony je nesmírně důležitý, mladíci dostanou šanci už od začátku,“ nastínil sportovní manažer Petr Sailer.

Pokud nakonec dojde ke stávce v NHL, dres Mountfieldu by mohlo oblékat i několik hráčů ze zámoří. „Jsme v kontaktu s kluky, kteří tady vyrostli. Většina z nich už odletěla, takže uvidíme v sobotu, jak to celé dopadne a jak by se v případě výluky kluby postavily k pojistkám hráčů,“ zmínil Sailer.

Podle jeho vyjádření je jihočeský klub v kontaktu s Radkem Dvořákem, Václavem Prospalem, bratry Michálkovými a Martin Hanzalem. „A právě Martin řekl jako první, že by tady na sto procent hrál. Nebráníme se ale příchodu ani jiného atraktivního hráče ze zámoří,“ řekl sportovní manažer a vzápětí ještě dodal: „Při sestavování rozpočtu jsme se žádnými posilami nepočítali, takže potom bychom museli zvážit, o kolik lidí bychom mohli kádr posílit.“

Cílem je účast v play off

Podle slov generálního manažera Zdeňka Blažka budějcký hokejový klub vstupuje do nové sezony s pokorou. „Naším cílem je účast v play off. Půjdeme krok po kroku. Rozhodně si však nestavíme žádné utopické cíle,“ připomíná.

„Do žádného zápasu nenastoupíme s cílem ho prohrát. To znamená, že já osobně bych nejradši šel do vyřazovacích bojů z prvního místa. Jestli na to budeme mít, nebo ne, to se uvidí. Čím výše budeme, tím lépe,“ odpověděl na dotaz Budějcké Drbny nový kouč Mountfieldu Peter Draisaitl.

Na počátku příštího roku, konkrétně 10. ledna 2013, si všichni místní příznivci nejrychlejší kolektivní hry na světě připomenou 85 let hokeje v Českých Budějovicích. Proto se na nových dresech, které v úterý představila čtveřice hráčů, objeví symbolické logo vztahující se k této významné události.

Dalším důležitým momentem, k němuž dojde co nevidět, bude pokoření rekordu odehraných extraligových zápasů velezkušeným obráncem Motoru Františkem Ptáčkem. Před začátkem sezony mu zbývá nastoupit do pouhých třech duelů, aby vylepšil skóre 1035 utkání Josefa Řezníčka.

Novinky se dotknou i fanoušků

V návaznosti na časté ohlasy samotných fanoušků bude občerstvení v Budvar Aréně od nové sezony zajišťovat jiný provozovatel. „Během měsíce října navíc dojde k přemístění fanshopu, který se bude nacházet v prostorách bývalého bufetu druhé ledové plochy. Určitě to bude důstojnější prostředí,“ je přesvědčen Zdeněk Blažek.

Příznivci hokeje budou moci při úvodních domácích zápasech Mountfieldu také přispět do sbírky, kterou klub zřídil po nehodě mladého Romana Bernata. Toho při jednom z tréninku srazil v závěru května nákladní automobil. Nadějnému hokejistovi museli lékaři po několika dnech amputovat nohu. Na speciální účet tehdy klub vložil částku 200 tisíc korun.

První akce budějckých hokejistů s fanoušky je na programu už zítra, ve středu 12. září, když od půl desáté proběhne na ledové ploše zimáku oficiální focení A týmu. Diváci se budou moci posadit na tribunu za střídačkami, a tak se následně objeví i na týmovém plakátu.

Podle tiskového mluvčího klubu Radka Papáčka je před novou sezonou prodáno kolem třech tisíc permanentních vstupenek, což je srovnatelný počet s minulým rokem.

Tipsport extraliga začíná už tento pátek, když HC Mountfield přivítá na svém ledě od 17.30 hodin mužstvo z Ostravy - HC Vítkovice Steel.

Štítky HC Mountfield, tisková konference, nová sezona, Tisport extraliga ledního hokeje, Mountfield Hradec Králové, hokej, Extraliga ledního hokeje, Zdeněk Blažek, Madeta Motor České Budějovice, rozpočet, National Hockey League, HC Vítkovice Ridera, Martin Hanza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtějí si zahrát play off, do sezony ale jdou s pokorou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.