Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Další domácí porážka Motoru, body bere Jihlava

Stejně jako minulou středu, i tentokrát nedokázali hokejisté Motoru České Budějovice potvrdit venkovní výhru a před zraky vlastních fanoušků prohráli 1:3. Netradičně v pondělí večer nestačili na průběžně třetí Duklu Jihlava, která o zisku bodů rozhodla v přesilových hrách.

Úvodní třetina příliš vzruchu nepřinesla a gólové akce by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Hráči Motoru měli zpočátku puk častěji na svých holích, bohužel je ve 4. minutě zbrzdilo vyloučení Ferebauera, které hosté potrestali. Z budějckého oslabení uplynulo pouhých dvaadvacet sekund a Jihlavu poslal do vedení přesnou střelou k tyči Adam Zeman.

Velmi dobrou příležitost zvýšit na 0:2 měl v 16. minutě jihlavský Mikeš, připraveného Kůdelu však nepřekonal. Snad nejlepší možnost skórovat měli domácí hokejisté nedlouho před odchodem do kabin při dvojnásobné přesilovce, jenže bez střely mezi tyče se góly těžko dávají...

Rozhodčí utkání 33. kola udělili v první třetině velmi slušnou porci trestných minut především díky osobním trestům Václava Skuhravého a hostujícího Mihy Štebiha. Domácí útočník vyfasoval desetiminutový bonus za emotivní komentář svého vyloučení na dvě minuty, hráč Dukly byl potrestán za útok do oblasti hlavy a krku při jednom z obranných zákroků u mantinelu.

Střeleckou fazónu z minulého utkání v Berouně potvrdil ve 28. minutě Aleš Kotalík, jenž proměnil trestné střílení nařízené za faul Čermáka právě na domácího kapitána, a vyrovnal na 1:1. Zanedlouho mohl lídr Motoru poslat svůj tým do vedení, tentokrát ale na Ritticha nevyzrál.

Pak už začali mít navrch hosté z Vysočiny, jimž pomohla také dvě vyloučení budějckých hokejistů. Šance Hubáčka a nastřelená tyč Veleckým s ukazatelem skóre ještě nezahýbaly, povedená akce zakončená Petrem Haluzou už ano. Dukla vedla v Budvar Aréně 1:2.

Vyrovnávací branku měl poté na hokejce Šachl, jeho únik ale brankář Jihlavy zlikvidoval. Dlouhodobé neproměňování stoprocentních šancí tak trápilo České Budějovice i nadále a na těžkého soka měly před závěrečnou periodou jednobrankové manko.

O druhé přestávce, ještě než na led vlétli hráči, se u středového kruhu seskupily party fanoušků obou mužstev. Soutěž v přetahování nakonec vyhrál jihlavský kotel, který svým triumfem předznamenal i vítězství hostů v celém zápase.

Po netrefení odkryté branky Kotalíkem to byli Jihlavští, kdo vstřelil další branku. Adam Zeman přesilovkovou střelou švihem vymetl horní růžek Rittichovy branky a v 50. minutě zvýšil na 1:3. Ve zbytku utkání už domácí recept na jihlavskou tvrz nenašli a Dukla si své vítězství v klidu pohlídala.

„Zápas jsme si prohráli vlastní nedisciplinovaností. Na mužstvo jako je Jihlava nemůžeme udělat v útočném pásmu dva hloupé fauly, po kterých nás hosté potrestali. Dalším problémem je naše produktivita, střelecká impotence. Odtrénoval jsem tady čtyři zápasy a dali jsme jediný gól ze hry, ostatní z penalt. To je až neskutečné. Šance jsme měli, ale tu branku prostě nedáme. Musíme se na to zaměřit,“ uvedl po zápase trenér Motoru Petr Rosol.

„Samozřejmě jsme za vítězství, které se nerodilo lehce, moc rádi. Nespokojenost ale panuje s naším pohybem a množstvím vyloučených hráčů. Soupeř ukázal, že hokej hrát umí. Především ve třetí třetině nás domácí zatlačili a měli několik šancí. Naštěstí nás podržel gólman. V poslední době sestavu lepíme, máme hodně šrámů. Uvidíme, jak na tom kluci budou zítra ráno,“ řekl kouč Jihlavy Petr Vlk.

Náročný program 1. ligy pokračuje pro Motor už ve středu v Benátkách nad Jizerou, doma hrají Jihočeši tuto sobotu od 17 hodin s posledním Mostem.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Kotalík (TS) - 5. Zeman (Čachotský, Kaláb), 38. Haluza (Velecký, Kaláb), 50. Zeman (Čachotský, Kaláb). Rozhodčí: Úlehla, Hribik - Svoboda, Kis. Vyloučení: 7:6, navíc Skuhravý (CEB) a Štebih (JIH) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 3461.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Kasík, Kříž, Bohunický, Chmelíř, Pavlíček, Moravec, Kotaška, Vráblík - Kotalík, Šperger, Ferebauer - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Rob, Skuhravý, Vaniš - Kňazev, Švec, Bárta. Trenér Petr Rosol.

HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) - Kaláb, Dobrovolný, Mocek, Čermák, Zdražil, Podlipník, Štebih - Čachotský, Zeman, Prokš - Důras, Seman, Hubáček - Velecký, Haluza, Mikeš - Kuřítko, Jícha. Trenér Petr Vlk.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 33. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Jihlava, 4. Havlíčkův Brod, 5. Litoměřice, 6. Třebíč, 7. Havířov, 8. Šumperk, 9. Ústí nad Labem, 10. Benátky nad Jizerou, 11. Beroun, 12. ČEZ MOTOR, 13. Kadaň, 14. Most.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, 1. liga, 33. kolo, FC Vysočina Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, hokejista, Adam Zeman, Aleš Kotalík, FK Dukla Praha, Václav Skuhravý, HC Berounští Medvědi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další domácí porážka Motoru, body bere Jihlava  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.