Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Draci měli ostré drápy, Motor prohrál o jednu branku

Play-out hokejové 1. ligy se po osmém duelu chýlí ke svému závěru a ČEZ Motor stále nemá jistotu, že se vyhne baráži. Přitom díky prohře Berouna s Kadaní Jihočechům stačilo získat pouhý jeden bod, aby zbytek sezony dohráli bez starostí. Šumperku ale na vlastním ledě podlehli 3:4.

Budějčtí hokejisté nevstoupili do zřejmě posledního domácího duelu sezony 2013/2014 šťastně a lépe hrající Šumperk se ve 3. minutě dostal po nahození Lukáše Žálčíka do zaslouženého vedení - 0:1.

Skvělou šanci vyrovnat nabídli hosté Motoru ve 12. minutě, kdy začala víc než minutu a čtvrt dlouhá přesilovka domácích pět na tři. Tahle činnost se jim ale celou sezonu nedaří, a ani tentokrát tomu bohužel nebylo jinak.

Kýžená úvodní branka svěřenců trenéra Rosola nakonec padla ještě do sirény, když sedmačtyřicet sekund před odchodem do šaten kapitán Václav Skuhravý nadvakrát překonal gólmana draků Štůralu a završil tak zlepšený výkon svého týmu ve zbytku první třetiny.

V prostřední části hry Jihočeši svého soupeře opět dotahovali. Ještě než se utkání přehouplo do druhé poloviny, Motoráci chybovali v obranném pásmu, kotouče se zmocnil Patrik Moskal, s nepříliš vytíženým Halmošim si poradil a vsítil branku na 1:2.

A protože skvělou možnost skórovat zahodil ve 36. minutě Rob, na vyrovnání se čekalo ještě další tři minuty. Jednogólové manko smazal po skvělé souhře s Kasíkem Roman Pšurný a před závěrečnou periodou pořád bylo o co hrát.

Stejně jako v předchozích třetinách, také v té poslední Šumperk Jihočechům odskočil. Branku na 2:3 dal v přesilovce Lukáš Žálčík a zaznamenal svou druhou trefu v utkání.

Motor se však nehodlal s prohrou smířit a s přibývajícím časem se stupňoval jeho tlak. Byli to ale hosté, kteří skóre ještě navýšili. Dvě minuty před koncem se do střelecké listiny zapsal Marek Haas - 2:4.

Velké drama připravil minutu a čtyři sekundy před sirénou Roman Pšurný, když se mu povedlo stav zkorigovat na rozdíl jediného gólu. Oddechový čas ani hra bez brankáře už ale kýžené ovoce nepřinesla a Motor prohrál domácí duel se Šumperkem 3:4.

„Jsme zklamáni, protože se nám nepovedlo navázat na výkony z venkovních zápasů. Soupeř v první třetině párkrát zahrozil při akcích dva na jednoho nebo tři na dva a od toho se odvíjelo celé utkání. Sice se nám povedlo proměnit jednu dvojnásobnou přesilovku, ale měli jsme skórovat i v té druhé. V závěru jsme mohli třikrát skórovat. Naši hráči ale pod tlakem dělají neuvěřitelné chyby,“ zhodnotil zápas asistent trenéra Motoru Radek Bělohlav.

„Vezeme tři body, takže se mi zápas hodnotí dobře. Začátky třetin se nám povedly, ke konci jsme ale dělali zbytečné fauly a soupeř to potrestal. Závěrečnou třetinu jsme zvládli dobře takticky, i když nás domácí mačkali,“ řekl Radek Kučera, trenér šumperského týmu, který se díky dnešní výhře v soutěži definitivně zachránil.

Jelikož České Budějovice nedokázaly proti drakům bodovat, stále ještě nemají jistou záchranu v 1. lize. Přitom největší aspirant na druhou barážovou pozici, Medvědi Beroun, proti Kadani prohrál a rozdíl mezi ním a budějckým mužstvem zůstal pětibodový.

Předposlední zápas play-out bude hrát Motor nadcházející sobotu v Kadani, závěrečný domácí duel je čeká příští středu od 17.30 hodin v Budvar Aréně právě s předposledním Berounem.

ČEZ Motor České Budějovice - Salith Šumperk 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Skuhravý (Pšurný, Rob), 38. Pšurný (Kasík, Vráblík), 59. Pšurný (Rob, Kuchejda)  - 3. Žálčík (Gewiese), 30. Moskal (Popelka), 49. Žálčík (Popelka, Brunec), 58. Haas (Moskal, Půhoný). Rozhodčí: Úlehla - Kis, Svoboda. Vyloučení: 4:8, navíc Skuhravý (CEB) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 3191.

ČEZ Motor České Budějovice: Halmoši (Kůdela) - Novák, Chmelíř, Kasík, Vráblík, Růžička, Platil, Pavlíček - Melka, Pajič, Boháč - Skuhravý, Rob, Pšurný - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Bárta, Šperger, Ferebauer. Trenér Petr Rosol.

Salith Šumperk: Štůrala (Vajner) - Starý, Holík, Tesařík, Sedlák, Novotný, Gewiese - Půhoný, Skoumal, Haas - Cink, Moskal, Staněk - Popelka, Žálčík, Brunec - Chomič, Langr. Trenér Radek Kučera.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 ve skupině o konečné umístění na 9.-14. místě: 9. Ústí nad Labem (80 bodů), 10. Šumperk (80), 11. Kadaň (78), 12. ČEZ Motor (75), 13. Beroun (70), 14. Most (36).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Salith Šumperk, 1. liga, play-out, Madeta Motor České Budějovice, HC Berounští Medvědi, Sportovní klub Kadaň, ČEZ, Václav Skuhravý, Patrik Moskal, Petr Rosol, HC Slovan Ústí nad Labem, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Draci měli ostré drápy, Motor prohrál o jednu branku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.