Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Extraliga spěje po přestávce do konce základní části

Nejvyšší tuzemská soutěž se po reprezentační přestávce opět rozjíždí na plné obrátky. Do konce základní části hokejové extraligy zbývá odehrát už ale jen posledních pět kol. Prvním soupeřem v závěrečném programu budějckého Mountfieldu bude dnes mančaft z Ostravy – HC Vítkovice Steel.

Ještě než vás bude Budějcká Drbna informovat o výsledku z ČEZ arény, ohlédne se za posledním domácím duelem průběžně čtvrtých Jihočechů proti Liberci.

Svěřenci zkušeného kouče Františka Výborného vstoupili do prestižního mače před dlouho očekávanou reprezentační přestávkou lépe než jejich soupeř a gólem Lukáše Květoně šli v šesté minutě do vedení. Těsný výsledek se jim však až do konce udržet nepovedlo a liberečtí Tygři ve třetí třetině Lukášem Vantuchem snížili.

Rozhodující branku mohl Mountfield vstřelit ještě před vyrovnáním Tygrů. Domácí hokejisté se do sítě trefili, ale gólu předcházela tvrdá rána navrátilce po zranění Aleše Kotalíka, která trefila Pince přímo do masky.

„Snažil jsem se to dát nahoru. Tím, že je Marek menší, ho to ale nešťastně trefilo. Hlavně, že je v pořádku,“ uvedl ostřílený útočník. „Kotel to dostal na volej, trochu se mi při jeho ráně rozsvítilo. Za deset sekund už to ale bylo v pohodě,“ popsal zmíněnou situaci svýma očima gólman Liberce Marek Pinc.

Zápas nakonec dospěl do prodloužení, ve kterém byli úspěšnější domácí. Exliberecký Pavel Kašpařík to vzal v početní výhodě na sebe a svůj bývalý tým připravil o bonusový druhý bod navíc. „Podle vývoje zápasu jsme s dvěma body spokojeni, ale chtěli jsme všechny tři,“ svěřil se Kašpařík. „Přesto jsme měli utkání rozehrané tak, abychom vyhráli už v základní hrací době,“ dodal.

„Chtěli jsme urvat nějaké body, takže je škoda, že nebyly alespoň dva. Budějovice ale hrály dobře,“ řekl po zápase liberecký střelec Lukáš Vantuch. „Na konci jsme bohužel špatně střídali a při nabídnuté přesilovce domácí rozhodli. Takové chyby se nám v play off nesmí stávat!“ upozorňoval Vantuch. „Odehráli jsme dobré utkání, mělo nasazení. Škoda, že jsme nevstřelili druhý gól,“ doplnil svého spoluhráče brankář Liberce Marek Pinc.

Jihočeští hokejisté měli v lednu nejnáročnější program ze všech extraligových mužstev, navíc se museli potýkat se spoustou zraněných. To byly hlavní důvody, proč se jim nedařilo zcela podle představ. „Hráli jsme prakticky obden, a tak jsme rádi, že se nám podařilo vydolovat tolik bodů. Něco naší hře ale pořád chybí. V koncovce schází síla, kterou jsme nechali v lednových střetnutích,“ řekl Pavel Kašpařík.

„Doufám, že do zbytku sezony vstoupíme v plné síle. Věřím, že v play off budeme nebezpeční. Chceme jít do vyřazovacích bojů z první čtyřky. Vítězství nad Libercem nás k tomu zase o kousek přiblížilo,“ doplnil před reprezentační pauzou Aleš Kotalík.

Hodnocení trenérů

Asistent trenéra Českých Budějovic Milan Kupka: „Bylo to bojovné utkání. Naše zápasy jsou v poslední době pořád stejné. Hrajeme vyrovnanou partii, bohužel ale neproměňujeme vyložené šance. Potom se třeseme aspoň o nějaký ten bod. Proti Liberci se nám však podařilo urvat dva. Jsme spokojeni.“

Asistent trenéra Liberce Filip Pešán: „Viděli jsme spíš bojovné než krásné utkání. Je znát, že hráči jsou unaveni a reprezentační přestávku potřebují jako sůl. Zápasu dominovali výborní brankáři, síla v zakončení nebyla taková. Doufali jsme, že dojdeme do nájezdů, ve kterých se nám letos daří, ale nestalo se tak. Jsme rádi, že bereme aspoň bod.“

Hokejisty Mountfieldu čekají v základní části Tipsport extraligy poslední dvě domácí utkání. V pátek na jih Čech přijede brněnská Kometa (začátek v 17.30), v neděli 26. února se pak na ledě Budvar arény představí v rámci 52. kola Rytíři Kladno (18.10).

Štítky HC Vítkovice Ridera, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, Marek Pinc, Lukáš Vantuch, Pavel Kašpařík, hokejista, Aleš Kotalík, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extraliga spěje po přestávce do konce základní části  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.