Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fanoušci i hráči bojují za zachování hokeje v Budějcích

Jejich srdce bije pro Motor, a tak jim není lhostejná budoucnost nejrychlejší kolektivní hry v jihočeské metropoli. S odchodem extraligy a klubu HC Mountfield se vyrovnali, nyní bojují za zachování hokeje v Budějcích. A pod otevřeným dopisem už mají přes tisíc podpisů.

Fanoušci budějckého hokeje již dvakrát pochodovali městem. To bylo ještě v době, kdy probíhala jednání mezi zástupci magistrátu, pivovaru Budějovický Budvar a klubem HC Mountfield. Tyto tři strany však společnou řeč nenašly a nejvyšší tuzemská soutěž se stěhuje do Hradce Králové.

„Podpisová akce otevřeného dopisu, který můžete mimo jiné najít na našich webových stránkách, má za cíl ukázat zájem fanoušků o hokej v Českých Budějovicích a zároveň ho podpořit. Zatím asi jediným možným způsobem,“ řekl Budějcké Drbně předseda fanklubu Pavel Vágner.

Dopis vznikl na podporu osob, organizací a firem (nikoliv firmy Mountfield a její extraligové licence), kterým není lhostejné, aby v Českých Budějovicích skončil seniorský hokej, a budou se snažit ve městě vybudovat nový tým, který naváže na slavnou 85letou historii.

Prakticky celé pondělí stál před českobudějovickou radnicí stánek, kde si každý mohl otevřený dopis přečíst a přidat k němu svůj podpis. „Zapojilo se asi dvacet členů fanklubu. Holky chodily po městě, kluci byli ve stánku. Jen během dneška se podařilo nasbírat asi 1200 podpisů,“ přidává dobrou zprávu Vágner, jemuž kamarádi neřeknou jinak než Pajky.

Budějcký hokej přišli podpořit snad úplně všichni - školáci, maminky s dětmi i pamětníci jediného mistrovského titulu. „Dokonce dorazili i hokejisté, kteří hráli za Motor v 50. a 60. letech,“ dodal šéf fanklubu, který byl jedním z iniciátorů akce.

Na podpisovém archu se také objevila spousta dalších známých hokejových jmen, jako třeba Martin Hanzal, Roman Horák, Alexander Salák, Milan Gulaš a Filip Turek, přišel i fotbalový reprezentant Tomáš Sivok. Dopis ale podepsali i fanoušci a hokejisté z jiných měst, například kladenské hvězdy Ondřej Pavelec, Jakub Voráček, Radek Smoleňák či Jiří Tlustý.

Otevřený dopis můžete podpořit i v dalších dnech, například při sobotní Benefici pro Centrum BAZALKA u Sportovní haly nebo stejný den během rozlučkového turnaje v malém fotbale Jakuba Kováře na Dobré Vodě. Další místa, kde jsou dopisy k mání, najdete na webu www.motorfans.cz.

Štítky hokej, HC České Budějovice, otevřený dopis, podpora hokeje, České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Budějovický Budvar, Dobrá voda, a.s., Tomáš Sivok, Ondřej Pavelec, Alexander Salák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci i hráči bojují za zachování hokeje v Budějcích  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.