Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Gólové hody se nekonaly, Motor udolal Most 1:0

Jihočeši zvládli domácí utkání s Mostem, když jim na výhru za tři body stačila jediná branka, kterou obstaral v závěru první třetiny David Kuchejda. Motor může na výhru s Mostem navázat již ve středu, kdy se představí na ledě Ústí nad Labem.

Výraznější převahu si Motor vytvořil až během první přesilové hry, kdy přečíslení dva na jednoho zakončil Ondřej střelou do připraveného brankáře Horáka, jenž se štěstím kotouč dostal do bezpečí.

Jihočeši se dočkali v poslední minutě úvodní části, kdy David Kuchejda přejel modrou čáru, dělovkou trefil brankáře Horáka do ramena a kotouč pomalu poskotačil za brankovou čáru. Motor tak vedl po první části 1:0.

Ani po změně stran se nehrál hokej, který by diváky v Budvar aréně zvedal ze sedadel. Do závěrečné periody tým Radka Bělohlava vstoupil aktivně a vytvořil si zajímavé možnosti. Při chuti byl obránce Posmyk, který ale ani jednou ze svých střel Horáka neprostřelil.

Hostující gólman se pak vyznamenal při střele Kuchejdy, kdy už dokonce i brankový rozhodčí za brankou rozsvítil červené světlo. Jihočeši nakonec litovat nemuseli, ubránili se i powerplay soupeře a Most porazili 1:0.

Trenér Radek Bělohlav: „Od úvodu jsme chtěli hrát ofenzivně, ale opět jsme nebyli produktivní. Gól jsme dali prakticky ze středního pásma, ale vyložené šance jsme neproměnili. Tlačili jsme se do branky, ale na produktivitě musíme výrazně zapracovat.“

HC Motor České Budějovice - HC Most 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 20. Kuchejda (Posmyk). Rozhodčí: Úlehla - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3722.

HC Motor České Budějovice: Halmoši - Novák, Prokop, Posmyk, Vráblík, Chmelíř, Semrád, Kříž - Kotalík, Melka, Třetina - Ondřej, Šachl, Kuchejda - Ferebauer, Skuhravý, Vaniš - Bárta, Přibyl, Turek. Trenér Radek Bělohlav.

HC Most: Horák - Kasal, Charousek, Hora, Čížek, Slavík, Drtil, Havelka - Tauš, Smolka, Sedláček - Bojer, Slavíček, Písařík - Andres, Zavřel, Kafan - Nedrda, Palaščák. Trenér Kamil Kašťák.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 9. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Beroun, 3. Olomouc, 4. Jihlava, 5. Havlíčkův Brod, 6. Litoměřice, 7. MOTOR, 8. Třebíč, 9. Ústí nad Labem, 10. Kadaň, 11. Havířov, 12. Šumperk, 13. Benátky nad Jizerou, 14. Most.

Napsal Pavel Kortus ml.

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, HC Most, 1.liga, 9.kolo, sezona 2013/2014, FK Baník Most, Madeta Motor České Budějovice, David Kuchejda, FK Ústí nad Labem, Radek Bělohlav, Budvar aréna, FK Mladá Boleslav, SK Sigma Olomouc, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gólové hody se nekonaly, Motor udolal Most 1:0  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.