Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Generálka na ligu nedohrána. Jihlava odmítla pokračovat

Tak tohle nepamatují ani budějčtí hokejoví pamětníci! Generálka na 1. ligu mezi Motorem a Jihlavou byla předčasně ukončena v průběhu druhé třetiny, když hostující tým odmítl pokračovat ve hře. Situaci předcházel konflikt s rozhodčím i sedm inkasovaných gólů v síti Dukly.

Fantastickou podívanou připravili domácí hokejisté pro své příznivce už v první třetině. Tak jako se v uplynulé sezoně Jihočeši natrápili na každou branku, v úvodu posledního přípravného utkání jim tam spadla snad každá střela.

Vrata od budějcké střelnice otevřel na začátku 5. minuty David Kuchejda, když dorážel projektil Punčocháře, který trefil Kacetla do masky. Svůj střelecký potenciál prokázal za tři a půl minuty nový tahoun Motoru Josef Straka a zvýšil na 2:0. Ve 13. minutě šli hosté poprvé do oslabení, ale vydrželi v něm pouze půl minuty a Dan Růžička rozvlnil síťku od modré už potřetí!

Jihlavští se nedokázali ze sevření vymanit ani v dalších minutách a byli právem potrestáni. Vysloužili si opravdu tvrdý trest, protože motoráci jim nasázeli během pouhých jednatřiceti sekund další tři góly.

Nejdřív v čase 17:40 během přesilovky dorážel ze skrumáže Adam Přibyl, hned po vhazování se prosadil již podruhé dnes večer David Kuchejda a šestku na světelné tabuli rozsvítil Tomáš Nouza. Ten už však neprostřelil Kacetla, jenž takovou kanonádu neustál, nýbrž střídající Sáblíka. Ten si na puk ani nestačil sáhnout.

Dukla se po přestávce přece jen dočkala. Po velké chybě při domácí rozehrávce se k puku dostal Filip Seman, puk propasíroval mezi Kůdelovými betony a snížil na 1:6 z pohledu Jihlavy. Herní převahu ale pořád měl Motor, který ve 33. minutě vstřelil zásluhou Daniela Boháče už sedmou branku.

Pak se ale na ledě začaly dít věci, které s hokejem neměly nic společného. Jeden z budějckých hráčů byl faulován, hosté s verdiktem sudího Mertla nesouhlasili, došlo k rozepři (do té se následně zapojil i brankář Sáblík) a jihlavský Prokš dostal pětiminutový trest ve hře za strčení do rozhodčího, jenž údajně poslal hostujícího gólmana do patřičných míst.

Poté hráčská lavice Dukly vyfasovala další dvě minuty za zdržování hry, protože nikoho neposlala na trestnou lavici, a následně Jihlavští definitivně odmítli v utkání pokračovat. Za to si od domácích diváků vysloužili pořádnou pivní spršku. Budvar Aréna vřela emocemi!

Po zápase na parkoviště před zimní stadion dorazilo kromě pořadatelů i několik policistů, kteří museli u autobusu ochránit hostující hráče a realizační tým před rozezlenou skupinkou domácích fandů.

Poslední přípravný duel tak skončil v čase 32:45 za stavu 7:1 pro Motor. Díky tříbodovému zisku navíc České Budějovice ovládly Regionální pohár, když dokázaly pokořit všechny své rivaly z Vysočiny.

Prvoligová sezona začne už nadcházející pondělí od 17.30 hodin. A na jih Čech se znovu vrátí Jihlava! Dnešní vyhecované utkání je tou nejlepší pozvánkou.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 7:1 (6:0, nedohráno)

Branky a nahrávky: 5. Kuchejda (Punčochář), 8. Straka (Nouza, Švihálek), 13. Růžička (Nouza, Straka), 18. Přibyl (Vaniš), 18. Kuchejda (Heřman), 19. Nouza (Straka, Švihálek), 33. Boháč (Kuchejda) - 24. Seman. Rozhodčí: Mertl - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:3, navíc Čachotský 10 minut a Prokš (oba JIH) 5 minut.  Využití: 2:0. Diváci: 1490.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Bláha) - Punčochář, Chmelíř, Vráblík, Semrád, Růžička, Mucha, Suchánek, Parýzek - Kuchejda, Heřman, Boháč - Nouza, Straka, Švihálek - Marek, Pajič, Prokeš - Vaniš, Rob, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

HC Dukla Jihlava: Kacetl (18. Sáblík) - Zdražil, Kolda, Šidlík, Dobrovolný, Schejbal, Podlipnik, Čáp, Štebih - Jarůšek, Štěpánek, Prokš - Březina, Důras, Zeman - Čachotský, Kuřítko, Malec - Mikeš, Seman, Kasalý. Trenér Petr Vlk.

Konečné pořadí Regionálního poháru 2014: 1. MOTOR (14 bodů), 2. Třebíč (13), 3. Jihlava (9), 4. Havlíčkův Brod (0).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, Regionální pohár, přípravné utkání, Madeta Motor České Budějovice, David Kuchejda, Josef Straka, Tomáš Nouza, Dan Růžička, Daniel Boháč, Budvar aréna, SK Horácká Slavia Třebíč, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generálka na ligu nedohrána. Jihlava odmítla pokračovat  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.