Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Havířov nečekaně přehrál budějcké hokejisty 1:2

Na tenhle zápas určitě nebudou hráči ani fanoušci Motoru České Budějovice dlouho vzpomínat. Tři body ještě v poslední třetině visely ve vzduchu, jenže hokejisté ze slezského Havířova zažili, na rozdíl od Jihočechů, gólovou radost dvakrát a vyhráli duel prvoligových nováčků 1:2.

Úvod zápasu příliš hokejové krásy nenabídl. Přestože domácí měli puk častěji na svých hokejkách, kombinace ani hra dopředu se jim ne úplně dařily. Kromě toho nevyužili ani tři nabídnuté přesilové hry.

Havířovští měli gólovou šanci minutu a půl po úvodním buly, kdy Jakúbek nastřelil tyč branky střežené tentokrát gólmanskou dvojkou Motoru Hynkem Kůdelou. Na konci 10. minuty pak zahrozil osamocený Marosz.

Do vedení však šly v čase 12:29 České Budějovice díky souhře navrátivšího mladíka Luboše Roba s kapitánem domácího celku Alešem Kotalíkem, jenž přesnou dorážkou Danečka překonal - 1:0.

Také druhá perioda nepřinesla žádné excelentní momenty. Hrál se spíš bojovný hokej a na obou stranách bylo k vidění několik promarněných šancí i nevyužitých přesilovek.

Havířovu se podařilo skórovat nedlouho poté, co se zápas přehoupl do své druhé poloviny střelou Rostislava Marosze do horní části branky. A hned po buly mohl AZ přidat druhý gól, tentokrát byl ale Kůdela proti pokusu Sztefka úspěšnější.

Aktivita hráčů ze slezského mančaftu vyvrcholila ve třetí třetině. Velkou šanci zavánějící gólem měl ve 44. minutě agilní Marosz, jehož ležící Kůdela lapačkou vychytal.

Rozhodujícím momentem celého utkání se tak stala přesilovková trefa Daniela Gracy, který v 52. minutě se štěstím od modré dostal puk až za brankovou čáru a Havířov tak vyhrál vcelku nezáživný zápas na budějckém ledě 1:2.

„Naší hrou jsme se dokázali prezentovat pouze v první třetině. Kdybychom odskočili o víc než gól, inkasovaná branka by pro nás až tolik neznamenala. Máme ale problém s přesilovkami, a pak už zapracovala psychika. Nátlakový hokej nemůžeme hrát celých šedesát minut. Hosté se od minulého zápasu rozjeli a občas nás i přebruslovali,“ konstatoval po nepovedeném utkání 13. kola budějcký trenér Radek Bělohlav.

První liga se dnes nachýlila k závěru první čtvrtiny sezony 2013/2014. Už v pondělí jedou průběžně osmí Jihočeši do Havlíčkova Brodu, ve středu od půl šesté nastoupí doma proti Třebíči.

HC Motor České Budějovice - HC AZ Havířov 2010 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Kotalík (Rob) - 32. Marosz (Kolařík, Klimíček), 52. Graca (Říčka). Rozhodčí: Mertl - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3802.

HC Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Novák, Moravec, Vráblík, Kříž, Chmelíř, Pavlíček, Prokop - Kotalík, Rob, Skuhravý - Třetina, Pitule, Kuchejda - Ferebauer, Vaniš, Bárta - Ondřej, Šachl, Mavrojanidis. Trenér Radek Bělohlav.

HC AZ Havířov 2010: L. Daneček (Matoušek) - Krisl, Roupec, Graca, Koma, Deutsch, Klimíček - Sztefek, Pechanec, Kanko, Jakúbek, M. Daneček, Škumát, Maruna, Říčka, Klimša, Kolařík, Marosz, Rimmel, Vosátko, Bezuška. Trenér Stanislav Sztefek.

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, HC AZ Havířov 2010, 1. liga ČR, 13. kolo, SK Dynamo České Budějovice, Rostislav Marosz, hokejista, Luboš Rob, Aleš Kotalík, Madeta Motor České Budějovice, Radek Bělohlav, SK Horácká Slavia Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havířov nečekaně přehrál budějcké hokejisty 1:2  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.