Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

HC David Servis jde do play off ze čtvrtého místa

Druhým nejúspěšnějším hokejovým mančaftem z Budějcka po extraligovém Mountfieldu je v této sezoně tým, který hraje své domácí zápasy ve druhé hale Budvar arény. HC David Servis skončil v základní části krajské ligy na čtvrtém místě a ve čtvrtfinále play off se utká dnes a zítra s Radomyšlí.

Přestože svěřencům kouče Jiřího Fedura se začátek nové soutěžní sezony nepovedl a pětkrát v řadě prohráli, s přibývajícími zápasy se začaly jejich výsledky i výkony zlepšovat. A velký podíl na tom měl příchod několika posil – do kádru mužstva Servismanů byli zařazeni bývalí ligisté Lukáš Vomela, Luboš Rob a Martin Štrba. Nakonec to Českobudějovičtí dotáhli až na čtvrté místo tabulky se ziskem 41 bodů, čímž si zajistili lepší výchozí pozici pro vyřazovací boje.

„Začátek sezony byl doslova žalostný. Potom si ale každý uvědomil, že ten hokej, který stojí měsíčně nemalé peníze, chce hrát a hráči se semkli. Velkým mezníkem bylo posílení kádru trojicí zkušených hokejistů. Ti vnesli do týmu klid, pohodu a hlavně rozvahu se zkušeností. V téhle soutěži je to obrovská devíza,“ měl jasno kouč Jiří Fedur. „Když kluci uviděli, že takoví hráči jsou ochotni s námi hrát, trénovat a dávat tomu hokeji v podstatě za nic strašně moc profesionality, chtěli se jim vyrovnat a výkon celého týmu šel samozřejmě nahoru,“ dodal kormidelník.

Ještě v závěru minulého roku se navíc mluvilo o jedné velmi zajímavé posile David Servisu, tentokrát do branky. Podle informací, které se Budějcké Drbně podařilo získat, prezident klubu Jaroslav David jednal s gólmanem Romanem Turkem. „Nakonec to ale nevyšlo. Pan David se s Edou zřejmě dohodl na jiném termínu,“ řekl Jiří Fedur a vzápětí dodal: „Místo něj jsme ale udělali Pepu Kučeru, což byl podle mého názoru další mistrovský tah. Zatím odchytal jenom dva poslední zápasy základní části, ale jeví se zatím velice dobře. Je to mladý třicetiletý kluk, který i přes rok a půl dlouhou pauzu nemohl zapomenout chytat. S Mírou Studničkou navíc vytvořili perfektní dvojku,“ liboval si kouč.

Josef Kučera v minulosti hájil branku extraligového Motoru, odkud nakonec přes Třebíč zamířil do Tábora. Poté, co se klub kvůli finančním problémům vzdal prvoligové licence, si dal Kučera pauzu. Na ledě se objevil až právě před třemi týdny v dresu David Servisu.

Dnes od 19.15 hodin začne na druhé ploše Budvar arény první čtvrtfinálové utkání mezi čtvrtými Servismany a pátou Radomyšlí. Odveta je na programu v sobotu od půl deváté na píseckém ledě, který je azylem právě pro tento mančaft ze Strakonicka.

„Řekli jsme si, že je nám jedno, na koho v play off narazíme. Pokud chceme uspět, musíme porazit každého,“ řekl odhodlaně před čtvrtfinálovými boji kouč Jiří Fedur. „Radomyšl má dobrý mančaft, což se potvrzovalo v průběhu celé sezony. Jsou to ambiciózní mladí kluci, kteří zřejmě nechtějí zůstat v krajské lize. Očekávám tedy vyrovnané zápasy,“ dodal Fedur.

Trenéra budějckého David Servisu těší především výhoda domácího prostředí v případě, kdyby se v sobotu o postupujícím do semifinále nerozhodlo. „Myslím si, že to zvládneme a zahrajeme si o medaile. Mančaftu věřím, kluci jsou zdravě natěšení. Je to ale sport. Nebudeme říkat hop, dokud nepřeskočíme. Když Radomyšl porazíme, jsem vyloženě přesvědčen, že to hráče nabudí a budeme nepříjemní pro každého,“ uzavřel před páteční bitvou trenér Jiří Fedur.

Pro druhý regionální celek v hokejové krajské lize – Hluboká nad Vltavou Knights – sezona již skončila. Tým z podzámčí zůstal těsně před branami play off na první nepostupové deváté příčce.

Štítky Jaroslav David, hokej, Budvar aréna, Mountfield Hradec Králové, Josef Kučera, Lukáš Vomela, Luboš Rob, Martin Štrba, Radomyšl, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HC David Servis jde do play off ze čtvrtého místa  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.