Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

HC Mountfield určil podmínky k prodeji licence

Tento týden v pátek bude mimořádně svolaná rada města projednávat nový návrh dohody o ukončení nájemního vztahu na pronájem Budvar Arény mezi statutárním městem České Budějovice a akciovou společností HC Mountfield České Budějovice.

O průběhu jednání Budějckou Drbnu informoval náměstek primátora Miroslav Joch. „Společnost zastoupená Miroslavem Schönem stále drží klíče nejen od smluv na pronájem Budvar Arény od města, ale sehrává rozhodující roli v mládežnickém hokeji,“ předeslal.

Miroslav Schön deklaroval ochotu k dohodě poté, co se rozeběhla jednání mezi Zdeňkem Caskou za HC Motor České Budějovice a Radkem Bělohlavem, jednatelem CB Hokej 2013.

Ve hře je licence na první ligu z Hradce Králové, kterou by měl HC Mountfield převést na HC Motor a ten ji následně přeprodat partě současných a bývalých hokejistů kolem Radka Bělohlava.

A právě získání licence k provozování první ligy seniorů od společnosti HC Motor je podle náměstka budějckého primátora Miroslava Jocha jednou z podmínek, která by měla odblokovat další jednání o odstoupení ze smlouvy. „Tou druhou je nákup alespoň 51 procent akcií společnosti HC Motor společností CB Hokej 2013,“ uvedl dnes dopoledne Joch.

Samotný HC Motor ale stále licenci nedrží, neboť určité výhrady zazněly od Českého svazu ledního hokeje, a proto musí počkat na zápis do obchodního rejstříku. „Tento problém se snad podaří vyřešit do konce týdne. Teprve poté mohou pokračovat další jednání,“ potvrdil náměstek.

S nákupem licence ze strany CB Hokej 2013 je ale spojen i převod hráčů pod smlouvou, kteří se neprobojují do A mužstva Mountfieldu v Hradci Králové. „Oproti původním informacím o deseti hráčích se nakonec ukázalo, že se jedná až o dvacet hokejistů. Pan Schön ale přislíbil Radku Bělohlavovi, že je ochoten podmínky změkčit,“ prozradil další zákulisní informaci Miroslav Joch.

Poslední zásadní podmínkou ze strany HC Mountfield je odkup jeho majetku, který v Budvar Areně zůstává, a na který si město zadalo zpracování vlastního odhadu. Jedná se například o vybavení kanceláří, barové židle ve VIP zóně, rychlovarné konvice či vířivku.

„Doufám, že se podaří vše dotáhnout do šťastného konce, do termínu uzavření registrace pro první ligu. Paralelně ale i nadále běží příprava investičního odboru na případnou rekonstrukci Budvar Arény za situace, že jednání z HC Mountfield a HC Motor nevyústí v dohodu a rozjezd první hokejové ligy v režii Radka Bělohlava se nezdaří,“ připomněl náměstek primátora možnou renovaci, která by zahrnovala úpravu dilatace na první ledové ploše, odpadových kanálů v šatnách a další nutné opravy.

Štítky HC Mountfield, pronájem Budvar Arény, město České Budějovice, smlouvy, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, licence, Miroslav Joch, Radek Bělohlav, Drbna.cz, Český svaz ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Hájíček

Ta vyžraná svině nám tady bude škodit snad ještě sto let nebo co....

Čtvrtek, 8. srpna 2013, 12:47Odpovědět

HC Mountfield určil podmínky k prodeji licence  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.