Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejisté byli u tabule! Předávali vysvědčení

Robin Soudek a Jiří Šimánek, hráči HC Mountfield, se zase vrátili do školních tříd. Sice je paní učitelky nevyvolávaly ke zkoušení, ale hokejisté předávali dětem vysvědčení. A kde jinde než na ZŠ Grünwaldova, tam, kde se už několik desetiletí líhnou budějcké hokejové hvězdy. Kromě hráčů se byli na děti podívat i trenéři Roman Turek, Peter Draisaitl, Radek Bělohlav a asistent sportovního manažera Petr Sailer.

Svou roli si užíval bývalý brankář Roman Turek, když nejen malým hokejistům, ale například i házenkářům, předával důležitou listinu. „Ale... koho to tu máme? To je známá tvář. Mladý Jarda Pouzar, no tak pojď!“ vyzval syna další hokejové legendy k tabuli. Malý Pouzar ale rozhodně strach z vysvědčení mít nemusel, podle slov paní učitelky se celý rok učil dobře.

Na svá školní léta v Jindřichově Hradci, kde vyrůstal, zavzpomínal i Petr Sailer. „Určitě to zase bude číst moje dcera, takže musím říci, že jsem měl pokaždé samé jedničky přeci,“ lišácky se usmál.

„Každý jsme se na poslední den ve škole hrozně těšili. Pro ty malé kluky, co hrají hokej, si myslím, že to je pěkná akce, když jim vysvědčení předají dospělí hokejisté. A ve třídě, ve které jsem byl já, tak tam jsem byl spokojený, protože měli dobré známky,“ dodal asistent sportovního manažera. Ten také ještě před předáním budoucím hokejovým nadějím hlavně zdůrazňoval, že důležitější než sport je a bude vždycky škola.

Na svá školní léta si přišel zavzpomínat na základku v Grünwaldově ulici nováček v dresu Jihočechů Robin Soudek. A jako správný budějcký hokejista i on chodil právě na tu samou školu, do hokejové třídy.

„Tak v páté až šesté třídě, to jsem nosil také samé jedničky a dvojky. Ale pak sedmá, osmá, to už byla i trojka. Nebavila mě chemie, a matika, ta rovněž nebyla dobrá. Jasně, že mne bavil hodně tělocvik a také dějiny. To mi šlo,“povídal mladý hokejista, který by se ani po těch letech na školních chodbách rozhodně neztratil. „Je tu akorát jinak vymalováno,“ usmál se.

Základní školou Grünwaldova prošli hráči jako je Václav Prospal, Martin Hanzal, Václav Nedorost, Zdeněk Kutlák, Milan Michálek, Roman Horák či Michal Vondrka. Do sportovních tříd se chodí i fotbalisté. Absolventy školy jsou například Roman Lengyel, David Lafata či Karel Vácha.

Štítky hokejista, vysvědčení, hokej, Roman Turek, Petr Sailer, Robin Soudek, Mountfield Hradec Králové, Peter Draisaitl, Radek Bělohlav, Jiří Šimánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté byli u tabule! Předávali vysvědčení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.