Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejové legendy Česka a Německa poměří své síly v Budějcích

Ačkoliv už více než týden zeje led v Budvar Aréně prázdnotou, s hokejem ještě v této sezóně není tak úplně konec. V sobotu od 17 hodin se totiž uskuteční přátelské utkání reprezentačních výběrů legend mezi Českou republikou a Německem. A půjde o skvělou podívanou!

Dresy obou týmů totiž oblečou známé persony z let dřívějších, ale i hodně nedávných. Za náš celek se budou na bruslích prohánět olympijští vítězové či mistři světa, v sestavě našich sousedů budou k vidění například hráči spjatí s oběma zeměmi. Jan Benda a Martin Ančička jsou hokejisté s neopomenutelnými českými kořeny. Bratrský souboj navíc obstarají Radek a Kamil Ťoupalové. Druhý jmenovaný byl požádán o výpomoc v německém týmu, protože velkou část své kariéry strávil v Landshutu.

Českou soupisku skládaly tři významné osobnosti českého hokeje. Jan „Gusta“ Havel, Milan Nový a Jaroslav Pouzar vzali v potaz dějiště tohoto střetnutí a pro tento duel vybírali především hráče z jižních Čech. Fanoušci tedy budou mít možnost vidět bývalé hráče Motoru, mezi kterými budou například Vladimír Caldr, jenž bude dokonce kapitánem výběru, Petr Sailer, Radek Bělohlav nebo brankář Martin Altrichter.

Do utkání nenaskočí prezident klubu Roman Turek, kterého do hry nepustí poraněný kotník. „Já jsem si to zkoušel potají, když byla chvilka volného ledu v hale, oblékl jsem se do nekompletní výstroje, ale zjistil jsem, že to nejde. Je to definitivní rozhodnutí i pro další roky.“

Chybět však nebude ani člen slavné party ze zlatého Nagana. Obranné řady vyztuží František Kučera. Na poslední chvíli se ještě pro pracovní vytíženost omluvil Jaroslav Špaček.

„My jsme před dvanácti lety hráli s německými all-stars v Plzni a bylo to moc pěkné. Před dvěma lety v Minsku jsme se dohodli, že bychom si někdy mohli zahrát i u nás. Teď jsme se k tomu dostali, takže v srpnu budeme hrát ve Straubingu a Regensburgu. Děkujeme všem, městu, Edovi Turkovi, ale i ostatním, že si můžeme zahrát právě v Budějcích. Je to krásné město a němečtí kluci už se sem těší,“ popsal zrod myšlenky vzájemného konání Milan Nový.

Hosté do Českých Budějovic dorazí již den předem. Stanislav Bednařík, jenž také bude aktérem na ledě, jim zajistil exkurzi pivovaru Budvar. Doprovodným programem celé akce je autogramiáda týmu ČEZ Motor České Budějovice, ta proběhne během první přestávky. Pamětní dres by měl také obdržet primátor města Juraj Thoma. Hrát se bude třikrát 15 minut, nesmí se používat střely golfovým nápřahem a místo vyloučení se budou jezdit samostatné nájezdy.

Budvar Aréna tak bude nabitá jmény, jež se nesmazatelně zapsaly do dějin českého, ale i československého hokeje. Vstupenky jsou už v současné době k dostání na pobočkách sázkové kanceláře Tipsport v Českých Budějovicích a jejich prodej také proběhne od 13 hodin na pokladnách stadionu. Jednotná cena za lístek je 60 korun. Výtěžek z celé akce, v níž je zahrnuta i pozápasová dražba dresu Romana Turka, poputuje na dětské oddělení nemocnice v krajském městě.

Štítky hokej, legendy, motor, turek, Německo, Česko, České Budějovice, Budvar aréna, Madeta Motor České Budějovice, Jan Benda, Radek Bělohlav, Milan Nový, Roman Turek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejové legendy Česka a Německa poměří své síly v Budějcích  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.