Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Horečka sobotní noci se blíží. Motoráci obsadí Jihlavu

Jako smyslů zbavení mohou momentálně připadat většině lidí fanoušci budějckého Motoru. Ti si totiž budou muset odpustit bujaré oslavy příchodu nového roku, aby byli v plné polní připraveni na jeden z vrcholů této hokejové sezony - vlakový výjezd do Jihlavy.

Může se to zdát divné, mluvit o hřebu roku, který je stále ještě za dveřmi. Pro většinu z příznivců hokejistů to ale bude nezapomenutelný zážitek. Sešly se dvě zásadní věci. Třetí lednový den, tedy první hrací kolo v příštím roce, je sobota. A Jihočeši zajíždějí k dalšímu duelu na led Dukly Jihlava, největšího prvoligového rivala.

Původní plán byl na toto venkovní střetnutí vypravit několik autobusů s fanoušky. Plán se však rychle zvrtnul do něčeho, co český hokej nepamatuje. Přímo až monstrózní nárůst zájemců o výjezd znamenal, že muselo dojít k úpravě scénáře. Na Vysočinu tak vedení fanklubu zajistilo speciální vlak, který ponese název Motoráček.

„Vlak byla jasná volba, cena je úplně stejná. V tomto nám velmi vyhověly České dráhy, protože objednat si vlastní vlak znamená zajišťování nejméně měsíc dopředu a schvalovat to prý musí v Praze na ministerstvu,“ říká šéf Motorfans Pavel „Pajky“ Vágner.

Počet přihlášených tak mohl nadále růst. Aktuálně je na devíti stovkách fanoušků, z nichž má přibližně sedm set již zaplaceno, a tak i jisté místo ve vlaku. „Máme pro sebe pět dvoupatrových vagonů a tři obyčejné. Víc se jich nevejde na nástupiště,“ přidává se smíchem Pajky.

Ne, opravdu se nejedná o nějaký žert. Motoráček vyjede směr Jihlava krátce po poledni. Počet cestujících se rozhodně nebude rovnat konečnému počtu motoráků v sektoru. Další mají v plánu vyrazit po své vlastní ose.

Jen těžko takovou akci k něčemu podobnému přirovnávat. Nabízí se srovnání s extraligovým výjezdem na Slavii v play-off. Vágner ale oponuje. „To byla ještě euforie z postupu do nejvyšší soutěže. Každý se navíc chtěl podívat do tehdejší Sazka Areny. Vlakem nás ale stejně jelo ‚jen‘ asi čtyři sta.“

Kdo ještě není přihlášený a chtěl by u tohoto historického okamžiku být, má nejvyšší čas. Mezním termínem registrace a platby je 20. prosinec. „Bude to jedním slovem masakr. Všichni u toho chtějí být, i ti, co už nejeli několik let na výjezd. Někteří pojedou vůbec poprvé,“ dodává Pavel Vágner.

První pětistovka fanoušků navíc dostane unikátní zimní čepice, se kterými na Horáckém zimním stadionu vytvoří pěkné choreo. Další je dostanou až po návratu, jelikož se musí dovyrobit. Proto není na co čekat, tohle prostě bude stát za to!

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, výjezd do Jihlavy, Motoráček, Jihlava, Horečka sobotní noci, HC Dukla Jihlava, České dráhy, Praha, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horečka sobotní noci se blíží. Motoráci obsadí Jihlavu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.