Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hořká prohra pod Ještědem znamená konec sezony

Hokejisté Českých Budějovic prohráli páté čtvrtfinálové utkání na ledě Liberce a letošní sezona pro ně skončila. Liberec Jihočechy přehrával od prvních minut, kdy se díky brance Nedvěda ujal vedení. Ve druhé třetině sice vyrovnal František Ptáček, ale Tygři hned odpověděli, když skóroval Špaček. V závěrečné periodě už Jihočeši neskórovali, i když si vytvořili zajímavé příležitosti. Naopak Nedvěd znovu skóroval a rozhodl.

Domácí na Jihočechy vlétli od první minuty. Po několika vteřinách napálil odražený kotouč Vantuch a jeho dělovku zastavila až tyč za překonaným Kovářem. Další možnost měl Trončinský, když se mu otevřela obrana soupeře, ale českobudějovický brankář byl pozorný. Do třetice již byli Tygři úspěšní. V přesilovce zavezl kotouč do pásma Petr Nedvěd, vystřelil a jeho pokus skončil až v brance – 1:0.

Domácí byli k neudržení. Po rychlém protiútoku nabídl Urban kotouč Nedvědovi, kterého vychytal Kovář. Jihočeši poprvé zahrozili na konci své druhé početní výhody, kdy se odražený kotouč dostal k Mertlovi, jenž trefil pouze Pince. V další přesilovce Mountfieldu chyboval Ptáček, ale Urban jeho zaváhání nedokázal využít. Liberec hrál v naprosté pohodě. Stav po první třetině byl v liberecké Tipsport aréně 1:0 pro domácí.

Druhá perioda začala s malým zpožděním, jelikož českobudějovičtí fanoušci naházeli na ledovou plochu kusy masa, které bylo nutno odklidit. Když se znovu začalo hrát, byli to opět Liberečtí, kteří měli navrch. Urban svůj nájezd z křídla zakončil bekhendovou střelou mimo. Chvíli na to chyboval v rozehrávce Sailer, ale Špaček svou dobrou pozici nepřetavil v druhý zásah svého mužstva.

HC Mountfield srovnal v 26. minutě, krátce po skončení přesilové hry. Milan Gulaš vrátil puk na modrou čaru, kde hlídkoval František Ptáček, jenž přesnou střelou vyrovnal skóre. Jenže Liberec odpověděl zanedlouho. Po dlouhém obléhání Kovářovy svatině, objel Urban branku a kotouč za brankáře hostů důrazně dopravil Daniel Špaček – 2:1.

Pěkná možnost po objetí branky pro Němečka nebyla ničím závažným v porovnání s tím, co spálili záhy liberečtí hokejisté. Nejprve Bartovič nedokázal ani nadvakrát zblízka překonat Kováře. Pár sekund na to nedosáhl na zajímavý pas před branku Kudrna. Obrovskou šanci na vyrovnání měl v závěru druhé periody Tomáš Mertl, ale po krásném pasu od Kranjce nedokázal svůj nájezd zakončit lépe než střelou do Pince. A tak po druhé třetině platilo skóre 2:1.

Uklidnit svůj tým mohl hned po startu závěrečné třetiny Nedvěd, ale po nabídce od Urbana ho vychytal Kovář. Dvaačtyřicátá minuta nabídla obrovskou šanci pro Rudolfa Červeného, který se z čista jasna objevil za obranou soupeře, ale svůj únik zakončil střelou do Pince. Jihočeši tlačili Tygry v jejich obranném pásmu, ale vyrovnání ne a ne přijít.

Naopak udeřilo na druhé straně. Čakajíkovu střelu dorazil za Kováře Petr Nedvěd, zvýšil na 3:1 a ukončil tak Jihočechům sezonu. Kvůli vyloučení Kašpaříka se Českobudějovičtí ani nedostali do pořádného tlaku a výsledkem 3:1 utkání skončilo. Bílí Tygři Liberec jsou prvním semifinalistou.

Bílí Tygři Liberec – HC Mountfield 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Nedvěd (Vantuch), 29. Špaček (Urban, Nedvěd), 54. Nedvěd (Čakajík, Urban) – 26. Ptáček (Gulaš, Kotalík). Rozhodčí: Hodek, Homola – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Konečný stav čtvrtfinálové série: 4:1.

Bílí Tygři Liberec: Pinc – Trončinský, Výtisk, Derner, Roth, Moravec, Čakajík, Holub, Štich, Ulrych – Urban, Nedvěd, Bartovič – Bárta, Vantuch, Špaček – Kudrna, Víšek, Bulíř – Kica, Bortňák. Trenér Jiří Kalous.

HC Mountfield: Kovář – Ptáček, Kranjc, Novák, Mikuš, Němeček, Kolarz – Gulaš, Kašpařík, Šimánek – Kotalík, Langhammer, Sailer – Kuchejda, Mertl, Pšurný - Martynek, Červený, Horna – Podlešák. Trenér František Výborný.

Napsal Pavel Kortus ml., www.hokejcb.cz

Štítky Petr Nedvěd, FC Slovan Liberec, SK Dynamo České Budějovice, František Ptáček, Ještěd, Mountfield Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Mertl, Milan Gulaš, Rudolf Červený

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořká prohra pod Ještědem znamená konec sezony  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.