Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Jde do tuhého! Motor klesl na barážovou pozici

Hrozivý pád na barážovou třináctou příčku je po zápase s Kadaní skutečností. Hráči Motoru České Budějovice nezvládli další duel prvoligového play-out a po prohře 2:4 s farmou extraligového Chomutova už hrají nejen o čest, ale také udržení se v druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěži.

Motor vstoupil do zápasu nepříliš přesvědčivým výkonem. Puk sice měli domácí častěji na svých holích, vázla jim ale rozehrávka a s koncovkou na tom nebyli o moc lépe. Ke skórování jim nepomohla ani dvouminutová přesilovka pět na tři.

Jako blesk z čistého nebe přišla na začátku 5. minuty vedoucí branka Kadaně, o kterou se postaral Jaroslav Kůs. Domácí gólman Kůdela určitě neměl při jeho pokusu čisté svědomí... Největší šanci zaznamenal o tři minuty později budějcký obránce Růžička, jenž od modré napálil pravou tyčku.

Začátek druhé třetiny hokejistům Českých Budějovic naopak vyšel na jedničku a během dvou minut se dokázali dostat do vedení. Vyrovnávací branku vsítil dorážející David Kuchejda a do vedení 2:1 poslal Jihočechy po přihrávce Roba Roman Pšurný.

Následovala nepříliš záživná pasáž hry, kterou utnula až ve 36. minutě obrovská šance zaskakujícího kapitána Skuhravého. Vzápětí se znovu potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš, po závaru před kadaňským gólmanem Kostúrem šli hosté do protiútoku a Petr Jíra srovnal na 2:2. Vzápětí putoval na trestnou lavici Kasík, který byl před gólem faulován a za protesty dostal deset minut.

Bohužel ještě před druhou pauzou inkasoval Motor potřetí, když si další slabou chvilku vybral Hynek Kůdela a střelu Jakuba Trefného si srazil betonem pod horní tyčku. A to se mu také stalo osudným - do závěrečné periody už nenastoupil, když ho nahradil Dominik Halmoši.

Posledních dvacet minut měli domácí hokejisté navrch a snažili se o vyrovnání. Jejich tlak stupňoval, obrovskou šanci měl Kuchejda, Šachl s Platilem zase nastřelili tyčku. I když se počet přesilovek Motoru nakonec zastavil na deseti a v závěru hráli Jihočeši ještě power play, z výhry se radovala Kadaň, která ještě přidala čtvrtou branku Nikolou Gajovským do prázdné klece - 2:4.

„Byl to nervózní zápas. V první třetině sice ani jeden z týmů nepředvedl oslnivý výkon, soupeř tam ale měl úseky, kdy hrál dobře. Na začátku prostřední části hry jsme měli pět minut, kdy se nám povedlo stav zvrátit v náš prospěch. Pak jsme se ale stáhli, začali se bát a přišli o vedení. Hosty jsme dostali do tlaku až v závěru zápasu, jenže to výborně odbránili a zachytal jim skvěle gólman. Mohli jsme uspět, i když jsme nehráli dobré utkání. Pro úspěch musíme udělat maximum, to se však nestalo. Se střídáním Kůdely jsme čekali až do momentu, který se nám zdál zlomový. Nechtěli jsme gólmany měnit v každém utkání...“ komentoval zápas asistent domácího trenéra Radek Bělohlav.

„První třetina byla nervózní, nepřesná z obou stran. Podařilo se nám však vstřelit jednu branku. Ve druhé jsme ztratili koncentraci a soupeř otočil na 2:1. Hráli jsme špatně a nebyli jsme aktivní. Pak se nám stav podařilo otočit a závěr jsme zvládli dobře v obraně. Za to chválím hráče včetně brankáře. Při spoustě oslabení podali heroický výkon,“ řekl po výhře Karel Soudek, asistent kouče Kadaně.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Kadaň 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Kuchejda (Ondřej, Platil), 24. Pšurný (Rob, Platil) - 5. Kůs (Hromas), 37. Jíra (Gajovský), 39. Trefný (Jíra, Ton), 59. Gajovský (Jíra). Rozhodčí: Úlehla - Kis, Svoboda. Vyloučení: 6:10, navíc Kasík 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 2507.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Novák, Chmelíř, Kasík, Vráblík, Růžička, Platil, Kotaška - Vaniš, Pajič, Boháč - Skuhravý, Rob, Pšurný - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Bárta, Šperger, Ferebauer. Trenér Petr Rosol.

SK Kadaň: Kostúr (Strmeň) - Pavlas, Trefný, Dobrovolný, Mazanec, Szakal, Havel, Opalek, Kopáč - Ton, Jíra, Charousek - Mainer, Gajovský, Hammerbauer - Kůs, Chaloupka, Hromas - Hlava, Lehnert. Trenér Miroslav Buchal.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 ve skupině o konečné umístění na 9.-14. místě: 9. Ústí nad Labem (72 bodů), 10. Šumperk (70), 11. Kadaň (70), 12. Beroun (68), 13. ČEZ Motor (67), 14. Most (36).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, SK Kadaň, 1. liga, play-out, Madeta Motor České Budějovice, Sportovní klub Kadaň, Petr Jíra, Piráti Chomutov, David Kuchejda, Jaroslav Kůs, Jakub Trefný, Dominik Halmoši, ČEZ, HC Slovan Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jde do tuhého! Motor klesl na barážovou pozici  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.