Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jihočeši vydřeli vítězství proti Ústeckým Lvům

Doslova o šest prvoligových bodů se hrálo dnes odpoledne v Budvar Aréně, kde proti sobě nastoupily dva týmy z dolní poloviny tabulky. Motor naštěstí odvrátil hrozbu další porážky a ve třetí třetině během minuty otočil nepříznivé skóre ve svůj prospěch. Jihočeši slaví nad Ústím triumf 3:2.

Vzhledem k nelichotivému postavení obou týmů v tabulce a jejich neoslnivé bilanci byl opatrný úvod zápasu 23. kola nasnadě. Domácí naštěstí přečkali dvě přesilovky Ústeckých Lvů v prvních minutách, sami se ale z ojedinělých pokusů také neprosadili, a tak po dvaceti minutách platil bezbrankový stav.

Ve druhé třetině přece jen atraktivních momentů přibylo. Na začátku 23. minuty se po neproměněné šanci Kotalíka dostal do úniku Rod, v zatím největší šanci zápasu ale branku Kůdely přestřelil. Po osmadvaceti minutách hry konečně padl i gól. Kuchejda za bránou vybojoval puk, přihrál ho do střelecké pozice Zdeňku Ondřejovi a ten se trefil mezi nohy ústeckého gólmana Dlouhého - 1:0.

Hostům se však ještě do přestávky povedlo vyrovnat zásluhou Tomáše Vávry, který čistým průstřelem bezpečně překonal Kůdelu v brance Motoru a dosud průměrný prvoligový duel ve 34. minutě začínal zase od nuly.

Ústečtí Lvi se na začátku třetí třetiny dokonce dostali do vedení. Jakub Pořický napřáhl kousek za modrou, vypálil přes stínícího obránce Motoru a puk prolétl nad Kůdelovým betonem až do sítě - 1:2.

Budějčáci se naštěstí z kritického momentu dokázali vymanit a v čase 46:34 potrestal za pouhých šest sekund vyloučení ústeckého kapitána Skleničky Václav Skuhravý, jenž tečoval do horní části branky Kotalíkův pokus hned po buly. Rozhodující branka na 3:2 padla za tři čtvrtě minuty, když střelu Petra Šachla z levé strany srazil bruslí za záda vlastního gólmana hostující obránce Brož.

Horko bylo Motoru při šanci Boháče a také ještě v 53. minutě, protože se Lvům podařilo skórovat. Ač hosté avizovali, že se budějčtí hráči srazili sami, rozhodčí poslali na trestnou lavici Alinče a branku neuznali. České Budějovice tak po třech porážkách v řadě dokázaly získat všechny tři body a posunuly se zpátky na desátou příčku tabulky.

„Dneska jsme to vítězství potřebovali jako sůl. Provedli jsme několik změn v taktice, netlačili jsme se tolik do soupeře, drželi jsme třetinu a chtěli posílit defenzivu, protože nás soupeři v minulých zápasech přečíslovali. I když jsme na to byli připraveni, hostům se to stejně povedlo. Byla to vydřená výhra!“ měl jasno nový hlavní trenér Motoru Jaroslav Jágr.

První liga pokračuje příští týden ve středu, kdy Motor zajíždí k těžkému utkání na led lídra soutěže z Mladé Boleslavi. Přesně za týden, tedy v sobotu 23. listopadu od 17 hodin, začne na jihu Čech zápas s průběžně druhou Olomoucí.

HC Motor České Budějovice - HC Slovan Ústečtí Lvi 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 29. Ondřej (Kuchejda), 47. Skuhravý (Kotalík, Vaniš), 48. Šachl (Moravec) - 34. Vávra (Sklenička), 42. Pořický (Kloz). Rozhodčí: Schmejkal, Souček - Šperl, Zíka. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 3828.

HC Motor České Budějovice: Kůdela - Novák, Kříž, Chmelíř, Moravec, Prokop, Kotaška - Třetina, Kotalík, Skuhravý - Ondřej, Šachl, Kuchejda - Ferebauer, Přibyl (41. Šperger), Vaniš. Trenér Jaroslav Jágr.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Dlouhý - Grin, Sklenička, Holomek Smetana, Brož, Vaněk, Černý, Kokeš - Meidl, Roubík, Boháč - Vávra, Alinč, Rod - Baránek, Kloz, Pořický - Dostálek, Hanzl. Trenér Jaromír Šindel.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 23. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Havlíčkův Brod, 4. Jihlava, 5. Litoměřice, 6. Třebíč, 7. Kadaň, 8. Beroun, 9. Šumperk, 10. MOTOR, 11. Havířov, 12. Benátky nad Jizerou, 13. Ústí nad Labem, 14. Most.

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, HC Slovan Ústečtí Lvi, 1. liga ČR, 23. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Zdeněk Ondřej, Tomáš Vávra, Václav Skuhravý, FK Mladá Boleslav, SK Sigma Olomouc, HC Slovan Ústí nad Labem, Jaroslav Jágr, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši vydřeli vítězství proti Ústeckým Lvům  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.