Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Josef Jandač a jeho sparťané zařídili bodový export

Pětizápasová vítězná série budějckého Mountfieldu ve středu večer skončila. Bývalý trenér Jihočechů a Josef Jandač na lavičce pražské Sparty dokázal při reprezentační pauze svoje svěřence na duel s týmem plným hvězd ze zámoří skvěle připravit, za což byl odměněn maximálním bodovým ziskem.

Hned z první větší šance zápasu mezi Českými Budějovicemi a Spartou Praha padnul gól, a bohužel pro domácí ho vstřelili právě hokejisté z hlavního města. Michal Broš vybojoval kotouč, přihrál Sekáčovi a ten ho kapitánovi hostí vrátil do gólové pozice - 0:1.

Za dvě minuty ale bylo vyrovnáno. Prospal se rozjel podél mantinelu za branku, čímž dokonale zmátl Neuvirtha, který se už přesouval k druhé tyčce, nejzkušenější hráč v kádru domácích ale nahrál neobsazenému Milanu Michálkovi, pro něhož už nebyl problém zavěsit - 1:1.

V 11. minutě hráli budějčtí hokejisté přesilovku, při níž měl největší šanci Kotalík. Jeho bombu ale sparťanský gólman vyrazil rukou do ochranné sítě. Velmi dobrou možnost měl také Podlešák, ranou z otočky však Neuvirtha nepřekonal.

Hned po skončení přesilovky dostali domácí výhodu další přesilové hry, místo vedoucího gólu ale chyboval Ference, jeho přihrávku Kotalíkovi vystihl exkladenský Marek Hovorka a ten se při samostatném úniku a následném bekhendovém blafáku nemýlil.

Po první třetině, kdy zdravotníci ošetřovali hned dva fanoušky Pražanů - bubeník dostal pukem a jedna slečna se při pádu na zem nepříjemně uhodila do hlavy - vedla Sparta na ledě Budvar Arény 2:1.

Hra domácího celku v prostřední části hry částečně připomínala one man show, velmi efektivní sparťanští střelci a výborný Michal Neuvirth (jinak gólman Washingtonu Capitals) v hostující brance ale jasnou převahu Motoru dokázali eliminovat.

Znovu vyrovnáno bylo v čase 27:21 po obrovském tlaku zámořské přesilovkové formace - bomba letící z hokejky Aleše Kotalíka málem protrhla síť branky Sparty. Pochvalu si zaslouží také skvěle clonící Hanzal, který odváděl před Neuvirthem velký kus práce.

Za půl minuty ale padla, jak se později ukázalo, rozhodující branka utkání. Písecký odchovanec Daniel Přibyl, který včera oslavil dvacáté narozeniny, vyhrál buly, sám se zmocnil puku a padajícího Kováře střelou pod horní tyčku pokořil - 2:3.

Třetí třetina tedy nakonec byla poslední částí hry. Kdo čekal urputný hon domácích za třemi body, jeho představa zůstala nenaplněna. Hráčům Mountfieldu se nedařilo zdaleka tak jako v prostřední dvacetiminutovce a šance ke skórování si vypracovali až těsně před koncem.

Mezitím musel Kovář v 50. minutě hasit nepříjemný nájezd Sparty tři na jednoho, zakončení Hlinky naštěstí jihočeský Sportovec roku 2012 úspěšně lapil.

Závěrečné momenty zápasu pak strávil na střídačce, když jeho tým hrál power-play. Obrovská šance Hanzala po chybě hostující obrany ale zůstala nevyužita, a tak si Sparta Praha odvezla z Budvar Arény domů všechny tři body.

„Byl to zápas, ze kterého se musíme poučit a rychle na něj zapomenout. Zdálo se mi, že jsme moc chtěli, v některých situacích hledali příliš komplikované řešení a chyběl nám konstantní tlak napříč všemi čtyřmi lajnami. A to nemluvím o tom, že prakticky na všechny tři góly jsme hostům nahráli. Byly to stupidní chyby, hlavně v první třetině. Sparta má kvalitu na to, aby se všemi puky, které zůstanou ležet, něco provedla,“ řekl po skončení zápasu 31. kola trenér HC Mountfield Peter Draisaitl.

Ještě před Vánoci čeká jeho svěřence náročný dvojzápas. V pátek zajíždí Jihočeši do vyprodané Kajot Arény, která je domovinou pro brněnskou Kometu, v neděli se pak v Budějcích očekává plný dům na kladenské Rytíře. Tým Jaromíra Jágra bude hrát v Budvar Aréně od 17 hodin.

HC Mountfield - HC Sparta Praha 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Michálek (Prospal, Hanzal), 28. Kotalík (Prospal, Ference) - 6. Broš (Sekáč), 14. Hovorka, 28. Přibyl. Rozhodčí: Trombík, Šír - Kostka, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4603.

HC Mountfield: Kovář - Ptáček, Jank, Ference, Vráblík, Kolarz, Vydarený, Prokop - Dej, Mertl, Podlešák - Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, Kohn, Šimánek - Knotek, Langhammer, Květoň - Suja. Trenér Peter Draisaitl.

HC Sparta Praha: Neuvirth - Pilař, Sičák, Gřegořek, Milam, Philipp, Vallin, Krstev - Ton, Hlinka, Pacovský - Rachůnek, Broš, Tenkrát - Hovorka, Přibyl, Sekáč - Jánský, Forman, Bahenský - S. Treille. Trenér Josef Jandač.

Štítky Josef Jandač, AC Sparta Praha, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Michal Neuvirth, Aleš Kotalík, Michal Broš, Milan Michálek, Budvar aréna, Daniel Přibyl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Espedito Spasitel

škoda...

Středa, 19. prosince 2012, 21:11Odpovědět

Josef Jandač a jeho sparťané zařídili bodový export  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.