Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Kapitán Josef Straka nastřílel proti Třebíči hattrick

Hokejový Regionální pohár pokračoval duelem mezi kluby ČEZ Motor České Budějovice a SK Horácká Slavia Třebíč. Hostující celek prakticky celý zápas tahal za kratší konec provazu, závěrečným náporem ale dokázal těsně před sirénou vyrovnat. Nájezdy rozhodl hrdina zápasu Josef Straka.

Na góly se čekalo až do závěru první třetiny. Skóre otevřel z nenápadné akce domácí nováček Ladislav Marek, který v 17. minutě dorazil nahození Muchy na třebíčského gólmana Dusíka, a za necelé dvě minuty zvyšoval na 2:0 kapitán českobudějovického Motoru Josef Straka.

Třebíč se ještě před odchodem do kabin zmohla na odpověď, když v přesilovce pouhých devět sekund před vypršením úvodní dvacetiminutovky propálil Bláhu svým přesným projektilem Jakub Čuřík - 2:1.

Po přestávce byl k vidění daleko atraktivnější hokej. Motor předvedl ofenzivní výkon umocněný několika vyloučeními třebíčských hráčů, početní výhodu však dokázal využít jenom jednou. Ve 33. minutě Jihočeši rozebrali hostující obranu a Josef Straka zvýšil střelou z mezikruží na 3:1.

Zanedlouho mohl zvýšit Pašek, když se ocitl s pukem za Dusíkovými zády, odkrytou klec však kvůli dotírajícím obráncům Horácké Slavie netrefil. Hráčům Motoru v těchto chvílí scházela pouze lepší produktivita, jinak na ledě kralovali.

Ještě na začátku závěrečné dvacetiminutovky mohl zkompletovat svůj hattrick Straka a ve 49. minutě měl velmi dobrou příležitost skórovat Švihálek, to ale bylo poslední, co domácí předvedli.

Stereotyp častého přerušování a vylučování na obou stranách přerušilo až snížení třebíčských hokejistů, o které se v 54. minutě parádní ranou postaral Václav Jaroš - 3:2. Když už to vypadlo, že by Motor mohl ubojovat vítězství, dvacet sekund před koncem Miroslav Holec vyrovnal.

V prodloužení měl rozhodnutí na hokejce Straka, který společně s Vráblíkem atakoval Dusíkovu branku, síťka za jeho zády se však nerozvlnila. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy a v nich skóroval jediný hráč - Josef Straka! Kapitán Motoru tak svým hattrickem rozhodl předposlední domácí přípravné utkání Jihočechů.

Další program budějckých hokejistů je následující: v neděli zajíždí jako hosté do německého Deggendorfu, v úterý je čeká předposlední duel Regionálního poháru v Havlíčkově Brodě a o dva dny později, příští čtvrtek 4. září od 17.30 hodin, hrají doma závěrečný duel turnaje s Duklou Jihlava. Hned v pondělí nato je Dukla prvním soupeřem v novém ročníku prvoligové sezony.

ČEZ Motor ČB - SK Horácká Slavia Třebíč 4:3sn (2:1, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Marek (Mucha), 18. Straka (Nouza, Švihálek), 33. Straka (Švihálek, Vráblík), rozhodující nájezd Straka - 20. Čuřík (Burian), 54. Jaroš (Králík), 60. Holec (Přibyl). Rozhodčí: Pražák, Mertl - Kostka, Jindra. Vyloučení: 9:11, navíc Dolníček 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 1542.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) - Punčochář, Chmelíř, Vráblík, Semrád, Růžička, Mucha, Suchánek, Parýzek - Kuchejda, Heřman, Boháč - Nouza, Straka, Švihálek - Vaniš, Přibyl, Pašek - Marek, Trummer, Březina. Trenér Petr Rosol.

SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík (Klimeš) - Malena, Zdráhal, Čejka, Dujsík, Jaroš, Přibyl, Bičík - Erat, Dolníček, Havel - Burian, Holec, Čuřík - Wesserbauer, Králík, Paták - Čech, Juráň, Beneš. Trenér Jiří Mička.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, Regionální pohár, přípravné utkání, Josef Straka, Madeta Motor České Budějovice, Ladislav Marek, Miroslav Holec, HC Dukla Jihlava, HC Slavia Praha, ČEZ, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitán Josef Straka nastřílel proti Třebíči hattrick  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.