Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kometa na jihu Čech nezářila, ale vyhrála jasně 3:0

Utkání 49. kola extraligy ledního hokeje začalo v Budvar aréně opatrně a šancí bylo na obou stranách jako šafránu.

V 10. minutě přišlo první vyloučení, na trestnou lavici zamířil brněnský Jakub Svoboda, za 47 vteřin bylo ale po přesilovce, když stejným směrem putoval domácí Kašpařík. Při hře čtyři na čtyři se zpoza branky prosadil budějcký Květoň, puk zůstal před Trvajem, ale Němeček ho nedokázal dorazit do brněnské branky.

Za pět minut se mohli domácí radovat, Sailer povedenou přihrávkou z levé strany vyzval ke skórování Gulaše, ale ten byl před Trvajem tísněn a puk vůbec netrefil. Dvě minuty před koncem první třetiny měli největší šanci úvodní části hosté, když se před Kováře protlačil Tomáš Svoboda, ale ani on úspěšný v zakončení nebyl.

Ve 26. minutě byl vyloučen Gulaš, půl minuty po něm za vysokou hůl ještě Horna a Brno hrálo v Budvar aréně minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. Sice zamklo domácí skoro na celý čas do jejich obranného pásma, ale gól z této výhody nevytěžilo.

Ze strany hostů ale mohlo udeřit přesně v polovině utkání. Němec našel před brankou volného Čermáka, ale ten cílil kousek vedle Kovářovy svatyně. Výhodu pět na tři si vyzkoušeli i domácí hráči ve 32. minutě, ale pouze 21 vteřin. Přesilovka se jim však nedařila, nedokázali se ani pořádně dostat do třetiny.

V následné převaze o jednoho muže mohli dokonce inkasovat, když se dva na jednoho řítili Holec a Petrovický, druhý jmenovaný dokázal zakončil, ale brankář Kovář byl na místě. Hosté měli obrovské štěstí ve 36. minutě, kdy se od modré opřel do puku Kolarz, jeho střelu ještě tečoval Mertl přesně mezi Trvajovy betony, brněnský brankář je srazil k sobě a tím dokázal puk vytěsnil mimo svou branku.

Když už to vypadalo, že i druhá třetina skončí bez branek, chyboval na začátku 38. minuty v rozehrávce Kotalík, puk mu vzal Divíšek, nelenil, poslal ho hned před branku, kde byl volný Tomáš Svoboda, a ten střelou nad pravý Kovářův beton poslal hosty do vedení.

Pokud někdo očekával v závěrečné dvacetiminutovce nápor domácích, musel být zklamán. Rozmrzelost domácích fanoušků stoupla v 45. minutě, kdy hosté zvýšili na 0:2 po pěkné kombinaci trojice Erat – Petrovický – Miroslav Holec, poslední jmenovaný neměl problém zasunout puk za Kovářova záda.

Budějčtí hokejisté se dál marně snažili dostat alespoň do nějaké střelecké příležitosti, ale Brňané jim to dobrou defenzivou nedovolovali. Příležitost na snížení nepříznivého stavu měli domácí ve 48. minutě v přesilovce při vyloučení Erata, ale střely Nováka ani Vydareného Trvaje příliš neohrozily.

Naopak po minutě přesilovky chyboval na modré Vydarený, hosté se dostali do brejku, Jozef Kováčik natáhl za modrou a bylo to 0:3. V dohrávané početní převaze, ani v následné přesilovce při vyloučení Divíška se domácí z gólu neradovali. Brňané ve zbytku utkání pozorně bránili tříbrankové vedení a dotáhli zápas k dost nečekanému tříbodovému zisku.

HC Mountfield – HC Kometa Brno 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 38. T. Svoboda (Divíšek), 45. Holec (Petrovický, Erat), 50. Kováčik (Dlouhý, Čermák). Rozhodčí: Jeřábek, Minář – Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:7. V oslabení: 0:1. Diváci: 4805.

HC Mountfield: Kovář – Ptáček, Kolarz, Dvořák, Novák, Němeček, Kranjc, Vydarený – Martynek, Kotalík, Gulaš, Sailer, Šimánek, Kuchejda, Kašpařík, Horna, Květoň, Burian, Červený, Langhammer, Mertl. Trenér František Výborný.

HC Kometa Brno: Trvaj – Bičánek, Hruška, Malec, Žižka, Švrček, Kováčik, Vašíček – Erat, Holec, Čermák, Zohorna, Jar. Svoboda, Dlouhý, Koreis, Petrovický, Jankovič, Divíšek, Jak. Svoboda, Němec, T. Svoboda. Trenér Zdeněk Venera.

Štítky Česko, Tomáš Svoboda, Budvar aréna, Extraliga ledního hokeje, Miroslav Holec, Jozef Kováčik, HC Kometa Brno, Mountfield Hradec Králové, Jakub Svoboda, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa na jihu Čech nezářila, ale vyhrála jasně 3:0  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.