Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Lednové dění nenabídlo mezi rybníkáři příliš mnoho změn

Kolotoč zápasů Rybníkářské hokejové ligy se nezastavil ani v novém roce. Aktuální sezona se dostala zhruba do své poloviny, a tak lze ze současného postavení jednotlivých týmů usuzovat rozložení sil. Na čele obou skupin se začínají krystalizovat favorité pro celkové prvenství.

V Modré skupině přenechal HC Pekárna Srnín první pozici hráčům z HC Trendy. K opětovné výměně však může dojít prakticky kdykoliv, protože mezi oběma celky není zásadní bodový rozdíl. Červená skupina nadále patří HC Nicotrans, který ještě nepoznal chuť porážky.

Stejně jako v prosinci potvrdili Dlaždiči ČB i v lednu, že jejich název se nepojí s hrubostí. Proto se opětovně stali nejslušnějším týmem Modré skupiny a převzali měsíční poukaz do Hokejové školy Pouzar a permanentku do Fitness Pouzar. Nejinak tomu bylo ve druhé skupině, tam obhájilo prvenství Větřní.

Statistice nejtrestanějších hráčů nadále vládne Tomáš Lískovec z HC Trendy, respektive Jakub Babka z HC Laviny Ostrolovský Újezd, jenž má vedením soutěže stále pozastavenou činnost.

A nic se nezměnilo ani v kanadském bodování soutěže. Vlastimil Mikoláš je pořád lídrem Modré skupiny, v níž zaznamenal už dvaatřicet bodů. Devatenáct vstřelených branek ho navíc drží i na špici střeleckých tabulek.

Také Jakub Kosař z HC Větřní si udržel prvenství na čele kanonýrů. Úctyhodných osmnáct branek nasbíral v sedmi ligových duelech. Když se k tomu připočtou jeho tři asistence, ziskem jednadvaceti bodů sesadil z první příčky doposud nejproduktivnějšího hráče Červené skupiny Michala Marka z HC Nicotrans.

VÝSLEDKY ODEHRANÝCH ZÁPASŮ, DALŠÍ PROGRAM A STATISTIKY

Smutnou zprávou je, že kvůli organizačním problémům musely být z Rybníkářské hokejové ligy vyřazeny kluby HC Fenix Ločenice a HC Zaliny. Těm se do konce ledna nepodařilo sehrát ani jedno utkání Červené skupiny. Naopak pro ty, které čekají další souboje, jsou zde od března pravidelné lekce pro zdokonalení hokejových dovedností. Probíhat budou vždy ve středu a v pátek od 7 do 8 hodin ráno.

V dubnu a v květnu také dojde na další atraktivní mezinárodní bitvy. Výběr Rybníkářské hokejové ligy změří ve dvou dvojzápasech (nejprve 18. a 19. dubna v Budějcích, následně 9. a 10. května v Liptovském Mikuláši) síly s výběrem Liptovské hokejové ligy. Vedoucí týmů RHL musí nahlásit svou nominaci nejpozději do 25. února.

Štítky Rybníkářská hokejová liga Hokejového Centra Pouzar, leden, shrnutí, hokej, Větřní, Srnín, Michał Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lednové dění nenabídlo mezi rybníkáři příliš mnoho změn  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.