Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Lídra z Mladé Boleslavi obral Motor o jeden bod

Napínavé utkání sehráli budějčtí hokejisté v pondělí večer proti jistému vítězi základní části 1. ligy z Mladé Boleslavi. ČEZ Motor dovedl duel s Bruslaři až do samostatných nájezdů, při nichž jako jediní skórovali domácí zásluhou Tomáše Klimenty a získali tak bonusový druhý bod.

Mladoboleslavští na svého rivala z jihu Čech vlétli a Kůdela musel v první třetině hasit několik jejich nebezpečných pokusů. Na jeden byl přesto krátký - Jan Starý poslal nejlepší tým soutěže v 10. minutě do vedení. Motor se sice gólově neprosadil, z několika protiútoků ale dokázal nebezpečně zahrozit.

Ve 25. minutě už vedli Bruslaři 2:0 díky skvěle sehrané přesilovkové akci, kterou zakončil Tomáš Nouza projektilem namířeným do šibenice budějcké klece. Motor ale po inkasované brance netruchlil dlouho, zvýšil aktivitu a po pěti minutách se díky svému důrazu před brankou prosadil Roman Pšurný.

Jenže svěřenci bývalého kouče extraligových Českých Budějovic Františka Výborného chybovali a ve 33. minutě Milan Mikulík zvýšil po samostatném úniku na 3:1. Neuplynula ani minuta a Jihočeši opět dokázali skóre korigovat na rozdíl jediné branky. Ferebauer s Bártou vyšachovali domácí beky a Adam Přibyl svým prvním gólem v dresu Motoru rozvlnil síťku za Willem.

Stejný útok hostů udeřil na začátku třetí třetiny znovu, když dokázal potrestat další zaváhání mladoboleslavské obrany. Tentokrát se o zásah do černého postaral Jiří Ferebauer - 3:3.

Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, a tak muselo přijít na řadu prodloužení. V něm byli aktivnější Bruslaři, kteří zahodili dvě tutové příležitosti. Bonusový bod se tedy uděloval až po nájezdech, kdy špatná zakončení Budějčáků potrestal ve třetí sérii Tomáš Klimenta a zajistil Mladé Boleslavi, která duelu jasně dominovala na střely 52:24, výhru 4:3.

Jelikož Šumperk ke svému zápasu 50. kola nastoupí až v úterý, aktuálně se Motor díky zisku jednoho bodu posunul na deváté místo tabulky. Další těžké utkání, a zároveň poslední domácí v základní části soutěže, čeká Jihočechy v pátek od 17.30 hodin proti Olomouci.

BK Mladá Boleslav - ČEZ Motor Č. Budějovice 4:3sn (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Starý, 25. Nouza (Meland, Toman), 33. Mikulík (Meland), rozhodující nájezd Klimenta - 30. Pšurný (Melka), 34. Přibyl (Bárta, Ferebauer), 43. Ferebauer (Bárta, Přibyl). Rozhodčí: Schmejkal, Svoboda - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 5:8, navíc Platil (CEB) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 1435.

BK Mladá Boleslav: Will (Růžička) - Ovčačík, Bohunický, Němeček, Toman, Pojkar, Meland, Kurka - Mikulík, Broš, Klimenta - Nouza, Loskot, Lenc - Jarůšek, Musil, Starý - Marek, Vrbata, Kubica - Látal. Trenér František Výborný.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Pavlíček, Kotaška, Kasík, Vráblík, Platil, Chmelíř, Prokop - Vaniš, Kotalík, Boháč - Melka, Skuhravý, Pšurný - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Bárta, Přibyl, Ferebauer - Švec. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po nedohraném 50. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Jihlava, 4. Havlíčkův Brod, 5. Třebíč, 6. Litoměřice, 7. Havířov, 8. Benátky nad Jizerou, 9. ČEZ Motor, 10. Šumperk, 11. Ústí nad Labem, 12. Kadaň, 13. Beroun, 14. Most.

Štítky hokej, BK Mladá Boleslav, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga, 50. kolo, Madeta Motor České Budějovice, ČEZ, Jiří Ferebauer, Tomáš Nouza, Roman Pšurný, Milan Mikulík, Jan Starý, Česko, František Výborný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídra z Mladé Boleslavi obral Motor o jeden bod  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.