Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Martin Hanzal zastavenou činnost nemá a příště nastoupí

Vedení HC MOUNTFIELD během víkendu informovalo veřejnost a své příznivce o tom, že po pátečním utkání se Spartou podalo stížnost a připomínky k řízení utkání ze strany rozhodčích. Podobně jako k utkání ve Zlíně ze 12. října 2012, řídil zápas jako hlavní rozhodčí pan Martin Homola.

HC MOUNTFIELD následně obdržel od pana Pavla Halase, předsedy komise rozhodčích, vyjádření o tom, že připomínky k výkonu rozhodčích v obou utkáních byly klubem převážně oprávněné.

„V žádném případě nechceme působit nějakým ubrečeným dojmem, ve zmíněném utkání však došlo ke zranění dvou našich hráčů, což nebylo dle našeho názoru adekvátně potrestáno, a to jsme nemohli nechat bez odezvy. Bezdůvodně bychom si samozřejmě nestěžovali, musíme však náš tým a naše hráče chránit pro další zápasy.“ sdělil Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTIELD.

Po utkání ve Zlíně klub dal k přezkoumání situace, kdy dle názoru jeho zástupců nebyl potrestán nedovolený zákrok na Robina Soudka vůbec a na Tomáše Mertla s Rastislavem Dejem nepřiměřeně, tedy měl v obou situacích následovat vyšší trest.

„V těchto všech případech nám bylo dáno za pravdu. Bohužel skutečnost je taková, že v následku jednotlivých zákroků je Robin Soudek s poškozenými vazy v koleně dlouhodobě na marodce a Tomáš Mertl musel kvůli zranění vynechat několik utkání. To už sice nezměníme, ale reagovat jsme museli,“ doplnil Petr Sailer, sportovní manažer klubu.

Podobná situace nastala po posledním utkání minulý pátek v Praze se Spartou. Po skončení zápasu v týmu HC MOUNTFIELD panovala velká hořkost.

Vedle připomínek na průběh utkání Jihočechy popíchlo například vyjádření útočníka Sparty Petra Tenkráta, že zákrok Martina Hanzala na protihráče Philippa byl likvidační.

„Chceme hrát důrazně. Trenéři od hráčů vyžadují tvrdý, ovšem čistý hokej. Jsme přesvědčení, že hrajeme v rámci pravidel. V žádném případě ne nijak zákeřně. A proto nám opravdu vadí určité stěžování si u rozhodčích a lidově řečeno ubrečenost sparťanských hráčů během pátečního utkání. Poškozuje nás to,“ podotkl Petr Sailer.

HC MOUNTFIELD po utkání zpracoval podklady poukazující na nepřiměřenou přítomnost a komunikaci s rozhodčími Michala Broše právě po střetu Hanzala s Philippem. Ve druhém případě pak na situaci před inkasovanou brankou, kdy byla protihráčem přeseknuta hokejka v rukách Františka Ptáčka, a ve třetím případě pak samotný zákrok Hanzala na Philippa.

V prvním případě byla stížnost HC MOUNTFIELD uznána jako částečně oprávněná. „Nemám k dispozici zvukovou stopu, proto nemohu posoudit, zda Michal Broš používá vulgární intervence. Jeho chování a gestikulace však nejsou adekvátní a proto si myslím, že tento hráč měl být striktně vykázán, nebo mu měl být uložen osobní trest,“ uvedl ve zprávě zaslané HC MOUNTFIELD Pavel Halas. Michal Broš pak mimochodem v prodloužení vstřelil rozhodující gól.

Ve druhém případě pak předseda rozhodčích jednoznačně uvedl, že po zákroku na Ptáčka měl být uložen hráči Sparty trest za sekání a stížnost tak byla oprávněná. „Po této situaci jsme inkasovali. Kdyby byl zákrok potrestán, nestalo by se to. To jsou však samozřejmě obligátní kdyby. Je jasné, že tyto situace výsledek utkání ovlivnily, ale už ho nijak nezměníme,“ konstatoval Sailer.

V jediném případě nedal Pavel Halas za pravdu Českobudějovickým. „V případě střetu Hanzala s Philippem byl hostujícímu hráči správně uložen vyšší trest. Trest byl uložen přesně podle pravidla č. 540a,“ uvedl ve své zprávě Pavel Halas.

Vedení HC MOUNTFIELD jeho rozhodnutí respektuje. Na základě uloženého vyššího trestu na 5 minut a do konce utkání se zákrokem Martina Hanzala navíc zabývala ve zkráceném řízení také Disciplinární komise TELH.

Po prostudování videozáběru došla disciplinární komise k závěru, že nebude hráče trestat zastavením činnosti. Hanzal tak bude moci nastoupit v dalším extraligovém kole.

Tisková zpráva HC MOUNTFIELD

Štítky HC Mountfield, stížnost, rozhodčí Homola, Martin Hanzal, zastavená činnost, Mountfield Hradec Králové, HC Sparta Praha, PSG Zlín, Martin Homola, Michal Broš, Petr Sailer, Robin Soudek, Tomáš Mertl, Zdeněk Blažek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Hanzal zastavenou činnost nemá a příště nastoupí  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.