Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Místo vánoční pohody trénink. Motor znovu padl

Černý rok budějckého hokeje končí hořkou porážku od nejhoršího týmu 1. ligy. Motor měl více než polovinu utkání 35. kola herně navrch a slibně vedl, před koncem druhé a na začátku třetí třetiny však inkasoval dvě branky a nakonec gólem těsně před koncem prohrál v poměru 3:4.

Výsledek první třetiny určitě žádného příznivce Motoru nepotěšil. Ačkoliv domácí hokejisté měli více ze hry a Mostecké k puku prakticky nepustili, byli to právě hosté, kdo na budějckém ledě vedl. Jihočechům se vymstila nepozornost během vlastní přesilovky, kdy si na červenou čáru najel Ondřej Jurčík a sólo proti Kůdelovi, kterému vracející se kapitán Kotalík nedokázal zabránit, proměnil - 0:1.

Přesilovku hrál Motor během úvodní periody hned třikrát, jednou se hosté dokonce bránili i ve třech mužích v poli. A úspěšně! Početní výhody, stejně jako vyložené šance Ferebauera, totiž zůstaly nevyužity. Tři minuty před koncem přitom mohl Písařík jednu z mála mosteckých střel přetavit v gól, místo brány ale trefil svého spoluhráče.

Zlepšené střelecké produktivity se domácí hráči dočkali ve druhé třetině, během které se jim podařilo za Hanuljakova záda nasázet tři branky. Vyrovnávací trefu zaznamenal ve 22. minutě po chybě mostecké obrany Jiří Bárta, jenž se bombou z mezikruží trefil pod horní tyčku hostující branky.

Aktivní Motor tlačil svého soupeře i nadále a publikum se zanedlouho dočkalo další gólové radosti. Na 2:1 zvýšil těsně před koncem úvodní poloviny sobotního střetnutí díky důrazu na hranici brankoviště Zdeněk Šperger a připsal si tak svou první trefu do černého v dresu Motoru.

A svou statistiku vylepšil Zdeněk Šperger hned za čtyři minuty, když tečoval do sítě Chmelířovu střelu od modré. Motor vedl 3:1 a atmosféra na stadionu byla skvělá. Dobrou náladu však 22 sekund před odchodem do šaten pokazil Budějčákům svým druhým gólem v zápase Ondřej Jurčík - 3:2.

Jak druhá dvacetiminutovka špatně skončila, tak poslední část hry začala ještě hůř. Uplynulo pouhých sedmačtyřicet vteřin a opařený Motor inkasoval vyrovnávací branku z hole Bohumila Slavíčka. Zanedlouho už mohli jít Mostečtí do vedení, prázdnou branku ale netrefili.

Snad poslední možností Českých Budějovic udělat něco s nepříliš lichotivým výsledkem přišla ve 49. minutě, když Ondřej Hanuljaka překonal, hostující bek však gólmana Mostu včas zastoupil a puk dostal z brankoviště pryč do bezpečí.

Bezmoc domácích hokejistů vyvrcholila v čase 58:20 poté, co Vítězslav Nedrda počtvrté překonal Hynka Kůdelu a beznadějně poslední Most, trápící v této sezoně finanční problémy, vyhrál v předvánočním čase v Budvar Aréně 3:4. Halou po zápase zněl pískot a na led létaly odpadky...

„Soupeř si nejen vyrovnání, ale i vítězství zasloužil. Hosté bojovali, nám ta bojovnost chyběla. Ničeho si nevážíme, chybí zodpovědnost k výsledku a celému týmu. Utkání rozhodla branka na 3:2 a vyvrcholilo to v posledních dvou minutách. Chtěli jsme si udělat příjemné svátky, k tomu ale nedojde. Co můžeme jiného dělat, než trénovat... Chystáme i změny v kádru, ale pouze v rámci našich možností,“ řekl po nepovedeném zápase asistent trenéra Motoru Radek Bělohlav.

„Zápas se mi hodnotí velmi dobře. Sice jsme prohrávali o dvě branky, gól dvacet sekund před koncem druhé třetiny ale nakonec rozhodl. Pak už jsme neměli co ztratit a hráli vabank. Stáhli jsme to na tři lajny a povedlo se nám vyrovnat. Potom už to bylo trochu o štěstí. Bojovností a nasazením jsme utkání nakonec zvládli,“ zhodnotil výhru Mostu asistent kouče Gudase Kamil Kašťák.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Most 3:4 (0:1, 3:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. Bárta, 29. Šperger (Vaniš), 33. Šperger (Chmelíř, Kuchejda) - 13. Jurčík (Písařík), 40. Jurčík (Pavelka), 41. Slavíček (Tauš, Bojer), 59. Nedrda (Palaščák). Rozhodčí: Doležal - D. Štětina, J. Štětina. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3697.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Kasík, Kříž, Bohunický, Chmelíř, Pavlíček, Prokop, Kotaška, Vráblík - Kotalík, Šperger, Ferebauer - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Eberle, Skuhravý, Bárta - Kňazev, Rob, Vaniš. Trenér Petr Rosol.

HC Most: Hanuljak (Horák) - Charousek, Šimon, Čížek, Pavelka, Hora, Tůma - Bojer, Slavíček, Tauš, Písařík, Smolka, Jurčík, Kafan, Vlček, Sedláček, Palaščák, Zavřel, Nedrda. Trenér Leo Gudas.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 35. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Jihlava, 4. Havlíčkův Brod, 5. Litoměřice, 6. Třebíč, 7. Havířov, 8. Šumperk, 9. Benátky nad Jizerou, 10. Ústí nad Labem, 11. Beroun, 12. ČEZ MOTOR, 13. Kadaň, 14. Most.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Most, 1. liga, 35. kolo, Madeta Motor České Budějovice, FK Baník Most, Jiří Bárta, Bohumil Slavíček, FK Mladá Boleslav, SK Sigma Olomouc, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, FK Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo vánoční pohody trénink. Motor znovu padl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.