Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Mládežnický klub Jaroslava Pouzara žádá město o pomoc

O finanční pomoc pro svůj mládežnický hokejový klub a sportovní centrum požádal na začátku února Radu města trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jaroslav Pouzar. Občanské sdružení HC Českobudějovičtí Lvi stále řeší stabilizaci projektu, který před rokem a půl odstartoval ve Čtyřech Dvorech.

Jak Budějcké Drbně ve čtvrtek potvrdilo vedení Hokejového Centra Pouzar, občanskému sdružení (které halu provozuje) se zkomplikoval plánovaný příjem peněžních prostředků od partnerů a sponzorů, a tak 3. února odeslalo na magistrát města České Budějovice oficiální žádost o finanční pomoc.

„Na jednání Rady města jsme otevřeli diskuzi, ve které jsme se dohodli, že v současné době nemůžeme na základě této obecné žádosti finanční příspěvek poskytnout. Z osobního setkání se zástupcem občanského sdružení vyplynulo, že by si představovali podporu ve výši pěti milionů korun na tři roky,“ uvedl 1. náměstek primátora Miroslav Joch.

Přestože Hokejové Centrum Pouzar je v současné době soběstačné a svým provozem dokáže generovat zisk, díky kterému splácí úvěr poskytnutý na výstavbu haly, podle zástupce vedení Václava Švece v těchto dnech probíhají intenzivní jednání, aby slibně se rozvíjející projekt byl v dobré kondici. A údajně je všechno na dobré cestě.

„Ve spolupráci s občanským sdružením se pokusíme nastalou situaci nějak vyhodnotit, rozklíčovat a naleznout řešení. Pokud nezávislá analýza ukáže, že poskytnuté údaje jsou správné, mají nějaký reálný základ a podaří se klubu splnit své závazky, budeme o nějaké pomoci diskutovat. Uvidíme, o jakou částku by se potom jednalo. Následně bychom věc předali do jednání zastupitelstva. To je jediný orgán, který o tom může rozhodovat,“ dodal Joch.

Hlavním úkolem klubu HC Českobudějovičtí Lvi, za který hraje 70 mladých hokejistů, školičku bruslení navštěvuje kolem 140 dětí a dalších několik desítek nadějných sportovců se účastní hokejové akademie a programu Tělesné výchovy na ledě, je aktivní boj proti drogám, hazardu a šikaně.

„Plně se věnujeme na profesionální úrovni malým dětem, a to i ze sociálně slabších rodin. Z tohoto důvodu roční oddílové příspěvky mladých hokejistů začínají na částce 1800 korun. Aktivně se náš klub a jeho areál také zapojuje do charitativních akcí ve prospěch dobročinných sdružení, jako jsou Arpida či Ovečka,“ uvedl Jan Mojžíš z Hokejového Centra Pouzar.

Štítky Hokejové Centrum Pouzar, HC Českobudějovičtí lvi, finanční podpora, žádost, Rada města, České Budějovice, Jaroslav Pouzar, občanské sdružení, hokej, Stanley Cup, Miroslav Joch, Madeta Motor České Budějovice, Václav Švec, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mládežnický klub Jaroslava Pouzara žádá město o pomoc  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.