Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor do baráže nechce, z Mostu veze těsnou výhru

Pouhých 110 diváků se přišlo podívat na duel nejhoršího týmu hokejové 1. ligy s českobudějovickým Motorem. Na ledě beznadějně posledního Mostu neměli Jihočeši snadnou úlohu, nakonec brankou z 57. minuty dokázali překlopit pomyslné misky vah na svou stranu a vyhrát 4:3.

Do šestého kola prvoligového play-out lépe vstoupili hosté a v úvodní třetině kluziště na severu Čech jasně opanovali. O důležité vedení se v 5. minutě utkání postaral po neproměněné tutovce Melky slovinský útočník Rok Pajič.

Jenže mosteckým hokejistům se ve druhé třetině povedla hned první přesilová hra a už po třinácti sekundách se šťastně trefil Jakub Havelka. Ve 28. minutě vypálil na Hanuljaka Šachl, domácí gólman puk neudržel a dorážející David Kuchejda opět poslal Budějčáky do vedení - 1:2.

Bohužel za dvě a půl minuty nechali svěřenci kouče Rosola nepokrytého Tomáše Pavelku a ten bombou opět srovnal skóre. Svou mírnou převahu ale hostující mančaft zužitkoval, když Rok Pajič svou druhou trefou v utkání znovu dal vedoucí branku Motoru na 3:2.

Mostečtí se nechtěli s nepříznivým stavem smířit a v čase 46:04 využili přesilovku čtyři na tři Tomášem Pavelkou, který stejně jako Pajič zaznamenal během středečního večera svůj již druhý zásah do černého. V této fázi zápasu byl Most lepší.

Naštěstí pro Jihočechy hráči nejhoršího týmu druhé nejvyšší tuzemské soutěže podcenili situaci z 57. minuty a puk skončil za zády Hanuljaka. Branka byla připsána Romanovi Pšurnému, který se kotouče dotknul jako poslední - 3:4.

Když Motor přečkal špatně provedené trestné střílení Písaříka, nařízené za faul Růžičky, těsné vedení si už do závěrečné sirény pohlídal a z Mostu tak přiváží do Budvar Arény další velmi důležité tři body k záchraně 1. ligy na jihu Čech.

Další zápas budou hrát České Budějovice opět venku. V sobotu od 18 hodin je čeká mač na ledě nejlepšího týmu skupiny o udržení z Ústí nad Labem. Doma se představí příští středu od půl šesté proti Šumperku.

HC Most - ČEZ Motor České Budějovice 3:4 (0:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Havelka (Zavřel, Šimon), 31. Pavelka (Písařík, Charousek), 47. Pavelka (Smolka, Charousek) - 5. Pajič (Boháč), 28. Kuchejda (Šachl, Platil), 37. Pajič (Melka, Chmelíř), 57. Pšurný (Rob, Skuhravý). Rozhodčí: Svoboda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 110.

HC Most: Hanuljak - Pavelka, Charousek, Hora, Čížek, Šimon, Havelka - Gerhát, Smolka, Písařík - Tauš, Slavíček, Nedrda - Zavřel, Sedláček, Kafan - Palaščák, Čmolík, Sukharev. Trenér Radek Mrázek.

ČEZ Motor České Budějovice: Halmoši - Chmelíř, Novák, Vráblík, Kasík, Platil, Růžička, Pavlíček - Boháč, Pajič, Melka - Pšurný, Rob, Skuhravý - Ondřej, Šachl, Kuchejda - Ferebauer, Šperger, Bárta. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 ve skupině o konečné umístění na 9.-14. místě: 9. Ústí nad Labem (77 bodů), 10. ČEZ Motor (72), 11. Kadaň (72), 12. Šumperk (71), 13. Beroun (70), 14. Most (39).

Štítky hokej, HC Most, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, play-out, Most, Madeta Motor České Budějovice, Rok Pajič, Tomáš Pavelka, Česko, David Kuchejda, Petr Rosol, HC Slovan Ústí nad Labem, Salith Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor do baráže nechce, z Mostu veze těsnou výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.