Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor doma napodruhé neuspěl. Vyrovnaná série bude pokračovat v Třebíči

Opačný průběh než úvodní semifinále vyřazovacích bojů hokejové 1. ligy mělo úterní klání na ledě budějcké Budvar Arény. Přestože o dvě domácí trefy se v závěrečné třetině postaral kapitán Josef Straka, na výhru to tentokrát nestačilo a Třebíč díky kvalitnímu výkonu hráče Motoru předčila v poměru 4:3.

Velmi dobrý výkon a neuvěřitelná produktivita v přesilových hrách zajistila Horácké Slavii po první třetině vedení 2:1. Hosté vstoupili do zápasu aktivně a domácí hokejisté jim jen stěží sekundovali. Vedoucí branku dali na začátku jedenácté minuty po vyloučení Semráda, když se střelec dvou pondělních branek Matěj Pekr trefil z pravého kruhu přesně pod víko.

Na odpověď 6371 diváků nečekalo dlouho a přesně za půl minuty díky pohledné souhře se Švihálkem vyrovnal Adam Přibyl. Druhé vyloučení tvrdě hrajícího Semráda během krátké doby Třebíč opět potrestala - autorem šťastné branky byl Aleš Holík, jehož střelu tečoval jeden z domácích beků, puk vyletěl do vzduchu a odrazem od Bláhových zad skončil v síti.

Druhá třetina byla soubojem o každý milimetr ledu a zejména v její druhé půlce se Jihočeši hnali za vyrovnáním. Jenže hostující celek pozorně bránil a důraznou hrou nedával domácím příliš prostoru. Oběma týmům se tentokrát nevedly ani přesilové hry.

Zato úvod závěrečné části vyšel Budějčákům na jedničku, Josefa Straku vyslal jeho parťák z útoku Nouza do samostatného úniku a domácí kapitán bekhendovou kličkou překonal Horčičku. Takřka vzápětí ale Horáci zásluhou Adama Rašky, jenž se trefil střelou z otočky, opět vedli - 2:3.

Kritický moment pro domácí mužstvo přišel ve 44. minutě, kdy Erat při rychlé akci Bláhu nepřekonal, volný Lukáš Havel však s dorážkou neotálel a poslal kotouč do volného prostoru budějcké svatyně.

Když už se zdálo být rozhodnuto, střelu Bohunického tři minuty a osmapadesát sekund před sirénou tečoval mezi nohy Horčičky Josef Straka a drama bylo na světě. Ke kýženému vyrovnání nakonec nedošlo. Ač se Motor snažil, seč mu síly stačily, Třebíčští sehráli závěrečné sekundy v power-play i přes vyloučení dvou svých hráčů obstojně a výhru 4:3 si pohlídali.

„Hosté využili první dvě přesilovky, v tom byli lepší. Nedařilo se nám dostávat do střeleckých pozic, po čtyřiceti minutách jsme měli čtrnáct střel na bránu, to je málo. Soupeř byl efektivnější a hrál na rozdíl od nás jednoduše. Klíčové bylo, že jsme nedokázali udržet vyrovnaný stav a po dvou minutách inkasovali rozhodující gól,“ řekl po zápase Radek Bělohlav, asistent trenéra ČEZ Motoru České Budějovice.

„Stáli jsme před těžkým úkolem, ale chtěli jsme zápas zvládnout, abychom se vraceli do Třebíče za stavu 1:1. Celé utkání jsme byli lepší, naštěstí počet vyloučení nebyl tak vysoký jako včera. Hrálo se hodně pět na pět, což bylo dobře. Zvládli jsme to a ubojovali do poslední minuty. Teď se nachystáme na pátek a na domácím hřišti uděláme vše pro to, abychom misku vah přiklonili na naši stranu,“ uvedl třebíčský kouč Jiří Mička.

Odvety na stadionu semifinálového rivala Českých Budějovic se budou hrát v závěru tohoto týdne - v pátek 13. a v sobotu 14. března.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. Přibyl (Švihálek, Vaniš), 41. Straka (Nouza, Bláha), 57. Straka (Bohunický) - 11. Pekr (Zdráhal, Vodný), 13. Holík (Havel), 42. Raška (Zdráhal, Vodný), 44. Havel (Erat, Dolníček). Rozhodčí: Pešina, Petružálek - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:6, navíc Vodný a Dolníček. Využití: 0:2. Diváci: 6371. Stav semifinálové série: 1:1.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Semrád, Škopek - Kuchejda, Rob, Boháč - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, A. Přibyl, Švihálek - Švec, Trummer, Pašek - Marek. Trenér Petr Rosol.

SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička (Dusík) - Malena, Holík, Zdráhal, Bartoň, Bilčík, Charousek - Erat, Dolníček, Havel - Vodný, Raška, Pekr - Jaroš, Čuřík, Králík - Čech, Beneš, M. Přibyl. Trenér Jiří Mička.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, 1. liga ČR, play-off, semifinále, Madeta Motor České Budějovice, Josef Straka, Budvar aréna, Lukáš Havel, Matěj Pekr, Adam Raška, HC Slavia Praha, Petr Rosol, Radek Bělohlav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor doma napodruhé neuspěl. Vyrovnaná série bude pokračovat v Třebíči  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.