Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor je stále bez bodů. Tentokrát podlehl Třebíči

Budějckým hokejistům se zatím v nové prvoligové sezoně nedaří. Pondělní domácí porážku od Jihlavy nedokázali odčinit ani proti dalšímu soupeři z Vysočiny a na ledě Horácké Slavie Třebíč padli ve středu večer poměrem 3:5. Ještě pět minut před koncem ale Jihočeši živili naději na vyrovnání.

Motor přitom měl v zápase druhého kola produktivitu přesilových her, o jaké se mu mohlo v minulé sezoně jenom zdát. Hned první početní výhodu svěřenci trenéra Rosola zužitkovali a ve 3. minutě šli díky dorážce Tomáše Nouzy do vedení.

Třebíčská odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat. Miroslav Holec vybojoval po šesti minutách hry puk u mantinelu, vyjel před Kůdelu mezi tři nedůsledně bránící hráče hostů a nadvakrát budějckého gólmana překonal - 1:1.

Na další branku se čekalo do 29. minuty, kdy třebíčský Malena zachytil vyhazovaný kotouč z obranného pásma Českých Budějovic, rychle ho namazal na hokejku Romanu Eratovi a ten z kruhu Kůdelu prostřelil dnes večer podruhé.

I když ve zbytku druhé třetiny a na začátku poslední části hry bylo k vidění na obou stranách několik zajímavých příležitostí, stav se měnil zase až v čase 46:43, když na tečované nahození Petra Punčocháře Štůrala nedosáhl. Motor tak v přesilovce vyrovnal na 2:2 a schylovalo se k dramatu.

Jenže hned po buly se dostal do skvělé šance exbudějcký hráč Vilém Burian a jeho přesnou trefou Horácká Slavia znovu odskočila Jihočechům na rozdíl jednoho gólu. Rob potom svým faulem poslal svůj tým do čtyř a Třebíč zavelela Davidem Dolníčkem k rozhodujícímu vedení.

Naději na vyrovnání vrátil Budějčákům, v tu chvíli už s náhradním gólmanem Bláhou v zádech, necelých pět minut před závěrečnou sirénou Martin Heřman, když dokázal využít už třetí přesilovou hru hostů v tomto utkání.

Závěrečná power-play ale vítězům Regionálního poháru stejně jako v pondělí proti Dukle nevyšla a Michal Vodný uzavřel skóre trefou od odkryté svatyně na konečných 5:3 pro Třebíč. Motoráci tak ztratili další body a na jejich kontě svítí stále nula.

Velký tlak na ně bude netradičně tuto v neděli (zápas byl přeložen ze soboty kvůli utkání Dynama se Slováckem), kdy do Budvar Arény přijede Rebel Havlíčkův Brod. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Fotbalisté a hokejisté opět připravili na tento víkend speciální akci. Všichni fanoušci hokeje, kteří mají permanentku nebo si zakoupí vstupenku v předprodeji na nedělní zápas s Havlíčkovým Brodem, mají vstup na zápas Dynama se Slováckem zdarma!

SK Horácká Slavia Třebíč - ČEZ Motor Č. Budějovice 5:3 (1:1, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 6. Holec (Bartoň), 29. Erat (Malena, Havel), 47. Burian (Čuřík, Holec), 49. Dolníček (Erat, Havel), 60. Vodný (Burian, Holec) - 4. Nouza (Růžička, Straka), 47. Punčochář, 56. Heřman. Rozhodčí: Jeřábek - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:3. Diváci: 1620.

SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala (Klimeš) - Malena, Zdráhal, Dujsík, Bartoň, Jaroš, M. Přibyl, Bilčík - Erat, Dolníček, Havel - Burian, Holec, Čuřík - Vodný, Kaut, Králík - Čech, Juráň, Paták. Trenér Jiří Mička.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (49. Bláha) - Punčochář, Chmelíř, Vráblík, Semrád, Růžička, Mucha, Suchánek, Parýzek - Kuchejda, Heřman, Boháč - Nouza, Straka, Švihálek - Marek, Pajič, Prokeš - Vaniš, Rob, A. Přibyl. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po 2. kole: 1. Jihlava (6 bodů), 2. Benátky (6), 3. Třebíč (6), 4. Kladno (3), 5. Chomutov (3), 6. Litoměřice (3), 7. Ústí nad Labem (3), 8. Šumperk (3), 9. Havířov (2), 10. Most (2), 11. Kadaň (1), 12. Havlíčkův Brod (1), 13. MOTOR (0), 14. Prostějov (0).

Štítky hokej, SK Horácká Slavia Třebíč, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 2. kolo, Madeta Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, Miroslav Holec, Kraj Vysočina, Vilém Burian, Tomáš Nouza, Martin Heřman, Petr Rosol, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor je stále bez bodů. Tentokrát podlehl Třebíči  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.