Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor má mečbol! V Třebíči vyhrál i druhý zápas

Další velkou bitvu v play-off první ligy mají za sebou hokejisté ČEZ Motoru České Budějovice. Čtvrtý semifinálový duel s Horáckou Slavií Třebíč vyhráli 4:3. Série se vrací na jih Čech a Budějovičtí mají na dosah baráž o extraligu. Hrát se bude v úterý.

V úvodní periodě viděli diváci gólovou smršť. Jihočeši šli rychle do vedení poté, co se po 53 sekundách hry uvolnil na pravé straně Tomáš Nouza a křížnou střelou propálil gólmana - 0:1. Výborný začátek hostujícího týmu potvrdil za šest minut Josef Straka, který s Nouzou vykombinoval obranu Třebíče.

Domácí reagovali oddechovým časem a výměnou brankářů. Lukáše Dusíka nahradil Milan Máj a byl to dobrý tah trenéra Jiřího Mičky. Horácká Slavia začala být aktivnější a po faulech Dana Růžičky a Dušana Žovince hrála dvojnásobnou přesilovku. Po 40 sekundách ji využil Lukáš Havel, který dorazil odražený puk od tyče - 1:2.

Motor byl i v dalších sekundách pod tlakem. Zbytek oslabení sice zvládl, ale o minutu později musel gólman Ondřej Bláha lovit puk ze své sítě podruhé. Výbornou kombinaci Třebíče zakončil tvrdou ranou pod horní tyč Jan Wasserbauer - 2:2. Diváci byli ve varu a čekali, jestli se ve zbývajících pěti minutách první části opět změní skóre.

A dočkali se, když se o to postarali hosté. Jedenadevadesát sekund před koncem třetiny se trefil od modré čáry Dušan Žovinec. Jak dobře vstoupil Motor do první třetiny, tak stejně špatně začal druhou část. Již po čtrnácti sekundách propálil Bláhu mezi betony Lukáš Havel a bylo to 3:3.

Na druhé straně mohl vrátit hostům vedení Nouza, ale branku těsně minul. Pak se už musel ohánět jen Bláha. Michal Vodný, Filip Beneš a ani Lukáš Havel ve velkých šancích Třebíč poprvé do vedení neposlali.

Třetí třetinu zahájily oba týmy opatrně a prvních deset minut moc šancí nepřineslo. Vlnu radosti do českobudějovických řad přinesla střela Jakuba Suchánka z 54. minuty, která zapadla přesně do horního rohu - 3:4. Tři a půl minuty před koncem třetiny dostal Motor výhodu dvouminutové přesilovky pět na tři, ale prosadit se nedokázal.

Naštěstí ho za to Třebíč nepotrestala. V závěru zápasu zkoušeli domácí hru bez gólmana, ale hosté se ubránili a získali mečbol. Po čtyřech zápasech se série vrací zpět do Budějc. Hrát se bude v úterý od 17:30.

SK Horácká Slavia Třebíč - ČEZ Motor České Budějovice 3:4 (2:3, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Havel (Přibyl, Dolníček), 15. Wasserbauer (Čuřík, Přibyl), 21. Havel - 1. Nouza (Straka), 7. Straka (Nouza), 19. Žovinec (Punčochář, Vaniš), 54. Suchánek (Boháč, Nouza). Rozhodčí: Přikryl, Trombík - Bryška, Skopal. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 4730. Stav semifinálové série: 1:3.

SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík (7. Máj) - Bilčík, Malena, Charousek, Janáček, Přibyl, Šaur - Havel, Dolníček, Erat - Králík, Raška, Vodný - Beneš, Čuřík, Wasserbauer - Paták, Čech, Jaroš. Trenér Jiří Mička.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Žovinec, Punčochář, Vráblík, Suchánek, Semrád, Bohunický, Růžička - Boháč, Pajič, Kuchejda - Heřman, Straka, Nouza - Švihálek, Přibyl, Vaniš - Pašek, Rob, Marek - Trummer. Trenér Petr Rosol.

Štítky hokej, SK Horácká Slavia Třebíč, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, play-off, semifinále, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Nouza, Lukáš Havel, Josef Straka, Česko, Dušan Žovinec, Ondřej Bláha, Jakub Suchánek, Jan Wasserbauer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

Go, Motor, go! Letos baráž, napřesrok extraliga!

Neděle, 15. března 2015, 18:56Odpovědět

Motor má mečbol! V Třebíči vyhrál i druhý zápas  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.