Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Motor na jedenácté Benátky recept nenašel

Rozjetí českobudějovičtí hokejisté se po 34. kole první ligy na suverénního lídra soutěže z Chomutova opět nedotáhnou. Venkovní utkání s průběžně jedenáctým týmem tabulky z Benátek nad Jizerou se Jihočechům rozhodně nepovedl podle představ a prohráli s ním poměrem 1:4.

Benátečtí na favorita vlétli a už po osmapadesáti sekundách se radovali z vedení. Střelu Havlína totiž Kůdela, jenž se po delší době vrátil do branky, neudržel a puk se dostal k Janu Plodkovi, jenž mířil přesně - 1:0.

Hostující Rok Pajič sice na konci sedmé minuty bekhendovou trefou pod horní tyčku vyrovnal, za dvě minuty si ale Kůdela vybral slabší chvilku a proti přesilovkovému pokusu Adama Dlouhého od mantinelu neuspěl - 2:1.

Na konci první třetiny ještě měli domácí hráči možnost navýšit skóre při trestném střílení, které bylo nařízeno za faul Pajiče na Dlouhého, stejný hráč si však do sirény druhý gólový tohoto zápasu nepřipsal, jelikož mířil mimo.

Motor nebyl ve své kůži a ani ve druhé periodě nedokázal proti Benátkám vymyslet účinnou gólovou akci. Naopak s chutí hrající Středočeši byli na koni a v čase 33:00 vedli už 3:1, tentokrát zásluhou rány Jana Víška k tyči.

Zkázu českobudějovického mančaftu dokonal půl minuty po návratu z kabin Josef Skořepa, který ze skrumáže dorazil v úvodu poslední dvacetiminutovky kotouč za rozhozeného Kůdelu.

Síla na zvrat motorákům tentokrát chyběla a Benátky nad Jizerou nad nimi vyhrály poprvé v sezoně, navíc zcela zaslouženě 4:1. Jihočeši tak přišli o toužebně očekávaný bodový zisk.

Další utkání čeká Budějčáky již za dva dny - v pondělí od 17:30 hrají doma proti Ústí nad Labem.

HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Plodek (Havlín), 9. Dlouhý (Havlín), 33. Víšek (Hrníčko), 41. Skořepa (Miškovský, Kica) - 7. Pajič (Kuchejda, Švihálek). Rozhodčí: Doležal - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. Diváci: 372.

HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Stejskal) - Havlín, Plutnar, Pabiška, Pálek, Ulrych, Jandejsek, Říha - Kica, Skořepa, Miškovský - Víšek, Plodek, Hrníčko - Jonák, Mikyska, Dlouhý - Ordoš, Špaček, Psota - Skalický. Trenér Filip Pešán.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Pechek) - Vráblík, Punčochář, Suchánek, Mucha, Semrád, Chmelíř, Parýzek - Švihálek, Pajič, Kuchejda - Heřman, Straka, Nouza - Prokeš, Rob, Vaniš - Přibyl. Trenér Petr Rosol.

Štítky hokej, HC Benátky nad Jizerou, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 34. kolo, Benátky nad Jizerou, Madeta Motor České Budějovice, Piráti Chomutov, Rok Pajič, Adam Dlouhý, Josef Skořepa, Jan Víšek, HC Slovan Ústí nad Labem, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor na jedenácté Benátky recept nenašel  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.