Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Motor po výhře v Kadani slaví záchranu 1. ligy!

Jedno z nejdůležitějších vítězství v sezoně dnes urvali českobudějovičtí hokejisté. Triumf 2:1 na ledě Kadaně znamená definitivní jistotu účasti Motoru také v příštím prvoligovém ročníku. O tom, že se Jihočeši vyhnou baráži, se rozhodlo ale až při devátém utkání play-out.

Hrdinou předposledního zápasu sezony 2013/2014 byl budějcký útočník David Kuchejda, který se postaral o obě vstřelené branky Motoru. Do vedení poslal svůj tým v 6. minutě a zužitkoval tak první početní výhodu hostů. Domácí sice ještě do přestávky nastřelili tyčku, ale na víc se nezmohli.

Na další a zároveň rozhodující trefu se čekalo až do 40. minuty, konkrétně v čase 39:13 uviděl odkrytou Strmeňovu klec volný David Kuchejda, ke kterému se puk odrazil, a znovu v početní výhodě poslal Jihočechy do dvoubrankového náskoku.

Chomutovská farma ve zbytku duelu devátého utkání play-out stačila už pouze snížit, když Roman Chlouba šťastně střelou od mantinelu propasíroval černou gumu mezi Halmošiho betony. Pak už se ale nic zásadního nestalo a Budějčáci získali tříbodový příděl.

Přestože Beroun doma porazil mosteckého outsidera vysoko 8:2, pětibodové manko už nemůže ve skupině o udržení smazat. Společně se svým dnešním rivalem si tak zahraje baráž.

Pro ČEZ Motor skončí sezona příští týden ve středu, kdy se doma v Budvar Aréně rozloučí se svými fanoušky střetnutím právě s Medvědy Beroun. Zápas začne tradičně v půl šesté a vstupné bude dobrovolné, minimálně však 20 Kč. Veškerý výtěžek bude věnovaný na motorácké dresy pro mládež.

SK Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 51. Chlouba - 6. Kuchejda (Boháč, Novák), 40. Kuchejda (Boháč, Chmelíř). Rozhodčí: Schmejkal - Beneš, Krátký. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2.

SK Kadaň: Strmeň (Kaššák) - Opalek, Pavlas, Dobrovolný, Szakal, Mazanec, Kopáč - Ton, Kůs, Jíra - Jak. Novák, Charousek, L. Novák - Mainer, Hanták, Chlouba. Trenér Miroslav Buchal.

ČEZ Motor České Budějovice: Halmoši (Kůdela) - Jan Novák, Chmelíř, Kasík, Vráblík, Růžička, Platil, Pavlíček - Kuchejda, Pajič, Boháč - Skuhravý, Rob, Pšurný - Šperger, Přibyl, Ferebauer - Bárta, Šachl, Ondřej. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 ve skupině o konečné umístění na 9.-14. místě: 9. Šumperk (83 bodů), 10. Ústí nad Labem (80), 11. ČEZ Motor (78), 12. Kadaň (78), 13. Beroun (73), 14. Most (36).

Štítky hokej, SK Kadaň, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga, play-out, Sportovní klub Kadaň, Madeta Motor České Budějovice, David Kuchejda, Triumf, Jan Novák, Roman Chlouba, HC Berounští Medvědi, ČEZ, HC Slovan Ústí nad Labem, Salith Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor po výhře v Kadani slaví záchranu 1. ligy!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.