Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor rozporcoval Medvědy na šest kousků

Na domácím ledě se Motoru daří. Po výhrách nad Třebíčí a Kadaní, kdy během dvou utkání nasázeli Jihočeši do soupeřovy branky celkem jedenáct gólů, deklasovali ve středečním duelu průběžné páté Medvědy Beroun vysoko 6:2. Tři branky ale padly až těsně před koncem.

Před téměř němým fanouškovským kotlem rozehráli hokejisté Českých Budějovic zápas 19. kola proti berounským Medvědům. „Někteří sedící fanoušci si prý stěžovali, že přes nás nevidí, takže pořadatelé mezi nás pustili jen diváky s permanentkou na tuhle tribunu. Byli jsme naštvaní...“ vysvětlila Budějcké Drbně důvod nefandění jedna z členek motoráckého kotle.

Jejich oblíbenci se v první třetině ujali dvoubrankového vedení. Na konci 10. minuty po skončení domácí přesilovky připravil zkušený dvaačtyřicetiletý navrátilec Šperger gólovou příležitost pro Marka Vaniše a ten ji stoprocentně využil - 1:0.

Druhá branka padla v 19. minutě po spolupráci kapitána Kotalíka s Lukášem Chmelířem, jenž při hře čtyři na čtyři zblízka prostřelil Šimbocha. Celou Budvar Arénu ale možná víc než vedení domácích hráčů zajímal důvod stávky kotle.

O přestávce se situace na tribuně D3 vysvětlila a od druhé třetiny už začali domácí příznivci fandit tak, jak je všichni znají - naplno! Radost jim určitě dělala hra předváděná budějckým mančaftem, který zatlačil Berounské na jejich polovinu a prakticky jim nedal možnost ani zaútočit.

Hosté se dostali zpátky do zápasu ve 28. minutě, když po šestnácti sekundách potrestali vyloučení Melky. Budějčák ve službách Berouna svůj nájezd proti Halmošimu neproměnil, dorážející Zbyněk Hrdel už ale byl neomylný - 2:1.

Dvoubrankové vedení však Motoru vrátil za dvě minuty jeden z nejstarších členů budějckého kádru Petr Šachl, jenž po skvělé přihrávce od Pituleho zavěsil do odkryté Šimbochovy branky. Skóre mohlo být ještě mnohem vyšší, kdyby Melka s Kuchejdou proměnili své vyložené šance.

Nepříliš záživnou hokejovou podívanou v úvodu třetí třetiny ukončila v 54. minutě kontaktní branka berounského Jakuba Stromka, která ze zápasu ještě udělala drama. Otěže utkání ale v závěru převzali domácí hráči, kteří během dvou minut nastříleli tři branky.

Po chybě domácí obrany zvýšil na 4:2 Václav Skuhravý, po devětatřiceti sekundách přidal pátou branku Zdeněk Ondřej a skóre uzavřel dvě minuty před sirénou svým druhým gólem v zápase Lukáš Chmelíř. Motor tak potvrdil svou převahu a Beroun porazil 6:2.

Trenér budějckých hokejistů Radek Bělohlav utkání hodnotil takto: „První dvacetiminutovka se nám povedla podle představ. I když jsme odehráli nepříliš povedené přesilovky, soupeře jsme do ničeho nepustili. Druhá třetina nám pravidelně nevychází, tentokrát ale dopadla výsledkově dobře. V závěru jsme soupeře pustili po dvou individuálních chybách zpátky do zápasu. Úplný konec jsme nakonec zvládli, ale mohlo to dopadnout úplně jinak.“

V sobotu se Motor po dlouhých osmi letech vrací na místo činu. Další zápas totiž sehraje na ledě Dukly Jihlava, kde v sezoně 2004/2005 slavil postup z baráže zpátky do extraligy. Doma se představí už v pondělí - do Budějc přijedou Benátky nad Jizerou (17.30).

HC Motor České Budějovice - Medvědi Beroun 1933 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. Vaniš (Šperger), 19. Chmelíř (Kotalík, Moravec), 30. Šachl (Pitule), 57. Skuhravý, 57. Ondřej (Kuchejda, Šachl), 59. Chmelíř (Melka) - 28. Hrdel (Marek), 54. Stromko (Kubica). Rozhodčí: Blecha - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 3577.

HC Motor České Budějovice: Halmoši (Kůdela), J. Novák, Kříž, Posmyk, Moravec, Prokop, Boháč, Pavlíček, Chmelíř - Kotalík, Melka, Skuhravý - Pitule, Šachl, Kuchejda - Ferebauer, Vaniš, Šperger - Ondřej, Třetina, Švec. Trenér Radek Bělohlav.

Medvědi Beroun 1933: Šimboch (Mastík) - Jebavý, Látal, Gutwald, Chalupa, Kužel, Sklenička - Marek, Kubica, Hrdel - J. Divíšek, Stromko, Ondráček - Jonáš, Kubeš, T. Půlpán - A. Půlpán, Malý, Babka. Trenér Petr Novák.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 19. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Jihlava, 3. Olomouc, 4. Havlíčkův Brod, 5. Beroun, 6. Třebíč, 7. Kadaň, 8. MOTOR, 9. Litoměřice, 10. Havířov, 11. Ústí nad Labem, 12. Šumperk, 13. Most, 14. Benátky nad Jizerou.

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, Medvědi Beroun 1933, 1. liga ČR, 19. kolo, HC Berounští Medvědi, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, Sportovní klub Kadaň, Petr Šachl, Lukáš Chmelíř, Zdeněk Ondřej, HC Bená

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor rozporcoval Medvědy na šest kousků  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.