Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Motor se loučí se základní částí sezony výhrou

Současně se zápasem národního týmu proti Spojeným státům americkým odehráli prvoligoví hokejisté závěrečné utkání základní části sezony 2013/2014. Motor bojoval v Havířově o prodloužení série, kdy se Jihočechům podařilo bodovat, už na devět zápasů. A to se mu povedlo!

Prakticky celý zápas hrála obě mužstva vyrovnané střetnutí, kterému zprvu dominovali oba brankáři. Na gól se čekalo až do 52. minuty, kdy se Budějčákům podařilo prosadit v přesilové hře čtyři na tři. Pajič vystřelil na Danečka, ten jeho pokus neudržel a Daniel Boháč puk z brankoviště dorazil do sítě.

A za necelé tři minuty už Motor vedl na havířovském ledě 0:2. Skuhravý vyslal do samostatného úniku Luboše Roba, ten brilantním bekhendovým blafákem vyzrál na domácího gólmana a ‚pověsil‘ kotouč pod horní tyčku soupeřovy branky.

Jenže AZ se v závěru nadechl k velkému náporu a dokázal s hosty srovnat krok. Nejprve Lubomír Vosátko v 58. minutě potrestal vyloučení Boháče a 49 sekund před sirénou zužitkoval havířovskou hru bez brankáře přesnou trefou Jakub Šlahař - 2:2.

O vítězi napínavého duelu tak nakonec rozhodlo prodloužení, které v čase 63:14 ukončil po nepřehledné situaci před Danečkem českobudějovický obránce Jaroslav Kasík - 2:3.

ČEZ Motor České Budějovice nakonec po nepříliš povedené sezoně končí základní část na deváté příčce tabulky, tedy těsně před branami play-off, se ziskem 65 bodů. Stejný počet nasbíralo Ústí nad Labem, ale Budějčáci mají s rivalem ze severu Čech lepší bilanci vzájemných zápasů.

Úvodní mač ve skupině o konečné umístění na 9. až 14. místě sehrají svěřenci trenéra Petra Rosola už tuto sobotu od 17 hodin na vlastním ledě proti Mostu, který skončil v základní části beznadějně poslední.

AZ Havířov - ČEZ Motor České Budějovice 2:3p (0:0, 0:0, 2:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 58. Vosátko (Sztefek, Klimša), 60. Šlahař (Jakúbek) - 52. Boháč (Pajič, Novák), 55. Rob (Skuhravý), 64. Kasík (Kuchejda). Rozhodčí: Vampola - Barteček, Vengřín. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 1022.

AZ Havířov: L. Daneček (Matoušek) - Bezuška, Vosátko, Rouper, Krisl, Graca, Punčochář, Deutsch - M. Rimmel, Říčka, Sztefek - J. Daneček, Šlahař, Jakúbek - Kanko, Haas, Klimša - Škumát, Pechanec, Diviš - Matějek. Trenér Jan Daneček.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Růžička, Novák, Kasík, Vráblík, Platil, Chmelíř, Kotaška - Kotalík, Pajič, Boháč - Skuhravý, Rob, Pšurný - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Přibyl, Vaniš, Ferebauer. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po závěrečném 52. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Jihlava, 4. Havlíčkův Brod, 5. Třebíč, 6. Havířov, 7. Litoměřice, 8. Benátky nad Jizerou, 9. ČEZ Motor, 10. Ústí nad Labem, 11. Kadaň, 12. Šumperk, 13. Beroun, 14. Most.

Štítky hokej, AZ Havířov, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga, 52. kolo, HC AZ Havířov 2010, Daniel Boháč, Madeta Motor České Budějovice, USA, Luboš Rob, Lubomír Vosátko, Jaroslav Kasík, HC Slovan Ústí nad Labem, Petr Rosol, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor se loučí se základní částí sezony výhrou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.