Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor podruhé v řadě doma neskóroval a dál se trápí

Mizerné výsledky Motoru České Budějovice v první hokejové lize neberou konce. Po těsné výhře v Šumperku Jihočeši v sobotu vyzvali tabulkového souseda z Kadaně, kterého by v případě výhry přeskočili. Tento cíl ale tým trenéra Petra Rosola nesplnil a podruhé v řadě prohrál doma 0:3.

Úvodní desetiminutovka nabídla divácky atraktivní podívanou s tahem domácích hokejistů na kadaňskou branku. Motor aktivně bruslil a ohrožoval gólmana Kostúra z různých střeleckých pozic. Ani jedna slibná příležitost však Jihočechům, neustále se trápícím v koncovce, nevyšla.

S přibývajícími minutami se začala farma extraligového Chomutova lépe prosazovat a častěji se hrálo na opačné straně kluziště před Kůdelou, jenž musel rovněž několikrát zasahovat. Oba gólmani však drželi čistý štít a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Stoprocentní gólovku zahodil ve 25. minutě Pajič, jehož vyslal do samostatného úniku kapitán Kotalík, slovinský útočník v dresu Motoru ale v zakončení trestuhodně selhal.

A zanedlouho přišel trest. Rozhodčí poslal domácí vyloučením Kůdely, kterého potrestal za vyjetí s kotoučem v lapačce za hranici vhazování, do dvojnásobného oslabení. To sice ještě Budějčáci ubránili, ale při trvající přesilovce Kadaně střelou z mezikruží poslal hosty do vedení Jakub Chrpa.

Na začátku 29. minuty nevybíravě fauloval Prokopa (nedohrál kvůli naraženým ledvinám) kadaňský Hlava a hlavní sudí mu udělil trest pět minut a do konce utkání. Hráči Motoru však dlouhou přesilovku využít nedokázali, zejména Pšurný střílel místo do odkryté branky jen do náručí Kostúra.

Závěr druhé třetiny provázely ohromné emoce. Rozhodčí totiž nechali hře volnější průběh a velmi důrazně hrající Kadani tolerovali jeden tvrdý faul za druhým. Všichni aktéři na ledě však drželi nervy na uzdě a žádná velká bitka k vidění nebyla.

O vítězi utkání 43. kola definitivně rozhodla hostující přesilovka pěti proti třem, když necelých pět minut před koncem Chmelíř nešťastně tečoval přihrávku Jaroslava Kůse přesně mezi betony vlastního gólmana Hynka Kůdely - 0:2.

V posledních minutách domácí ještě zkoušeli štěstí, hostující brankář Matúš Kostúr ale měl v Budvar Aréně svůj den (stejně jako v minulé sezoně, když tehdy odchytal dobré utkání za Chomutov) a všem pokusům letícím z holí hráčů Motoru odolal. Karel Hromas se navíc v čase 58:50 hned po buly ujal puku a trefil při power prázdnou branku domácích - 0:3.

„Spokojení můžeme být jenom s prvními dvanácti nebo patnácti minutami, kdy jsme si vytvořili tlak, ale gól se nám vstřelit nepodařilo. Pak jsme udělali několik chyb a soupeř měl nějaké šance. Od druhé třetiny jsme přestali hrát, báli jsme se puku, chyběla nám zodpovědnost. Celou sezonu góly nedáváme, takže jsme zvyklí hrát tak těsné zápasy. Ve třetí třetině, kdy jsme měli možnost o výsledek zabojovat, jsme se ale nechali nezodpovědně vyloučit a soupeře jsme pustili třikrát do přesilovky,“ komentoval průběh utkání asistent domácího trenéra Radek Bělohlav.

„Byl to oboustranně bojovný zápas. Při dlouhém vyloučení jsme měli trochu štěstí, ale přežili jsme ho. Ustáli jsme i úvodních deset minut, kdy měli domácí velký tlak. V přesilovce se nám pak podařilo dát branku - a to rozhodlo. Navíc jsme dobře bránili,“ řekl asistent kadaňského hlavního kouče Karel Soudek.

Již v pondělí zajíždí ČEZ Motor do Litoměřic, doma hraje ve středu od 17.30 hodin s Berounem. Jihočechy čekají na vlastním hřišti poslední čtyři duely základní části soutěže.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Kadaň 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 28. Chrpa (Prošek, Chlouba), 56. Kůs (Hromas, Trefný), 59. Hromas. Rozhodčí: Horinek - Beneš, Krátký. Vyloučení: 7:7, navíc Kůdela (Motor) 10 minut a Hlava (Kadaň) 5 minut + OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3718.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Jan Novák, Kříž, Kasík, Vráblík, Pavlíček, Chmelíř, Platil, Prokop - Kotalík, Pajič, Boháč - Melka, Rob, Pšurný - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Kňazev, Šperger, Ferebauer. Trenér Petr Rosol.

SK Kadaň: Kostúr (Strmeň) - Opalek, Pavlas, Prošek, Stehlík, Trefný, Szakal, Kopáč - Hlava, Hromas, Kůs, Mainer, Ton, Gajovský, Jíra, Jak. Novák, Chlouba, Hammerbauer, Chrpa, Hanták, L. Novák. Trenér Miroslav Buchal.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 43. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Jihlava, 4. Havlíčkův Brod, 5. Litoměřice, 6. Třebíč, 7. Havířov, 8. Benátky nad Jizerou, 9. Ústí nad Labem, 10. Šumperk, 11. Beroun, 12. Kadaň, 13. ČEZ MOTOR, 14. Most.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, SK Kadaň, 1. liga, 43. kolo, Sportovní klub Kadaň, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Salith Šumperk, Petr Rosol, Karel Hromas, Jan Novák, Jaroslav Kůs, Jakub Chrpa, Piráti Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor podruhé v řadě doma neskóroval a dál se trápí  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.