Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Motor ve skvělém zápase udolal lídra soutěže

Utkání s extraligovými parametry bylo v sobotu večer k vidění na ledě Budvar Arény. Domácímu Motoru České Budějovice tentokrát přijel vzdorovat vedoucí tým prvoligové tabulky z Mladé Boleslavi. Při duelu 11. kola padlo osm branek, ta rozhodující devátá přišla až při nájezdech.

Domácí hokejisté působili na začátku utkání poněkud rozpačitým dojmem. Mladoboleslavští měli puk častěji na svých hokejkách a už v 6. minutě vyvrcholil jejich tlak závarem před Halmošim, ze kterého Tomáš Jiránek povedenou dorážkou vytěžil první branku - 0:1.

Inkasovaný gól Motor probudil, domácí začali častěji střílet a důrazněji se tlačit před Valenta. Ovoce sklidili v úplném závěru jinak nepovedené přesilové hry po perfektní ráně Romana Vráblíka.

Skóre se opět mohlo měnit v 15. minutě, když se na Halmošiho řítil úplně sám Radim Vrbata. Budějcký brankář ale svou svatyni širokým rozklekem uchránil.

To se však zanedlouho nepovedlo gólmanovi mančaftu z města automobilů, na něhož po skvělé nahrávce Skuhravého zpoza branky vyzrál bombou od modré čáry Marek Posmyk.

Doslova neuvěřitelný průběh měla úvodní šestiminutovka druhé třetiny. Ledovou sprchu v podobě třech slepených branek Bruslařů dostali domácí v rozmezí necelých dvou minut.

V přesilovce se během dalšího signalizovaného trestu pro hráče Motoru trefil s přispěním teči jednoho z domácích Michal Broš, za čtyřiadvacet sekund skóroval Tomáš Nouza a do vedení 2:4 poslal hosty v čase 24:14 při oslabení Radan Lenc.

Tímto momentem však úchvatný duel zdaleka nekončil. Za minutu a půl se před Valentem objevil Václav Skuhravý a přesnou trefou do horní poloviny branky snížil na rozdíl jediné branky.

Ještě než se stadion stačil z téhle přestřelky vzpamatovat, celá hala znovu křičela „GÓL!“ Po další půlminutě rozvlnil síťku za gólmanem Středočechů podruhé dnes večer obránce Roman Vráblík.

Atraktivní hokejová podívaná pokračovala i ve třetí dvacetiminutovce, tentokrát ale hře chybělo koření v podobě branek. Přesto se šance střídaly na obou stranách a diváci se skvěle bavili.

A protože branka nepadla ani v prodloužení, na řadu přišly samostatné nájezdy. Ty se lépe povedly domácím - jelikož Václav Skuhravý proměnil hned první pokus a Dominik Halmoši ani jednou neinkasoval, Motor vybojoval cennou výhru 5:4.

„Do zápasu jsme šli s úmyslem narušit systém Mladé Boleslavi. V první třetině se nám to dařilo, ve druhé vůbec. Jediným plusem prostřední části hry bylo, že jsme se dokázali vrátit do zápasu. Museli jsme riskovat a otevřít to, proti takovému soupeři nemůžeme zalézt a vyfaulovat se. A jak hodnotím Vráblíka? Chci od něj daleko víc, než předvádí. On to ví, všechno má ještě před sebou. Udělal strašnou spoustu chyb, ale dneska mu to za ty dva góly odpustím,“ řekl kouč Motoru Radek Bělohlav.

„Rád se do Budějovic vracím, zažil jsem tady krásné roky. Motor sleduji a fandím mu, tedy když zrovna nehraje s námi. (směje se) Dneska to domácí zvládli. Bylo to slušné utkání, domácí se na nás připravili takticky. Snažili se hrát čistě a my jsme naopak dělali hodně faulů. Chyběl nám rytmus. Určitě dokážeme hrát lépe,“ sdělil po skončení zápasu trenér Mladé Boleslavi, který v minulosti působil na lavičce extraligových Českých Budějovic, František Výborný.

HC Motor Č. Budějovice - BK M. Boleslav 5:4sn (2:1, 2:3, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Vráblík (Ondřej), 16. Posmyk (Skuhravý), 26. Skuhravý, 27. Vráblík (Ondřej, Kuchejda), rozhodující nájezd Skuhravý - 6. Jiránek (Rys, Kulich), 23. Broš, 23. Nouza (Protivný), 25. Lenc (Broš, Jindra). Rozhodčí: Blecha - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4402.

HC Motor České Budějovice: Halmoši (Kůdela) - Novák, Moravec, Posmyk, Vráblík, Chmelíř, Prokop, Semrád - Kotalík, Melka, Skuhravý - Ondřej, Šachl, Kuchejda - Ferebauer, Prokeš, Vaniš - Mavrojanidis, Přibyl, Třetina - Bárta. Trenér Radek Bělohlav.

BK Mladá Boleslav: Valent (Will) - Němeček, Pojkar, Bohunický, Jindra, Protivný, Kulich, Kurka - Nouza, Výborný, Pabiška - Vrbata, Mikulík, Rys - Broš, Koudelka, Jiránek - Loskot, Lenc, Demel. Trenéři František Výborný a Marian Jelínek.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 11. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Beroun, 3. Jihlava, 4. Olomouc, 5. Havlíčkův Brod, 6. Litoměřice, 7. MOTOR, 8. Třebíč, 9. Ústí nad Labem, 10. Havířov, 11. Šumperk, 12. Kadaň, 13. Most, 14. Benátky nad Jizerou.

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav, 1. liga ČR, Madeta Motor České Budějovice, FK Mladá Boleslav, Roman Vráblík, Václav Skuhravý, Budvar aréna, Michal Broš, Tomáš Jiránek, Dominik Halmoši, Marek Posmyk, Radan Lenc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor ve skvělém zápase udolal lídra soutěže  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.