Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Motoráci nestačili při ostré prověrce na Duklu Jihlava

Kvalitní přípravné utkání před začátkem prvoligové sezony, která už klepe na dveře, sehráli hokejisté budějckého Motoru. Na ledě jednoho z nejlepších týmů soutěže se byl k vidění atraktivní duel s osmi brankami. Ze skalpu dosud neporaženého týmu Regionálního poháru se radovala Jihlava.

Jihočeši šli na Vysočině do rychlého vedení a už po čtyřiatřiceti odehraných sekundách dorazil Kuchejdovu střelu za záda nového brankáře Jihlavy Kacetla, který přišel do Dukly na hostování z extraligového Hradce Králové, Martin Heřman.

Budějčáci byli aktivní, své šance ale v góly přetavit nedokázali. Pak se začali o slovo hlásit i domácí, jenže si počínali stejně jako jejich rivalové, a to i při trestném střílení nařízeném za faul na Mikeše.

Srovnání se Dukla dočkala v 17. minutě nedlouho před koncem své přesilovky po nešťastné teči přihrávky Marka Melenovského jedním z obránců Motoru do vlastní branky - 1:1.

Početní výhoda se ještě před odchodem do kabin naskytla také hostujícímu celku, a ten ji rovněž dokázal využít. Svůj první gól v dresu s =M= na prsou vsítil dorážející Tomáš Nouza. ČEZ Motor tak mohl být po první třetině spokojenější.

Tohle uspokojení však netrvalo dlouho a hned na začátku prostřední části hry se dokázal po buly střelou z první prosadit Filip Seman - 2:2. Do vedení šla Dukla Jihlava za necelé tři minuty, když hostujícího gólmana Gábu překonal vteřinu po vypršení budějckého oslabení Tomáš Kaláb a zkázu Motoru definitivně dokonal v čase 26:03 Petr Šidlík - 4:2.

Závěr druhé třetiny zpestřil pěstní souboj Kuřítka s Heřmanem. Hůře dopadl domácí útočník, který vyfasoval trest pět minut a do konce utkání, jihočeský forvard (který předtím tvrdě atakoval u mantinelu Kalába) dostal jenom dvě plus dvě minuty.

Utkání zdramatizoval v 55. minutě Daniel Boháč, jenž využil přesilovku a snížil na rozdíl jediné branky. Dukla však další nepříznivou změnu skóre odmítla a dvě a půl minuty před závěrečnou sirénou po perfektní souhře jihlavských hráčů přidal Filip Seman pátou branku utkání, svoji druhou - 5:3.

Motor čeká jeden den zápasové volno a už ve čtvrtek přivítá v Budvar Aréně hokejisty Třebíče (dnes vyhráli v Havlíčkově Brodě 1:0). Horácká Slavia má nyní v tabulce Regionálního poháru šestibodový zisk, stejně jako Jihlava a České Budějovice.

HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice 5:3 (1:2, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Melenovský, 22. Seman (Zadražil), 24. Kaláb (Čachotský, Zeman), 27. Šidlík (Důras, Schejbal), 58. Seman (Melenovský, Důras) - 1. Heřman (Kuchejda, Boháč), 19. Nouza (Švihálek, Vráblík), 55. Boháč (Heřman). Rozhodčí: Kukeně, Jeletz, Rittich. Vyloučení: 7:7, navíc Kuřítko (JIH) 5 minut a do konce. Využití: 2:2. Diváci: 693.

HC Dukla Jihlava: Kacetl (Sáblík) - Zadražil, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný, Schejbal, Podlipnik, Čáp, Štebih - Mikeš, Zeman, Čachotský - Melenovský, Seman, Důras - Prokš, Štěpánek, Březina - Anděl, Jícha, Kuřítko. Trenér Petr Vlk.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Punčochář, Chmelíř, Vráblík, Semrád, Růžička, Mucha, Suchánek, Parýzek - Kuchejda, Heřman, Boháč - Nouza, Straka, Švihálek - Vaniš, Přibyl, Marek - Ruda, Točík, Trummer. Trenér Petr Rosol.

Štítky hokej, HC Dukla Jihlava, ČEZ Motor České Budějovice, přípravné utkání, Madeta Motor České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, Martin Heřman, FK Dukla Praha, Daniel Boháč, Tomáš Nouza, SK Dynamo České Budějovice, Petr Šidlík, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoráci nestačili při ostré prověrce na Duklu Jihlava  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.