Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mountfield má nový domov, v Hradci se chystají na extraligu

Zatímco na jihu Čech občanské sdružení HC České Budějovice už několik týdnů jedná o zachování hokeje v krajské metropoli, Hradec Králové žije příchodem extraligy do města. Nový klub Mountfield HK postavený na základech jihočeského mančaftu se v úterý představil veřejnosti.

Mužstvo trenér Peter Draisaitl, který jako jediný z realizačního týmu HC Mountfield odešel na východ Čech, buduje především z hráčů budějckého kádru. Jeho další kolegové, jako například Radek Bělohlav, Roman Turek či Petr Sailer, nabídku jít pracovat do Hradce Králové odmítli.

Z Českých Budějovic byla naopak tento týden odvezena na východ Čech kostka nad led a systém brankového videorozhodčího.

Adaptace na nové prostředí čeká hlavně samotné hráče. Úterní tiskové konference se zúčastnil Budějčák Jiří Šimánek, který i nadále bude mít na dresu kapitánské céčko.

„Budeme si muset zvykat, s tím se nedá nic dělat. Čeká nás nové prostředí a zázemí, ale jinak nepředpokládám žádné velké změny,“ konstatoval jeden z nejzkušenějších hráčů extraligového mužstva. „Do začátku ligy je stále dostatek prostoru k tomu, abychom se stihli aklimatizovat. Pevně věřím, že se to na výkonech našeho mužstva nikterak neprojeví,“ dodal Šimánek pro klubový web.

Ostatní hokejisté Hradce, kteří přejdou s převodem prvoligové licence do jiného města, budou trenéry i nadále sledováni a v případě potřeby využiti. Tato skutečnost se týká i mladých hráčů klubu HC Mountfield - ti se stanou součástí týmu, jenž převezme prvoligovou licenci. Na základě svých výkonů si mohou říci o místo v extraligovém kádru.

Městem, které o možnost hrát první ligu stojí, jsou i Budějce, což potvrzují nedávná slova Zdeňka Blažka, předsedy HC České Budějovice. Královéhradečtí ale mají ještě jednoho zájemce - Kolín. „Klub má jasnou představu o tom, za jakých podmínek je ochoten převést licenci do jiného města. Rozhodnout by se mělo v nadcházejících dnech,“ stojí na webu Mountfieldu HK.

Název klubu charakterizuje oba vlastníky klubu, tedy jak společnost Mountfield a.s., tak samotné město Hradec Králové. Subjekt vznikl na základě dohody akciové společnosti, města Hradce Králové a vedení Královští lvi Hradec Králové.

Jedná se o novou akciovou společnost, kde je 50 % akcií vlastněno firmou Mountfield a.s. a zbylých 50 % pak Statutárním městem Hradec Králové. Předsedou představenstva se stal Miroslav Schön.

Nově odhalené logo je kombinací původních log akciové společnosti HC Mountfield a klubu Královští lvi Hradec Králové. Zahrnuje v sobě označení obou vlastníků a má vytvářet dynamický a dominantní dojem. „Nové logo je pěkné, líbí se mi. Je super, že je do něj zapracovaný symbol hradeckého hokeje,“ míní kapitán Jiří Šimánek.

Přestože bude klub disponovat znatelně nižším rozpočtem než v minulých extraligových sezonách, cílem je vyhnout se záchranářským soubojům. „Myslím, že v silách tohoto týmu bude zcela jistě minimálně předkolo play-off,“ věří Šimánek.

Řada hráčů stávajícího kádru musela řešit otázku ubytování, na tu již Jiří Šimánek zná odpověď. „Bydlení jsem vyřešil minulý týden. Kluci, se kterými jsem v kontaktu, už jej mají také sehnané,“ řekl ostřílený Jihočech, jenž bude žít v Hradci Králové s celou rodinou.

Foto: mountfieldhk.cz

Štítky hokej, Mountfield HK, Hradec Králové, představení klubu, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Česko, Jiří Šimánek, akcie, Mountfield, Roman Turek, Peter Draisaitl, Radek Bělohlav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Hájíček

To je jasný, všichni tu měli zázemí....kdo by chtěl najednou jít do takový prdele aještě s radostí....ach jo.

Čtvrtek, 18. července 2013, 09:09Odpovědět

Jirka Havel

Ty se divíš, že je smutnej? 15 let hrál tady a najednou se musí kvůli pár pitomcům stěhovat. Doufám, že tu aspoň vznikne prvoligový klub, když už ne extraliga. Pokud to zase Thoma nepotopí...

Čtvrtek, 18. července 2013, 09:01Odpovědět

Tomáš Hájíček

Zdá se mi to, nebo je Jirka na těch fotkách nějakej smutnej....a vyžraný prase Schön?Škoda slov...

Čtvrtek, 18. července 2013, 07:22Odpovědět

Mountfield má nový domov, v Hradci se chystají na extraligu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.