Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mountfield nestačil na hokejisty Zlína

Hosté ze Zlína potvrdili své tabulkové postavení a odvezli si z Českých Budějovic tři body a stále bojují o Prezidentský pohár. Domácí bez brankářské jedničky Jakube Kováře musí ještě v posledních dvou zápasech zabojovat, aby získali výhodu domácího prostředí v předkole.

První třetina příliš záživný hokej nenabídla. Diváci viděli jediný gól, který padl v 18. minutě v přesilové hře z hole zlínského kapitána Petra Čajánka. Pár sekund před první pauzou mohl za domácí srovnat Suja, ale jeho ránu zastavila tyč.

Na začátku druhé třetiny využili početní výhodu i Jihočeši, šťastným střelcem byl veterán František Ptáček. V polovině utkání ale Zlín opět vedl, Kubiš nahrával před branku Jakubu Šlahařovi a jeho střelu ještě lehce tečoval smolně Harant a ten tak překonal vlastního brankáře.

V čase 33:13 dostal českobudějovický Jank čtyřminutový trest, ale paradoxně udeřil Mountfield. Aleš Kotalík předložil přihrávku Rastislavu Dejovi, který uháněl sám na Sedláčka a nemilosrdně zakončil.

Nicméně hokejisté Zlína pokračovali v dlouhé přesilovce a potřetí v zápase šli do vedení. Po přihrávce Urbance se mezi Kantorovo betony prosadil Zdeněk Okál. Domácí tak i po čtyřiceti minutách ztráceli na hostující Berany jeden gól.

Ve třetí části si domácí mužstvo příliš možností ke skórování nevytvořilo a při závěrečné power play přidali Zlínští uklidňující čtvrtou trefu. Květoň ve svém pásmu ztratil kotouč, rozehrál na hůl Petra Holíka a ten rozhodl o osudu utkání.

HC Mountfield - PSG Zlín 2:4 (0:1 2:2 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Ptáček (Vydarený, Langhammer), 34. Dej (Kotalík, Vydarený) - 18. Čajánek (Veselý, Honejsek), 32. Šlahař (Kubiš, Kotvan), 37. Okál (Urbanec, Holík), 60. Holík. Rozhodčí: Polák, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4504.

HC Mountfield: Kantor - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank, Dietz - Suja, Mertl, Švihálek - Dej, Kotalík, Šimánek - Knotek, Langhammer, Květoň - Rousek, Červený, Luňák - Marek. Trenér Peter Draisaitl.

PSG Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Řezníček, Kotvan - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Kubiš, Holík, Čech - Okál, Šlahař, Ondráček. Trenér Rostislav Vlach.

Štítky HC Mountfield, hokej, HC PSG Zlín, tipsport extraliga, 50.kolo, FC Fastav Zlín, Mountfield Hradec Králové, SK Dynamo České Budějovice, Jakub Kovář, Petr Holík, Petr Čajánek, Aleš Kotalík, Zdeněk Okál, PSG Zlín, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield nestačil na hokejisty Zlína  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.