Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mountfield porazil Kladno, ale play off začne v Liberci

Budějčtí sportovní fanoušci si v neděli skutečně přišli na své. Nedlouho po skončení prvoligového fotbalového zápasu Dynama se na vlastní půdě představili také hokejisté Mountfieldu. Ti hostili v posledním kole základní části Tipsport extraligy Jágrovy Rytíře z Kladna. Přestože se nakonec domácím po hluchých dvou třetinách podařilo vyhrát, ve vyřazovacích bojích sehrají první zápasy venku. V tabulce totiž skončili za Libercem na pátém místě.

Stejně jako jejich kolegové v kopačkách začali tvrdí hoši s hokejkami v rukou aktivně. Hned ve 2. minutě vypálil od modré čáry Květoň a jeho střela zazvonila o tyčku. Někteří diváci už zvedali ruce, ale při dalším přerušení hry videorozhodčí potvrdil, že se puk odrazil od břevna do tyčky a ven. V dalších minutách byl Motor o něco aktivnější než jeho soupeř, přesto toho na ledě moc zajímavého k vidění nebylo.

Dobré příležitosti měli po necelé polovině první dvacetiminutovky Mertl s Gulašem, stejně jako propagační střely kladenských hráčů ale ani jejich pokusy svoje uplatnění nenašly. Největší šanci skórovat měl hostující Hluchý, přihrávku od Kafky ale tváří v tvář Kovářovi nezužitkoval. Obrazu hry odpovídalo i skóre, které zůstalo po první periodě bezbrankové.

Prostřední třetina už byla o něco atraktivnější, gólové hody ani skvělý hokej však rozhodně nepřinesla. Ve 23. minutě nabídli domácí dobrou šanci Růžičkovi, naštěstí pro ně ale kladenský útočník neuspěl. Na druhé straně si okamžiky slávy nevychutnali ani Pšurný s Mertlem, které budějcký odchovanec hájící branku Rytířů Jan Chábera vychytal.

Úvodní branka padla čtyřiadvacet vteřin po začátku druhé poloviny zápasu. Obránce Mountfieldu Novák fauloval unikajícího Marka Hovorku, rozhodčí nařídil trestné střílení a stejný hráč při něm kotouč protlačil mezi Kovářovou lapačkou a betonem – 0:1. Po gólu byli domácí hráči jako polití studenou vodou a ze své dosavadní aktivity notně polevili. Výrazně vědět o sobě dal jen mladíček Burian, skóre ale zůstalo před pauzou nezměněné.

Asi nejzajímavější momenty byly k vidění v poslední části hry. Především pak pro domácí hokejisty byla třetí třetina povedená, jelikož se jim podařilo nepříznivý stav otočit a vyválčit po devítizápasovém půstu konečně všechny tři body naráz. Vyrovnávací branku vsítil ve 45. minutě Pavel Kašpařík, jenž před Cháberou tečoval Ptáčkovo nahození od modré.

Druhá a zároveň rozhodující branka padla v čase 47:25, když navrátilec do domácí sestavy Vydarený rozjel zpoza vlastní brány nový útok, nahrál Lukáši Květoňovi a ten se trefil do horní části kladenské branky – 2:1. Když svoji možnost neproměnil Langhammer a na opačné straně kluziště ani Bicek, zazněla v Budvar aréně poslední siréna základní části sezony 2011/2012.

HC Mountfield skončil v letošním ročníku na pátém místě se ziskem 83 bodů, což je o jeden bod méně než čtvrtý Liberec. A právě mančaft vedený kapitánem, reprezentačním útočníkem a vítězem tabulky kanadského bodování základní části Petrem Nedvědem bude soupeřem Jihočechů ve čtvrtfinálových bojích. První dva zápasy se hrají pod Ještědem ve čtvrtek 8. a v pátek 9. března, před vlastními fanoušky se Motor představí následující pondělí a úterý.

„To bude maso!“ zní klubové heslo pro play off. Nejen Budějcká Drbna je proto zvědava, jak se českobudějovickým hokejistům ve vyřazovacích bojích povede. Vzhledem k současné nepříliš dobré formě a neustálému střeleckému trápení to budou mít svěřenci kouče Františka Výborného proti Bílým Tygrům nesmírně těžké...

HC Mountfield – Rytíři Kladno 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 45. Kašpařík (Ptáček), 48. Květoň (Vydarený, Novák) – 31. Hovorka (TS). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 4738.

HC Mountfield: Kovář – Ptáček, Novák, Kranjc, Kolarz, Vydarený, Němeček, Mikuš – Šimánek, Kašpařík, Martynek – Horna, Langhammer, Květoň – Gulaš, Mertl, Pšurný – Červený, Kuchejda, Burian. Trenér František Výborný.

Rytíři Kladno: Chábera – Kameš, Drtina, Lepine, Piskáček, Pavlů, Růžička – Kalla, Patera, Kuchler – Hovorka, Dragoun, Bicek – Látal, Lukáč, Bílek – Valský, Knotek, Kafka. Trenér Zdeněk Vojta.

Zdroj konečné tabulky: www.hokej.cz

Štítky Mountfield Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, SK Kladno, hokejista, Extraliga ledního hokeje, HC Dynamo Pardubice, Jaromír Jágr, Madeta Motor České Budějovice, Pavel Kašpařík, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield porazil Kladno, ale play off začne v Liberci  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.