Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na hokejové střelnici lépe mířila Sparta Praha

Ve třetím přípravném utkání na novou sezonu 2014/2015 vyzvali hokejisté budějckého Motoru dalšího extraligového soupeře. HC Sparta Praha, úřadující nejúspěšnější celek základní části nejvyšší tuzemské soutěže, okořenil závěr svého jihočeského soustředění výhrou 7:4.

Přípravný duel rozehrála obě mužstva ve velmi slušném tempu. Ačkoliv příliš hokejové krásy k vidění nebylo, hra se přelévala z jedné strany na druhou. V úvodních minutách měli mírně navrch sparťané, později už Jihočeši srovnali krok a nakonec byli lepším týmem zejména díky vedoucí brance. Jiří Bárta měl v úmyslu jen přihrát lépe postavenému spoluhráči, jenže Hrbas nešťastně srazil puk za záda svého gólmana Novotného - 1:0.

Druhá třetina se Budějčákům nepovedla. Přestože ve 26. minutě šli díky trefě Romana Vráblíka od modré do slibného dvoubrankového náskoku, Sparta Praha po půlhodině hry přeřadila na druhý rychlostní stupeň a díky fatálním chybám domácího celku stav utkání otočila na 2:4.

Brankostroj Pražanů rozpohyboval ve 32. minutě Lukáš Cingel. Stejný hráč se před sirénou trefil ještě dvakrát v rychlém sledu za sebou (v časech 38:42 a 39:56) a během pouhých osmi minut tak zkompletoval hattrick. Mezi jeho branky se vklínil svým gólovým příspěvkem pouze Zdeněk Bahenský, který ve 36. minutě dokonal obrat a poslal hokejisty z hlavního města do vedení 3:2.

Kromě pěti vstřelených branek v prostřední části hry viděli diváci i tvrdou bitku mezi Danielem Boháčem a Dominikem Volkem. Oba si pak šli odpočinout za ‚katr‘, hostující útočník navíc s krvavým šrámem v obličeji. Ze vzájemného pěstního souboje byli tak rozrušeni, že si každý z nich šel sednout na trestnou lavici svého soupeře...

Do závěrečné třetiny vstoupili motoráci nebojácně, jenže Sparta ve 45. minutě Jihočechem Danielem Schwambergerem zvýšila na 5:2. Hrozivý výsledek se však domácím hokejistům podařilo nedlouho před koncem zkorigovat na daleko příznivější skóre, když se pět minut před koncem prosadil dnes večer už podruhé Roman Vráblík a krátce na to přidal čtvrtou branku Motoru Marek Vaniš.

Pražany bohužel nejtěsnější možný výsledek nabudil a během necelé minuty vrátili svému mužstvu tříbrankový náskok. Čtvrtou přesnou trefu tohoto utkání si připsal Lukáš Cingel a ve střelecké listině se objevilo i jméno Zacka Torquata. České Budějovice tak prohrály se Spartou 4:7 a inkasovaly během pouhých dvou dnů celkem čtrnáct branek.

Po skončení základní hrací doby ještě přišly na řadu předem domluvené nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí a vyhráli je v poměru 3:2. Novotného pokořili Švihálek, Bárta a Straka, Kůdela inkasovali z holí ostrostřelce Cingela a Torquata.

„V první půlce zápasu jsme hráli dobře, ale po prvním gólu jsme se sesypali. Věřil jsem, že zůstaneme ve hře, potom však přišly dva rychlé slepené góly a bylo po zápase. Sparta je kvalitní mužstvo, podle mého názoru nejlepší v republice. Sice hrála v jiné sestavě, její hráči ale nemůžou být žádní nazdárkové. Přesto si myslím, že sedm inkasovaných gólů je hodně. Musíme na obraně zapracovat, zatím nám nefunguje. A únava po zápase na Kladně? Samozřejmě musela být znát, hráli jsme prakticky ve stejné sestavě jako včera. Na to se ale nemůžeme vymlouvat. Musím pochválit diváky, byli fantastičtí, a přestože šlo jen o přípravu, fandili v neskutečném počtu. Hlavně, aby jim to vydrželo!“ komentoval nevydařené utkání trenér ČEZ Motoru České Budějovice Petr Rosol.

Příští týden v úterý od 17.30 hodin vyzvou Jihočeši na svém ledě v dalším přípravném duelu Rytíře Kladno, kterým v úterním souboji na jejich ledě podlehli 2:7.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 4:7 (1:0, 1:4, 2:3)

Branky a nahrávky: 14. Bárta (Marek), 26. Vráblík (Vaniš, Mucha), 56. Vráblík (Pajič, Boháč), 58. Vaniš (Bárta) - 32. Cingel (Polášek, Hrbas), 36. Cingel (Ďaloga), 39. Bahenský (Chlapík, Volek), 40. Cingel (Sabolič, Torquato), 45. Schwamberger, 58. Cingel (Torquato), 58. Torquato. Rozhodčí: Pešina, Pražák - Jindra, Kostka. Vyloučení: 9:8, navíc Boháč (CEB) a Volek (SPA) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2965.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Gába) - Punčochář, Parýzek, D. Růžička, Chmelíř, Vráblík, Mucha, Bajaník, Semrád - Kuchejda, Pajič, Boháč - Nouza, J. Straka, M. Heřman - Marek, Přibyl, Pašek - Vaniš, Bárta, Švihálek. Trenér Petr Rosol.

HC Sparta Praha: Novotný (Lukáš) - Ďaloga, Piskáček, Polášek, Hrbas, Švrček, Zadražil - Cingel, Torquato, Sabolič, Volek, Bahenský, Chlapík, Dvořáček, Schwamberger, Procházka. Trenér Josef Jandač.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Sparta Praha, přípravné utkání, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Cingeľ, hokejista, Jiří Bárta, Roman Vráblík, Daniel Boháč, Dominik Volek, Zdeněk Bahenský, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hokejové střelnici lépe mířila Sparta Praha  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.