Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na porážku mosteckého outsidera se Motor nadřel

Těžké utkání odehrál ČEZ Motor České Budějovice hned zpočátku druhé fáze sezony proti Mostu. Duel play-out dlouho vedli hosté ze severu Čech, až ve druhé třetině Jihočeši zabrali a dokázali s hosty srovnat krok. O vítězi se rozhodlo na konci prodloužení, když se prosadil Platil.

Na úvodní dvacetiminutovku určitě domácí hokejisté nebudou rádi vzpomínat. Motor dal hodně rychle zapomenout na velmi dobré výkony z poslední doby a dvěma inkasovanými brankami zklamal nejednoho natěšeného diváka, který v sobotu zavítal do ochozů Budvar Arény na první duel play-out.

Nejhorší tým prvoligové tabulky, který před zápasem ztrácel na Budějčáky rovných dvacet bodů, šel do vedení v 11. minutě, když Kamil Charousek nahodil puk na branku a smolná teč od Kuchejdy kotouč usměrnila za záda překvapeného gólmana Kůdely.

A za necelé dvě a půl minuty inkasovali Jihočeši podruhé. V oslabení rozhodčí signalizoval další trest pro České Budějovice, hosté však sehráli před brankovištěm skvělou kombinaci, na jejímž konci byl Bohumil Slavíček, který nedal Kůdelovi šanci - 0:2.

Motoru se podařilo ještě do sirény vstřelit kontaktní gól. Necelou minutu poté, co kotel volal na adresu domácích hráčů heslo ‚Budíček!‘, udeřilo na opačné straně kluziště. Kotalík přihrál zpoza branky volnému Danielu Boháčovi a ten skvěle mířeným projektilem Horáka prostřelil.

Svou slabší chvilku, která ho stála místo v brance, si vybral na začátku druhé třetiny domácí gólman Hynek Kůdela. Střela švihem od Pavla Písaříka mu prošla mezi betony a Most vedl na budějckém ledě překvapivě 1:3. Do branky se tak ve 21. minutě postavil Dominik Halmoši.

Mostečtí svou aktivitou dělali domácímu celku velké problémy a svěřenci kouče Rosola nedokázali dlouhou dobu na jejich hru najít recept. Až ve 37. minutě se Motor pustil do rychlého protiútoku tři na jednoho, Rob přihrál Romanu Vráblíkovi a ten snížil na 2:3.

Do přestávky udeřilo ještě jednou a Budějce konečně s ligovým outsiderem srovnaly krok. Vyrovnávací branku střelou do horního růžku Horákovy svatyně vsítila během přesilové hry mladá puška v motoráckém dresu Luboš Rob. Před závěrečnou periodou tak byl výsledek otevřený.

Třetí třetina se nesla ve znamení dobývání mostecké branky, hosté především vyráželi do nebezpečných protiútoků. Jejich největší šanci měl ve 48. minutě Slavíček, který využil zaváhání Nováka a šel na Halmošiho úplně sám. Muž v masce však svůj tým podržel.

Motor hrál ve druhé polovině poslední dvacetiminutovky hned několik přesilových her, ani jednu z nich ale nevyužil. Přitom Pajič, Kotalík a Ferebauer měli více než stoprocentní možnosti skórovat. Bídná koncovka Jihočechů tak dovedla sobotní mač do prodloužení.

Po obrovské šanci Nedrdy v 65. minutě, kdy znovu skvěle zasáhl Halmoši, se hra přelila na druhou stranu kluziště, před Horákem se objevil volný obránce Jan Platil a nadvakrát dorazil puk za jeho záda. Motor tak urval bonusový bod za těsnou výhru 4:3 a bodoval podesáté v řadě za sebou.

„Pod dojmem, že jsme v posledních zápasech bodovali, byl náš vstup do dnešního utkání doslova strašný. Za prvních deset minut jsme měli snad jednu střelu, a to ještě z úhlu. Soupeř vedl zaslouženě. Pár zajímavých momentů jsme měli až ve druhé polovině prostřední dvacetiminutovky a v části třetí třetiny. Je otázka, jestli jsme si vůbec zasloužili vyhrát. Po ohromných chybách nás podržel gólman. Nechci říct, že jsme soupeře podcenili, v této sezoně jsme s ním už dvakrát padli. Hrajeme s Mostem vyrovnané zápasy,“ komentoval duel Radek Bělohlav, asistent domácího trenéra.

„Za poslední dobu jsme podali náš nejlepší výkon. Vypadá to, že když si hráči začnou plnit své povinnosti a budou je dodržovat, tak by naše výkony mohly jít nahoru. Za stavu 1:3 jsme si utkání zkomplikovali desetiminutovkou ve druhé a pětiminutovkou ve třetí třetině,“ řekl mostecký kouč Radek Mrázek.

Další zápas play-out hrají Jihočeši znovu doma, a to ve středu 26. února od 17.30 hodin proti Ústí nad Labem.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Most 4:3p (1:2, 2:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Boháč (Kotalík), 37. Vráblík (Rob, Skuhravý), 40. Rob (Pšurný, Skuhravý), 65. Platil (Růžička, Pšurný) - 11. Charousek, 13. Slavíček (Tauš, Hora), 21. Písařík (Smolka, Bojer). Rozhodčí: Talpa - Svoboda, Špůr. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 3109.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (21. Halmoši) - Novák, Růžička, Kasík, Vráblík, Platil, Chmelíř, Kotaška, Prokop - Kotalík, Pajič, Boháč - Skuhravý, Rob, Pšurný - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Vaniš, Přibyl, Ferebauer. Trenér Petr Rosol.

HC Most: Horák (Hanuljak) - Pavelka, Charousek, Hora, Čížek, Šimon, Tůma - Bojer, Smolka, Písařík - Nedrda, Slavíček, Tauš - Zavřel, Sedláček, Kafan - Palaščák, Homer. Trenér Radek Mrázek.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 ve skupině o konečné umístění na 9. až 14. místě: 9. ČEZ Motor (67 bodů), 10. Ústí nad Labem (65), 11. Šumperk (65), 12. Kadaň (64), 13. Beroun (59), 14. Most (36).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Most, 1. liga, play-out, Madeta Motor České Budějovice, Jan Platil, Most, Česko, Luboš Rob, Bohumil Slavíček, Dominik Halmoši, Pavel Písařík, Daniel Boháč, HC Slovan Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na porážku mosteckého outsidera se Motor nadřel  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.