Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Návrat Aleše Kotalíka do Motoru je na spadnutí!

Nedělní extraligové utkání mezi českobudějovickým Mountfieldem a Spartou Praha v Budvar aréně osobně sledoval hráč Buffala Sabres Aleš Kotalík. Dvaatřicetiletý útočník se na jihu Čech neobjevil náhodou.

Poté, co jej klub hrající kanadskoamerickou NHL dal do takzvaného waiver listu, tedy na listinu nechráněných hráčů, se Kotalík vrátil zpátky domů, protože na farmě Buffala v Rochesteru prý hrát nechce. Budějcké Drbně se podařilo v průběhu utkání zjistit, že o jeho služby usiluje právě českobudějovický Mountfield.

„Zatím se to řeší, ještě není nic hotové,“řekl Budějcké Drbně exkluzivně během zápasu Motoru se Spartou Aleš Kotalík. To, že jednání klubů skutečně probíhají, potvrdil ihned po skončení extraligového duelu trenér domácích František Výborný: „Aleš na mě v kabině čeká. V žádném případě ale nechci předbíhat, dokud to nemáme na papíře, nic není jisté. Každopádně bychom ho v mužstvu přivítali. Je to silný hráč, který umí dávat góly. Určitě by nám pomohl,“ řekl zkušený kouč.

Agentuře Mediafax se k této záležitosti vyjádřil manažer HC Mountfield Josef Zajíc: „Záleží na jednání mezi Alešovým agentem a vedením Buffala, zda bude akceptovat farmu v Evropě. Jestliže se dohodnou a budou plnit Alešův kontrakt s tím, že ulehčí svému platovému stropu, tak ta varianta skutečně existuje,“řekl v neděli Mediafaxu Josef Zajíc. Zároveň ale dodal, že klub určitě není schopen ostřílenému forvardovi nabídnou stejné podmínky jako celek z NHL. „Na to určitě nemáme, nemohl by si to dovolit ani žádný jiný český klub. Pokud k nám přijde, platit ho musí dál Američani,“ ujistil Zajíc s tím, že vyvíjí velké úsilí, aby útočníka bronzového týmu z olympijských her 2006 v Turíně skutečně přivedl.

Štítky Aleš Kotalík, Madeta Motor České Budějovice, Buffalo Sabres, Mountfield Hradec Králové, HC Sparta Praha, Budvar aréna, Česko, National Hockey League, Josef Zajíc, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrat Aleše Kotalíka do Motoru je na spadnutí!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.