Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejhorší výkon sezony stačil Mountfieldu k vítězství

Sérii domácích zápasů zakončili hráči HC Mountfield dalším, v této sezoně již třetím, vítězstvím nad Mladou Boleslaví. Kvalita jejich výkonu proti papírově nejhoršímu mančaftu extraligy však zdaleka neodpovídala tomu, že Motor figuruje v průběžné tabulce na třetím místě. Páteční triumf museli Jihočeši doslova vydřít, navíc měli notnou dávku štěstí a hlavně Jakuba Kováře v brance.

Hned ve 2. minutě mohli skórovat hosté z přečíslení dva na jednoho, nahrávku Stielera však Tomas nezužitkoval. Úder kolenem do hlavy od vlastního spoluhráče utrpěl při dohrávání této akce gólman Kovář, který pak zůstal nějakou dobu ležet na ledě. Na konci 5. minuty měli Mladoboleslavští další šanci. Do střelecké listiny se mohl zapsat Stieler, jemuž přesně na hokejku přihrál budějcký obránce Novák (mimochodem bratr nového trenéra Bruslařů Petra Nováka), Kovář si ale s jeho střelou poradil. Zajímavý moment, kterého si možná každý z přítomných diváků nevšiml, přišel ve 12. minutě. Kapitán Mountfieldu Ptáček přivezl gólmanovi Kovářovi ze střídačky tabletku nějakého léku, nejspíš na bolest. Po nárazu z úvodu duelu mu jistě nebylo dvakrát nejlépe…

Největší příležitost dát gól měli domácí až po čtvrthodině hry díky nájezdu Květoně s Gulašem proti jedinému obránci při hře čtyři na čtyři. Zakončení zbylo na druhého jmenovaného, s jeho střelou si však Hübl poradil. Takřka vzápětí šli domácí kvůli vyloučení Šimánka do třech a málem byli potrestáni Balaštíkem, jenž trefil tyčku. Poté, co domácí přežili další tlak Bruslařů, se bezezbytku potvrdilo staré otřepané pravidlo nedáš – dostaneš. V čase 18:15 otevřel skóre důrazný Milan Gulaš, jenž projel až před Hübla a zblízka boleslavského strážce branky prostřelil.

Také ve druhé třetině měli více ze hry hosté, o čemž svědčil poměr zákroků brankářů. Oproti Hüblovým šesti se musel Kovář ohánět celkem dvacetkrát! Půjdeme ale postupně. Po šancích Tomase a Cetkovského, navazujících v rychlém sledu za sebou, přišlo ve 26. minutě vyrovnání, které si ostatně slušně hrající hosté právem zasloužili. Ránu kanadského obránce Haye v přesilovce sice budějcký gólman vyrazil, ale dojíždějící Roman Tomas jej už překonal – 1:1.

Hostující mužstvo mohlo zanedlouho litovat vyloučení Stielera, jelikož Mountfield se opět dostal do vedení. Bomba nedávného jubilanta Františka Ptáčka od modré čáry se odrazila od Hüblovy výstroje přímo do sítě a stav zápasu se změnil na 2:1. Po polovině duelu byly na obou stranách k vidění dobré příležitosti ke vstřelení dalších gólů, hostující celek byl i nadále tím nebezpečnějším. Několik tutovek zlikvidoval Kovář nešťastnému Bahenskému, před brankou Bruslařů zase hrozil v oslabení Gulaš, bohužel ale přestřelil. Když se neuplatnila ani střela Martynka a nejlepší střelec Jihočechů Květoň netrefil sám před brankou prudký letící puk, v Budvar aréně zazněla siréna.

O přestávce asi otřásla kabinou domácích velká bouřka, jelikož výkon hráčů Motoru byl na začátku třetí části hry mnohem zodpovědnější a hosté se už tak často netlačili do zakončení. Útočná činnost se ale bohužel příliš nedařila ani svěřencům trenéra Výborného, a tak stav zůstal nezměněný až do 53. minuty. Jak se později ukázalo, rozhodující trefu zápasu si připsal na své konto nejproduktivnější hráč Mountfieldu Pavel Kašpařík, kterého hned po buly vybídl ke skórování Martynek. Střela do horní části branky byla pro budějcké fanoušky jedním z mála radostných momentů nepříliš vydařeného mače – 3:1. Nedlouho poté mohl výsledek potvrdit Kotalík, jeho projektil ale mířil nad horní tyčku.

To by nebyl Motor, aby nepřipustil v závěru utkání nějaké drama. Dvě a půl minuty před koncem se odporoučel na trestnou lavici faulující Vydarený a dal hostům možnost zkusit hru bez brankáře proti čtyřem Jihočechům. A jak se stalo na ledě Budvar arény takřka už tradicí, soupeři se podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Veliký závar před Kovářem skončil gólem kapitána Jaroslava Balaštíka, který puk díky svému důrazu dotlačil až do branky. Naštěstí to byla poslední akce, kterou hokejisté z města automobilů v Budějcích v roce 2011 předvedli, a tak zápas nakonec skončil vydřenou výhrou domácích.

Zajímá vás, co řekli po zápase nejlepší hráči obou celků Jakub Kovář a Roman Tomas? Sledujte Budějckou Drbnu i v dalších dnech!

HC Mountfield – BK Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Gulaš (Kotalík), 28. Ptáček (Kotalík, Gulaš), 53. Kašpařík (Martynek) – 26. Tomas (Hay, Balaštík), 59. Balaštík (Mikulík). Rozhodčí: Homola, Jeřábek – Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Diváci: 3556.

HC Mountfield: Kovář – Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš – Martynek, Kašpařík, Šimánek - Červený, Kotalík, Gulaš – Květoň, Langhammer, Podlešák – Kuchejda, Mertl, Pšurný. Trenér František Výborný.

BK Mladá Boleslav: Hübl – Hay, Chaloupka, Drábek, Beňovič, Rýgl, Koma, Mozík, Baldwin – Bahenský, Hrdel, Mikulík – Balaštík, Cetkovský, Tomas – Jiránek, Stieler, Demel – Goertzen, Vrbata, Lenc. Trenér Petr Novák.

Štítky Mountfield Hradec Králové, Jakub Kovář, Madeta Motor České Budějovice, Roman Tomas, Milan Gulaš, FK Mladá Boleslav, Petr Novák, František Ptáček, Jaroslav Balaštík, Pavel Kašpařík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejhorší výkon sezony stačil Mountfieldu k vítězství  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.