Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Nováčkem v Motoru je ruský hokejista Valerij Kňazev

Posilování týmu Motoru pokračuje, už do zápasu s Mladou Boleslaví může poprvé v historii klubu zasáhnout ruský hokejista - Valerij Kňazev. Ten vyrostl v mládežnických mužstvech Sparty, na skok si vyzkoušel i zámořský hokej a poslední dva roky působil střídavě v KHL a mládežnické MHL.

Jednadvacetiletý Valerij Kňazev není ani přes ruské občanství v českém prostředí žádným cizincem. Vyrostl v Praze, jmenovitě v mládeži Sparty, kde patřil mezi nejproduktivnější hráče. Krátce si pak vyzkoušel i angažmá v zámořské Ontario Hockey League.

V roce 2011 si ho v draftu KHL vybral tým HC Sibir Novosibirsk, a tak se Kňazev po dlouhé době vypravil do své rodné vlasti. Ve dvou sezonách zasáhnul celkem do 33 zápasů, většinu obou ročníků ale působil v mládežnické obdobě Kontinentální hokejové ligy zvané MHL.

Po krátké anabázi v ruské Vyšší hokejové lize teď zkusí oživit útočné řady Motoru. Na ledě se objeví s číslem 32 na dresu.

Tisková zpráva
Foto: HC Sparta Praha

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, změna v kádru, posila, Valerij Kňazev, Madeta Motor České Budějovice, HC Sparta Praha, Kontinentální hokejová liga, BK Mladá Boleslav, hokejista, Ontario Hockey League, HK Sibir Novosibirsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nováčkem v Motoru je ruský hokejista Valerij Kňazev  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.