Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nový tým KHL dnes sehraje u Pouzara přátelák s Plzní

Na týdenní soustředění přiletěl v neděli do Budějc zbrusu nový tým ruské Kontinentální hokejové ligy. HC Admiral Vladivostok se připravuje na nadcházející sezonu v Hokejovém Centru Pouzar. Velkým tahákem pro diváky bude dnes od 17 hodin zápas proti úřadujícímu mistrovi extraligy z Plzně.

Výprava z východní Asie absolvovala do České republiky dlouhý let, vždyť Vladivostok najdete na mapě mezi Čínou, Severní Korejí a Japonskem. Nováčci KHL dorazili pod vedením sportovního manažera Alexandra Frolova a finského kouče Hannu Jortikky, jenž dřív působil v Chabarovsku.

„Rusové měli zájem uspořádat soustředění u nás na základě doporučení od svého agenta, který se o ně stará. Chtěli být někde v Čechách, protože pak jedou do Finska,“ vysvětluje Jaroslav Pouzar, majitel hokejové arény, kde našel Admiral azyl.

Historicky první zápas tohoto nového klubu z přímořského města se odehraje u Pouzara dnes od 17 hodin, když sem přijede velmi atraktivní rival - mistr Tipsport extraligy 2012/2013 HC Škoda Plzeň.

„Když jsem pro Vladivostok sháněl soupeře, oslovil jsem Mountfield, když ještě byl v Budějovicích. Ten ale nabídku sehrát s ruským mančaftem přátelský zápas odmítl, protože kvůli účasti v European Trophy neměl ve svém programu volno. Kontaktoval jsem tedy Martina Straku z Plzně a ten mou nabídku okamžitě přijal,“ dodává Pouzar.

Kromě dnešního zápasu se diváci můžou přijít podívat i na některý z tréninků. Dopoledne je Vladivostok na ledě od 10 hodin, večer hokejisté obouvají brusle v 18 hodin. „Tréninky trvající vždy hodinu a čtvrt je možné sledovat zdarma z pohodlí restaurace Stanley´s,“ připomíná Jan Mojžíš z Hokejového Centra Pouzar.

Další zápas sehrají hosté z největšího státu světa v pátek od čtvrt na sedm večer v Brně proti Kometě. Jejich soustředění v Budějcích skončí o den později, neděli mají vyhrazenou pro odpočinek.

Štítky hokej, HC Admiral Vladivostok, Rusko, KHL, soustředění, nový tým, HC Škoda Plzeň, přátelské utkání, Jaroslav Pouzar, Kontinentální hokejová liga, Admiral Vladivostok, České Budějovice, Česko, HC Kometa Brno, Amur Chabarovsk, Japonsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový tým KHL dnes sehraje u Pouzara přátelák s Plzní  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.