Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Piráti sestřelili budějckou loď z vítězné vlny

Zpackaná závěrečná dvacetiminutovka v utkání 24. kola hokejové první ligy na ledě Chomutova ukončila čtyřzápasovou vítěznou sérii českobudějovického Motoru. V poslední třetině inkasovali Jihočeši pět branek a prohráli s favoritem soutěže a loňským účastníkem extraligy vysoko 3:8.

Přitom hosté šli brzy do vedení, když se Radek Prokeš ve druhé minutě zmocnil na modré čáře puku, zavezl ho na hranu levého kruhu a střelu procedil mezi betony brankáře Strmeně, jenž v průběhu sezony obléká především dres chomutovské farmy z Kadaně.

Piráti ale dokázali rychle zareagovat. Na konci 6. minuty Kůdela vyrazil přesilovkovou střelu od modré jen ke Štěpánu Hřebejkovi a ten budějckého gólmana nadvakrát překonal - 1:1. Ještě před pauzou si dal domácí Skinner málem vlastní gól, na druhé straně Dušek orazítkoval tyčku.

Ve 24. minutě uhájil Kůdela vyrovnaný stav poté, co vychytal trestné střílení Hovorky. Zanedlouho už ale nestihl zareagovat na puk odražený od brusle Antonína Duška, jenž byl po střele Davida Květoně ve správný čas na správném místě. Chomutovští tak přetavili svou převahu ve vedení 2:1.

Jakmile se zápas přehoupl do druhé poloviny, začínalo se od nuly. Rok Pajič dostal v početní výhodě hodně místa, v klidu vystřelil a kotouč skončil za zády domácího brankáře, který toho nejspíš moc neviděl. Lépe na tom nebyl ani Kůdela, jenž inkasoval potřetí v čase 35:51 z hole Davida Květoně.

Na poslední třetinu musí hráči Motoru co nejrychleji zapomenout. Omluvou jim nemůže být ani branka nejproduktivnějšího hráče druhé nejvyšší tuzemské soutěže Josefa Straky, který na začátku 51. minuty potrestal chybující domácí obranu. Budějcký kapitán totiž snižoval už za velmi nelichotivého stavu 2:6.

Ještě předtím totiž mířil v přesilovce přesně chomutovský kanonýr Marek Hovorka, ve 46. minutě Nikola Gajovský přidal pátou branku poté, co domácí umně rozebrali jihočeskou obranu, a třetí ranou pod horní tyčku se prezentoval David Kämpf. Během čtyř a půl minuty bylo rozhodnuto.

Po zmiňovaném snížení Strakou to ale zase byli Severočeši, kteří na ledě jasně dominovali. Kaše trefil tyč, Antonín Dušek po samostatném úniku v oslabení už rozvlnil síť - 7:3.

Pak byl sice v dobré šanci Boháč, jenž netrefil odkrytou klec, na druhé straně ale zahrozil Gajovský. Osmou ledovou sprchu přichytal Budějčákům minutu a čtvrt před sirénou v další přesilové hře Pirátů Jaroslav Koma.

Venkovní štace Motoru bude pokračovat tuto sobotu v Prostějově, o dva dny později míří Jihočeši na ČEZ stadion do Kladna.

Piráti Chomutov - ČEZ Motor České Budějovice 8:3 (1:1, 2:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 6. Hřebejk (Hovorka), 27. Dušek (D. Květoň), 36. D. Květoň (Drtina), 44. Hovorka (Skinner, Rutta), 46. Gajovský (Skinner, Květoň), 49. Kämpf (O. Kaše), 54. Dušek, 59. Koma (L. Květoň) - 2. Prokeš, 31. Pajič (Kuchejda), 51. Straka (Nouza). Rozhodčí: Škrobák - Reich, Špringl. Vyloučení: 9:9, navíc Švihálek (CEB) 10 minut. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3007.

Piráti Chomutov: Strmeň - Skinner, Rutta, Drtina, Koma, Mrázek, Rýgl, Tejnor, Šulák - Hřebejk, Gajovský, Hovorka - Dušek, Sikora, D. Květoň - Šagát, Račuk, McGregor - L. Květoň, Kämpf, O. Kaše. Trenér Břetislav Kopřiva.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela - Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Chmelíř, Semrád, Růžička, Kříž - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Prokeš - Švec, Trummer, Boháč. Trenér Petr Rosol.

Štítky hokej, Piráti Chomutov, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 24. kolo, Madeta Motor České Budějovice, David Květoň, Antonín Dušek, Marek Hovorka, Josef Straka, Nikola Gajovský, Štěpán Hřebejk, David Kämpf, Jaroslav Koma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piráti sestřelili budějckou loď z vítězné vlny  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.