Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po fotbalistech podlehli Plzni i hokejisté

Sužován čtyřmi dlouhodobými zraněními nastoupil ČEZ Motor ve čtvrtek k další přípravě na novou sezonu. Na svůj led si pozval dalšího kvalitního soupeře, předloňského mistra a třetí nejlepší celek základní části minulého ročníku Tipsport extraligy - mužstvo HC Škoda Plzeň.

Během první třetiny viděli diváci vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. Tu největší měl ve 14. minutě Pletka, který se ocitl sám před Kůdelou, využít ji však nedokázal. Skvělou možnost vstřelit úvodní branku dostal Motor na konci úvodní části hry, kdy rozhodčí poslal Plzeň do třech. Početní výhodu, rozdělenou přestávkou, ale Motor sehrál špatně.

Za svou neproduktivitu byli domácí hokejisté potrestáni v čase 24:31 během svého vlastního oslabení, které po sedmadvaceti sekundách ukončil Jakub Jeřábek gólem na 0:1. Extraligový soupeř nedával Jihočechům moc prostoru a ve 34. minutě mu opět v přesilovce vzal naději na vyrovnání. Střelcem druhé branky indiánů byl Vojtěch Mozík.

Vyloučení ubírala budějckému celku síly, a tak se ve zbytku prostřední části hry již na nic nezmohl. Naopak indiáni měli energie na rozdávání a ve 44. minutě po souhře Simona s Václavem Pletkou při hře čtyři na čtyři bývalý hráč Českých Budějovic střelou z první rozvlnil síťku za Kůdelou již potřetí.

Jednu z devíti přesilových her nakonec dokázal Motor zužitkovat, když slabou ránu Chmelíře od modré čáry tečoval David Kuchejda těsně před Mensatorem tak šikovně, až kotouč skončil za jeho zády - 1:3. Plzeňský Američan Nicholas Johnson však své vyloučení krátce po svém návratu na led odčinil a v pádu dokázal zvýšit na konečných 4:1 pro Škodovku.

Po skončení základní hrací doby bylo v plánu ještě pět samostatných nájezdů na každé straně. Jelikož za domácí se trefil pouze Rob a z plzeňských hráčů skórovali dva Dominikové Simon a Kubalík, Plzeň opanovala i tuto dovednostní disciplínu.

Už příští týden v úterý začíná pátý ročník Regionálního poháru a Motor ho rozehraje na ledě Třebíče. O dva dny později, tedy ve čtvrtek 21. srpna od 17.30 hodin, bude hrát doma s Havlíčkovým Brodem.

„Plzeň patří mezi nejlepší mužstva v republice, takže 4:1 není žádná katastrofa. První dva góly jsme dostali v oslabení, třetí při hře čtyři na čtyři, kdy jsme si nepřebrali hráče. Je to zkušené mužstvo, které umí takové situace využít. Bylo by špatné, kdyby rozdíl ve výkonnosti nebyl vidět. Je to předloňský mistr, kvalita na jejich straně musí být. Každý takový zápas je pro nás prospěšný,“ hodnotil po zápase trenér Motoru Petr Rosol.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 51. Kuchejda (Chmelíř, Punčochář) - 25. Jeřábek (Pulpán, Johnson), 34. Mozík (Simon, Kašpařík), 44. Pletka (Simon, Do. Boháč), 54. Johnson (Balej, Lev). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:2. Diváci: 1300.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Bláha) - Bajaník, Vráblík, Punčochář, Chmelíř, Mucha, Semrád, Parýzek - Nouza, Straka, Švihálek - Kuchejda, Pajič, Da. Boháč - Vaniš, Rob, Přibyl - Pašek, Prokeš, Marek. Trenér Petr Rosol.

HC Škoda Plzeň: Mensator (Machovský) - Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Mozík, Do. Boháč, Moravčík, Marcel - Pletka, Simon, Michel - Johnson, Lev, Balej - Kubalík, Kašpařík, Schleiss - Beran, Sýkora, Dvořák. Trenér Milan Razým.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Škoda Plzeň, přípravné utkání, FC Viktoria Plzeň, Madeta Motor České Budějovice, Extraliga ledního hokeje, ČEZ, Václav Pletka, Nicholas Johnson, Jakub Jeřábek, Vojtěch Mozík, David Kuchejda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po fotbalistech podlehli Plzni i hokejisté  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.