Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pouzarova hokejová hala se po necelém roce otevřela

Necelý jeden rok stačil Jaroslavu Pouzarovi, hokejové legendě, trojnásobnému držiteli Stanleyova poháru a nyní i majiteli nového klubu HC Českobudějovičtí lvi, k výstavbě a otevření hokejové haly v prostorách bývalých kasáren Čtyři Dvory.

Uvnitř haly návštěvníci a sportovci najdou ledovou plochu, možnost sportovat a relaxovat ve wellness centru, dát si něco dobrého k jídlu nebo si zakoupit hokejové vybavení.

Nový hokejový stánek je v tuto chvíli skoro hotový, pracovníci sem ještě ale budou muset určitě zavítat. „Zbývá nám doplnit nábytek do pokojů a udělat restauraci. Jinak jsou veškeré sanitární práce hotovy. V prostorách restaurace se teď momentálně instaluje vzduchotechnika do kuchyně a posléze dojde k položení koberce, zadělání nábytku. Do konce roku by mělo být všechno hotové.“

I přes tyto drobné úpravy, které halu čekají, se do ní v sobotu poprvé vrhli mladí hokejisté, aby se seznámili se šatnami, kde budou mít uložené své věci, a hlavně s ledem, na kterém budou trávit většinu svého volného času. Společně s nimi přišli také jejich rodiny, aby se podívaly, jak to vlastně v hale vypadá.

Hned poté začal první trénink, kdy si děti pod svá křídla vzali trenéři v čele s Romanem Fouskem. A tak se veškerý šrumec pozvolna přesunul ze šaten na led, kde se to hemžilo všemi barvami, dokud tomu trenéři neudělali přítrž a začalo se pěkně podle osvědčené metodiky.

Po celou dobu tréninku děti sledovali jak rodiče, tak také novináři, kteří střídali pohledy na ledovou plochu s rozhlížením se po vnitřku krásné haly, která se rovněž stane cílem amatérských hokejistů či široké veřejnosti.

„Hala bude sloužit jak veřejnosti, tak hobby mančaftům, samozřejmě i mým dětem z Českobudějovických lvů a určitě tady bude probíhat i veřejné bruslení, výuka bruslení malých dětí a tak dále,“ řekl později Pouzar.

A kolik peněz budou muset investovat ti, kteří si sem přijdou jen tak zahrát hokej? „Peníze jsme zatím ještě neřešili. Musíme počkat, až začne provoz a budeme vědět, kolik stojí výroba ledu a kolik bude chodit přibližně lidí. Poté ceny nastavíme, aby byly co nejnižší a lidé sem chodili bruslit,“ uvedl Jaroslav Pouzar.

Dále pak pokračoval: „Co se týká hokeje pro veřejnost, určitě se tomu nebráníme, ale záleží to na obsazenosti haly. Omezení tady žádné platit nebude, jde jen o nalezení volného termínu. Máme podepsané smlouvy s několika amatérskými mančafty, které zde vyplní hrozně moc hodin. Já budu halu také potřebovat.“

A aby se Budějcká Drbna ukázala jako správná zvědavá ženská, Jaroslava Pouzara se zeptala na otázku, která Budějcemi proletěla jako neřízená střela. A sice, jestli se na novou halu přijede podívat The Great One, legendární Wayne Gretzky?

„Psal jsem jim do Kanady, jestli by nepřijeli, ale zatím nevím. Gretzky jezdí do Ruska za půl miliardy, a to já mu tady nemůžu dát, takže uvidíme, jak to dopadne,” odpověděl bývalý hráč Edmontonu Oilers.

Otevření nové hokejové haly Jaroslava Pouzara

Pondělí, 5. listopadu 2012, 08:35

Otevření nové hokejové haly Jaroslava Pouzara
Otevření nové hokejové haly Jaroslava Pouzara

Autoři

Štítky Jaroslav Pouzar, hokejová hala, otevření, Čtyři Dvory, hokej, Českobudějovičtí lvi, Stanley Cup, Wayne Gretzky, Edmonton Oilers, Rusko, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Gratuluju, tak ať dobře slouží!

Pondělí, 5. listopadu 2012, 11:09Odpovědět

Pouzarova hokejová hala se po necelém roce otevřela  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.